|
||||
|
||||
chicken little נדמה לי שהם אומרים שזה גידול סרטני, לא?לעניין עצמו, כדי שלבשר יהיה טעם מוכר צריך לחבר גם נימי דם ו"לתרגל" את תאי השריר. בעיני רוחי אני כבר רואה איך הרקמות הללו ימתחו מעל שלד מתכתי והשרירים יגורו באופן כימי או חשמלי כדי לגרום להתכווצויות. צינורות דקים יזרימו דם מלאכותי לתוך השרירים. כל העסק יראה כמו המכונות האלו למתיחת טופי שרואים בלונה פרקים בחו"ל. נתחיל לראות אותם במסעדות במקום עמוד השווארמה המקובל. |
|
||||
|
||||
אני זוכר שראיתי פעם תיאור של ארגוני זכויות בעלי חיים של חייהם של עגלי החלב, שעל פיו מונעים מהם כמעט כל תזוזה כי כך זה משביח את טעם הבשר. כלומר, דווקא *אי הפעלה* של השרירים משפרת את הטעם. איך זה מסתדר עם מה שאתה אומר כאן ומה שהיה כתוב בידיעה המקורית? (אני בטוח שזה מסתדר, אני רק רוצה לדעת איך). |
|
||||
|
||||
אין לי מושג. "ידוע לכל" שהתעמלות בונה שרירים ( וגם סטרואידים). אולי מעדיפים לבנות להם את השרירים באמצעות סטרואידים במקום לבזבז אנרגיה (=מזון) על תנועה? |
|
||||
|
||||
אאל"ט, השרירים מופעלים עוד לפני רגע הלידה, במשך תקופה של שבועות, לא? בניגוד לסטייק בצלחת (פטרי), העגלים כבר מגיעים מוכנים עם בשר מאומן, ומה שנשאר לעשות זה לדאוג שהוא יהיה רך יותר מבשר שעבר אמוני יתר. בכל מקרה, מסתבר שמתחיל להתבהר הקשר בין כושר לבין כשרות. עתיד ההכשרה בכיס של studio-C. |
|
||||
|
||||
ל.ב.פ, לקבלה! בינתיים, אני אנסה: תלוי מה רוצים לעשות עם הבשר. ככל שהשריר מופעל יותר, יש בו יותר רקמת חיבור (קולגן). הקולגן גורם לבשר להיות קשה יותר. בישול ארוך במים ממיס את הקולגן, הופך אותו לג'לטין, ומוציא אותו מהנתח. הבשר מתרכך, ואילו המים מקבלים סמיכות וטעם בשרי; כך עושים תבשילי קדרה (גולש ואחיו). לכן, לתבשילים אלו משתמשים בנתחים מאזור הרגל והכתף. לעומת זאת, בצלייה קצרה (סטייק), ובמידה חלקית גם בבישול של נתח גדול שלם (צלי), הקולגן לא מספיק להינמס. כדי שהבשר יהיה רך, משתמשים בשרירים שאינם משמשים את הפרה להליכה, שדלים בו: אלו שבאזור הצלעות ועמוד השדרה. מה יוצא מזה? אני מניח שבעגל חלב משתמשים לצורך הנתחים הרכים. למה את הרקמה שבידיעה רוצים לאמן? לא יודע, אבל אולי מה שאביב אמר - איזושהי הפעלה מינימלית בכל זאת נחוצה. |
|
||||
|
||||
"ועדת החינוך של הכנסת אישרה היום (שלישי) תקנות חדשות לפי חוק צער בעלי חיים, האוסרות פגיעה בעגלי חלב. התקנות החדשות אוסרות לבודד את העגלים, לכלוא אותם בתאים זעירים ולמנוע מהם מזון מוצק ומים. התקנות נכתבו בוועדה שהוקמה במשרד החקלאות בעקבות מאבק העמותה לזכויות בעלי חיים "אנונימוס". התקנות שאושרו היום התקבלו שלוש שנים לאחר שהוועדה סיימה את עבודתה." הארץ: http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArt.jhtml?it... |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |