|
||||
|
||||
תעלומה, לפני זמן לא רב קיבלנו מיקרו-גל, יופי להפשרת קפואים מהפריזר, והנה חידה: הפשרתי דגים קפואים, 10 דקות במצב הפשרה, הדגים הפשירו כמו שצריך, ממצב אבן למצב גמישות, אבל פתיתי הקרח שכיסו את הדגים נשארו כשהיו וגם חתיכות קרח קטנות שהיו בין הדגים נשארו כקודם. מה ההסבר? |
|
||||
|
||||
אין לי מושג, אבל אם כבר אז הנה עוד שאלת מיקרו: אני גיליתי שבמיקרו שלי לחמם אוכל במשך דקה מחמם אותו הרבה יותר מאשר מלחמם במשך 30 שניות, לגלות שהוא עוד לא מספיק חם ולחמם במשך עוד 30 שניות. בעקבות חבר שטען שההבדל הוא בפתיחת הדלת, חזרתי על הניסוי בלי לפתוח את הדלת בין שני החימומים הקצרים וקיבלתי את אותן התוצאות. יש פיזיקאי בקהל? |
|
||||
|
||||
האם אתה מחמם בעצמה מרבית? אם לא, יש לי הסבר אפשרי. |
|
||||
|
||||
הסבר אפשרי: בגוש קרח, רק השכבה החיצונית של מולקולות מים בולעות את הקרינה ומתחממות, והיתר צריך להתחמם בהולכה מהחוץ לפנים. בדג, אמנם צפיפות מולקולת המים נמוכה יותר, אבל דווקא יש יותר מולקולות שקולטות את הקרינה ישירות, מתחממות, ומעבירות את החום לחלק הלא־מימי של הדג. |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |