רינגופוביה 427864
שתי תשובות מתאימות ל:
עניתי שאני מכבה ולא קרה כלום, כי לא ברורה לי ההיסטריה סביב פריט שולי זה במכלול ההליכות והנימוסים המקובל.
הייתי גם יכול לענות שאני אף פעם לא שוכח לכבות את הטלפון - זה היה עשוי להפתיע גם אותי, אלמלא העובדה שאין לי שעון ובהרצאות אני נוטה להציץ בשעון של הפלאפון כל כמה דקות.

אגב, בקטעים מתים של ההרצאות אני משחק סנייק. השיא שלי בסנייק הפרימיטיבי היה יותר מאלף, במשחק של הצנחן של נוקיה יותר מחמש עשרה אלף, בבאולינג 300 מושלם, בגולף של נוקיה 13-, אבל בסנייק החדש אני לא מצליח מי יודע מה.
לשחק בפלאפון זה כנראה בזבוז הזמן הטוטאלי ביותר, והוא היה עשוי להיות בעל תשואת אפס אבסולוטי אלמלא פרסמתי בזה הרגע את התוצאות.
רינגופוביה 427872
אין היסטריה. זה פשוט מעצבן. זה בעיקר מעצבן כשכל חמש דקות יש בסרט מישהו ש''מכבה ולא קרה כלום''.
רינגופוביה 427874
לא יודע, גם ככה אני רואה סרטים בצהריים כשאין כמעט אנשים בקולנוע.

במסגרת ההפלגות האסוציאטיביות שלי: את "המדריך לחיים בכפר" ראיתי עם חברה שלי כמעט לבד בקולנוע, ולידינו ישבו זוג מפורסמים, וכשיצאנו נדהמתי לגלות שהם היו ממש גמדים. נראה לי שחלק מהקסם של סלבריטאים הוא שרואים אותם בטלוויזיה או בכל מיני מקומות, בלי שום אמת מידה אמינה לגודל הפיזי שלהם. אני חושב שהגודל המדומיין של הפרצופים או הגופים שלהם הוא הרבה יותר גדול מהגודל האמיתי, והרבה יותר גדול מהגודל הממוצע באוכלוסיה. למשל - אני מנסה להזכר בסלבריטי - אני מניח שהגובה האמיתי של נינט‏1 הוא לכל היותר 1.65, אבל אם הייתי עובר לידה ברחוב הייתי מתפלא לרגע שהיא בגודל "אמיתי". זה בטח תקף גם לגבי סלבריטיאים גבוהים, אבל לגבי הנמוכים זה ממש בולט. מישהו מבין אותי? אם אתם לא יודעים מי זאת נינט אז תחשבו שניה שאתם עומדים בסלון שלכם עם ברוס וויליס, והוא בערך בגובה שלכם - זה לא מוזר?

1 אני לא מאמיןןן שהיא עזבה את רן דנקר ההורס בשביל יהודה לוי!!!1
רינגופוביה 427890
אני מבין אותך. קרה לי אותו הדבר עם מתרגל מהרצאות הוידאו של הטכניון.
רינגופוביה 427899
ענק! אתה מפיל אותי לרצפה כל פעם מחדש :-)))
רינגופוביה 428225
אני חושב שהוא היה רציני (מה שכמובן הופך את זה ליותר מצחיק).
רינגופוביה 428248
זה באמת קרה, אבל לא הייתי כותב את זה אם לא הייתי חושב שזה מצחיק.
רינגופוביה 427896
קודם כל שאנשים יפסיקו לדבר סתם כך ביניהם לכל אורך הסרט, אחר כך נדבר על הפרעות "כל חמש דקות". מי זה היה שהריץ מפלגה שהציעה עונש מוות למדברים בסלולרי בזמן סרט?
רינגופוביה 427914
בוריאציה על תגובה 427464, ביטול הפלאפונים בקולנוע הוא צעד בכיוון הנכון לפחות כמו 8,000 עורכי דין בתחתית הים (מה גם שאתמול הייתי בסרט והפעם היחידה שדיבורים ממש הפריעו לי הייתה כשצלצל הפלאפון למישהו והוא התחיל לנמק לו מדוע הוא לא יכול לדבר כרגע, בזמן שבת זוגו במושב ליד מרביצה לו וצועקת עליו בלחישות).
רינגופוביה 427873
אני הייתי מנחש שבקטעים מתים בהרצאות אתה קורא (למעשה, הייתי מנחש שאתה קורא גם בקטעים המרתקים).

אגב, אוף-טופיק: הלכנו לפילהרמונית החוגגת לשמוע את בארנבוים מבצע את "הפסנתר המושווה". סלולריים לא צלצלו, אבל השיעולים! היצירה מורכבת מקטעים קצרים יחסית, ולכן זה היה נורא אף יותר מהרגיל: במקום קונצרט רועם של כחכוחים מרופדים בקטעים ארוכים של נגינה, קיבלנו קונצרט רועם של כחכוחים כל שתי דקות. אפשר היה לחשוב שבשתי דקות אי אפשר לצבור כל כך הרבה שיעול, אבל קהל הפילהרמונית הוכיח אחרת. אני חושב שבארנבוים ניגן יפה מאוד, אבל פשוט לא הצלחנו ליהנות ועזבנו בהפסקה (נכון שגם היינו מחוקים מעייפות עקב הג'ט-לג).

יש למישהו מושג מדוע מוסיקה קלאסית מכריחה אנשים להשתעל בקול עצום ורם בכל רגע שמשתרר שקט באולם?
רינגופוביה 427882
אולי זה מאפיין רק קונצרטים בחורף. אגב, אני משתעל עכשיו בלי היות בקונצרט.
רק כָח! 427884
תמיד הנחתי שזה קשור לגיל הממוצע של הקהל (בקונצרטים של מוזיקה בת זמננו - בפעמים האחרונות שהייתי, שזה מזמן - משתעלים הרבה פחות.
רק כָח! 427945
הגיל הוא בוודאי תנאי הכרחי; מה שאני לא מבין זה למה הוא מספיק. לפעמים אתה יושב באולם עשרים דקות עד שהקונצרט מתחיל, ובזמן הזה יש רחש ומלמולים אבל כמעט ואין שיעולים. רק מתחילה המוסיקה, ועל כולם שורה לפתע רוח שחפנית קולקטיווית בלתי-מוסברת. החשד שלי: האשם הוא בכרוז המתרה בקהל להשתעל *רק* בהפסקות.
רק כָח! 427955
אני נוטה להסכים, אבל ייתכן שיש אפקט נוסף: ההתפעמות מהמוזיקה גורמת לאנשים לנשום בצורה שונה מהרגיל. מעניין אם זה נבדק.
___________
בפעם האחרונה שסבלתי משיעול, ההתקפים היו באים לפני השינה, כהייתי לחוץ מזה שהם יגיעו ולא יניחו לי להירדם. זה לא היה קשור לשינוי תנוחת הגוף, כי באותה תקופה הייתי חולה ושכבתי במיטה גם בשעות היום. הבעיה נפתרה רק עם כדורי שינה, מה שמעלה אצלי את הרעיון שאולי כדאי לקחת כאלה גם לפני הליכה לקונצרט.
רק כָח! 428061
ואולי לא הנשימה השונה, או כן הנשימה השונה אבל לא בגלל התפעמות מהמוזיקה, אלא בגלל הכורח להיות בשקט בזמן הנגינה עצמה (בפרט, לא לדבר, מה שמסביר את ההבדל שמתאר אלון).
רינגופוביה 427900
לא, אבל אתה מזכיר לי את הסיפור הקלאסי על הנסיך הסעודי שלקחו אותו לשמוע קונצרט, ובסוף הוא אמר שאהב ביותר את הקטע שאחרי ההפסקה. הסתבר שהוא התכוון לזמן כיוון הכלים.
רינגופוביה 427904
יש לקישון פיליטון על זה (והוא גם מכניס את פתיחת הסוכריות-מציצה העטופות בפלסטיק מרשרש).
יש לקישון פיליטון על כל דבר בערך.
רינגופוביה 427915
לפני כמה שבועות כמעט עזבתי סרט (החיים בכפר, לא להתבלבל עם המדריך לחיים בכפר מהתגובה הקודמת) כי השתעלתי (שפעת או משהו) כל שתי דקות. נשארתי כי לא הצלחתי להחליט מה יותר מפריע - שיעולים או להקים חצי שורה של הסינמטק. הסרט עצמו לא היה מעניין. בכל מקרה בנקודה מסויימת החלטתי שאני לא משתעל יותר ולהפתעתי זה הצליח.
רינגופוביה 427921
ודאי שיש: זה מקביל ל"אל תחשוב על פילים לבנים".
רינגופוביה 427966
חשבתי ללכת לקונצרט הזה, אבל אני כל כך משתעל לאחרונה (ברונכיט) אז ויתרתי.
''אנחנו, אנשי הקונצרטים'' 428030
''אנחנו, אנשי הקונצרטים'' 428403
הספקתי לקרוא את השיר, והוא היה משעשע מאוד (תודה!), אבל כרגע הוא לא זמין ("טקסט הורד זמנית"). מעניין מה קרה.
רינגופוביה 428039
ואני תמיד חשבתי שזה מין ביטוי כבוד כמו מחיאת כפיים.
אגב, הנה עוד מישהו שהיה באותו קונצרט בדיוק אלא שהוא מסוגל לכתוב על זה הרבה הרבה יותר מילים וגם לקבל על זה משכורת בסוף:
רינגופוביה 428040
מקריאת שתי עדויות השיעול החריג הנ''ל מתקבל הראשון שמבקריו לא חשבו על העובדה שחלק ניכר מהאוכלוסיה תקוף שיעול בימים אלה גם מחוץ לאולם הקונצרטים.
רינגופוביה 428285
מה שמרגיז הוא העדפת המתקשרים על הנוכחים. קורה הרבה שנכנסים לחנות או למשרד, והזבן/פקיד מקבל טלפון ומעדיף לסיים את השיחה על פני לשרת את הלקוח בשר ודם שמולו. בעיניי זה לא הוגן: מי שטרח והגיע ברגליו צריך לקבל עדיפות על פני מי שיושב בבית ומחייג.

זה לא קשור לסלולרי דווקא, אבל זה מסביר תופעות כמו שני אנשים שיושבים בבית קפה לאותו השולחן, וכל אחד מהם עסוק בשיחה אחרת.

וזה לא קשור לטלפון דווקא, אבל זה מתקשר אצלי למין התחמקות או חוסר מנוחה עכשווי (של עידן המידע) - כאילו מה שיש כאן ועכשיו, הפרצוף של האדם שמולך, זה לא מספיק, ותמיד צריך לקבל עוד אישורים (או גירויים? או חיזוקי אגו?) מבחוץ.
רינגופוביה 428289
זה נראה לי הרבה יותר פשוט. לקוח שנמצא במקום יודע שאת עונה לטלפון ושאת משרתת אותו, לקוח שמתקשר לא ידע שאת נמצאת עם לקוח במקום. לכן הסיכוי של השני (זה שבטלפון) ללכת למתחרה הוא גבוה יותר, ולכן כדאי לך לענות קודם לטלפון. תוסיפי לזה את העובדה שטלפון מצלצל זה מאד מעצבן ומפריע לשיחה בין הלקוח שבמקום לבינך, ואת העובדה שלקוח שכבר הגיע יתקשה יותר ללכת, ותקבלי בחירה ממש מתבקשת.
רינגופוביה 428296
שיילך למתחרה. אותי כלקוחה זה לא מעניין, ולכן במקרים כאלה אני מעירה ומבקשת שיעצרו את השיחה, לפחות עד שישמעו מה בפי. אם הם לא עוצרים, אני עצמי עלולה ללכת (אלא אם זה דלפק קבלה של רופאה למשל. אבל אז מה המשמעות של "ללכת למתחרה" עבור מי שבטלפון? לא מחליפים רופאה בגלל שאמרו לך להמתין רגע על הקו).
רינגופוביה 428299
זאת בדיוק הבעיה שלהם, יש להם שני לקוחות שיכולים ללכת, והם צריכים לדעת לבחור את הדרך שתמקסם את מספר הלקוחות שלהם.

נגיד שעל כל מאה לקוחות בחנות שעונים להם מול הפרצוף לטלפון, 80 יעזבו. אז אם הם יענו לטלפון, הם יקבלו 120 לקוחות, ואם לא הם יקבלו 100 לקוחות. 120 גדול מ-‏100. מסקנה, כדאי להם לענות לטלפון.
רינגופוביה 428301
הם צריכים פשוט להעמיד טלפנים.
רינגופוביה 428409
חנות או משרד זה עוד כלום. לי היה ידיד פסיכולוג שנהג לענות לטלפונים גם תוך כדי טיפול. מטפל כזה באמת לא היה רואה את פרצופי אחרי הטלפון הראשון שהיה עונה לו בנוכחותי.
רינגופוביה 428414
באוגרים ריבועים השיא שלי הוא 65,535.
מה שיפה בזה הוא שאין בעולם אדם אחד שהגיע לתוצאה יותר טובה מזאת במשחק הזה. למה? כי מישהו השתמש ב-unsigned int במקום ב-long int...

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים