|
||||
|
||||
שלוק - הכוונה היתה לסרטנים למשל. אאל''ט לא נוהגים לשלוק דגים ''סתם''. (אגב, נשכחה האופציה ''בתוך בויאבז''). |
|
||||
|
||||
האמת היא שאף פעם לא הבנתי למה מתכוונים ומה ההבדל בין "ביצים שלוקות" לסתם ביצים קשות. מה זה "שלוק"? |
|
||||
|
||||
שבושל במים רותחים. |
|
||||
|
||||
אז מה ההבדל בין זה לבין מבושל? יש משהו שמבשלים אותו במים קרים? |
|
||||
|
||||
בשליקה זורקים למים רק כשהם רותחים (כמו פסטה או סרטנים). בישול יכול להיות גם הנחה במים בטמפ' החדר והבאה לרתיחה. אני לא בטוחה מה ההבדל בין ביצה שלוקה לביצה קשה1. אני יודעת שביצה עלומה2 למשל מוציאים מהקליפה ושולקים במים רותחים, כך שהיא מתקשה במהירות (ונראית כמו ביצת עין, אבל לא מטוגנת). 1 מצאתי הסבר - מסתבר שאכן ביצה שלוקה שולקים ללא הקליפה: "ביצה שלוקה: כמעט מרתיחים סיר מים, לא עד הסוף בכדי שלא יבעבע. מוסיפים כפית של חומץ, שעוזרת לאטום את הביצה, ושוברים פנימה בעדינות ומקרוב לקו המים ביצה - על מנת שלא תתפזר בסיר. נוצרת מעטפת לבנה שאוטמת את הביצה, ולאחר 3 דקות מוציאים מהמים בעזרת כף עם חורים". נשמע דומה מאוד לשלוקה. אולי זה אותו הדבר. איפה שפית האייל כשצריך אותה? |
|
||||
|
||||
תודה. (אני מקוה ששפית האייל עושה דברים קצת יותר טובים מביצים עלומות/שלוקות/מה שזה לא יהיה) |
|
||||
|
||||
את זה הבנתי, אלא שהשאלה הייתה על דגים, לא פירות ים. בויאבז ומרקים נופלים תחת הקטגוריה "מבושל," לא? אגב, נדמה לי שדגים מאודים יש גם במטבח הסיני, כמו דים סאם. |
|
||||
|
||||
נשכחה האופציה "בתוך בויאבז"? *נשכחה*? את מאלצת אותי לכבס את בד הסינון המלוכלך בחוץ: עייני ברשומות המערכת והיזכרי מי הציע לפצל את האופציה "מבושל" ל"מבושל ברוטב" (ע"ע קציצות מרוקאיות וחריימה) ו"במרק" (ע"ע בויאבס1), ומי טען שלא צריך. 1כך, למיטב הבנתי, למרות שבארץ כולם-כולם שמים ז') |
|
||||
|
||||
מי חוצפן עכשיו? אתה הצעת להבדיל בין נוסח עדות ספרד ואשכנז, כאילו חסרים לנו פילוגים בעם בזמן הימים הנוראים, בזמן שבויאבז זה בכלל מרק של גויים. שים לב איך אתה משחיר את דמותי בעיני הקוראים. הסקר הבא - עליך! |
|
||||
|
||||
הצעה מעשית לסקר על ירדן: איך אתה מעדיף את הירדן שלך: אפוי ברוטב פילולוגי-בלשני מאודה עם אודה משירי ארצנו מוגש עם פסטה בלב"ן מוקפץ בשו"ח |
|
||||
|
||||
עוד התגוששות בבוץ של חברי מערכת האייל? האימפריה אוטוטו קורסת. אתם חייבים לעצור לרגע, לקחת נשימה עמוקה, ולתת את המושכות, באופן זמני, ל - ואני לא מתבייש להגיד את זה - מנהיג חזק! כן, זה מה שהמערכת השסועה של האייל צריכה עכשיו - לשלוח לפסק זמן את הדמוקרטיה, לתת לאיש ברזל לנהל את העניינים לכמה שבועות. אני מציע את כליל החורש נאורי. |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |