|
||||
|
||||
הנושא עלה במקרה היום, כשישבתי עם הפיצפון בכורסת ההנקה שלנו ושנינו היינו מרוצים ומנומנמים, ואמרתי לאבא שלו (למרבה הבעתה שלו) שאני לא רוצה להפסיק אף פעם. מבחינתי שינק עד גיל חמש. עכשיו אני מבינה את הכאב (והעלבון) העצום של מכרה שסיפרה לי שבתה בת ה8 חודשים לא רוצה יותר חלב אם. פשוט החליטה שאיכס לה יום אחד וזהו. |
|
||||
|
||||
אממ... גם למרבה הבעתה שלי. נקוה שזה היה מצברוח רגעי, או כזה שיימשך עד גיל... שנה? שנה פלוס? |
|
||||
|
||||
לא איכס לה ולא בטיח, ורצוי לא להרגיש עלבון או כאב (או להחליט להתייחס בצורה רציונלית ולהירפא מהם מהר). היא הרגישה שזה מספיק לה, נקודה. ובמקרה גם מבחינה תזונתית זה לא נחוץ מעבר לגיל הזה (ברקת מוזמנת להקים ברקים ורעמים, ובכל זאת זה לא נחוץ, והתינוקת הזאת היא לא הראשונה שהפסיקה בסביבות הגיל הזה). |
|
||||
|
||||
למה ברקים ורעמים? דווקא במקרה זה אני חושבת כמו טלי: תגובה 307092 . לגבי התזונה - בגיל חצי שנה התינוק מתחיל לאכול מזונות מוצקים. כשהוא עובר לתפריט שכמעט כולו מוצקים, ההנקה פחות נחוצה תזונתית. אבל זה תהליך שקורה בהדרגה, על פי הקצב של התינוק, יכול להיות שימשיך גם עד גיל שנה - ואני מעדיפה שימשיך לינוק מאשר שייגמל וייזקק לשני בקבוקי תמ"ל ביום, נאמר. |
|
||||
|
||||
אגב, היה מחקר בארץ לא מזמן על הערך התזונתי של חלב אם אחרי גיל שנה: http://www.leida.co.il/message.asp?qt=30417 |
|
||||
|
||||
...שהתפרסם כעת בירחון Pediatrics : |
|
||||
|
||||
כותרת המאמר מבלבלת ויוצרת שם מהומה אצל הטוקבקיסטים הויינטיים הידועים לנו כבר כאינטליגנטים גדולים - "תניקו כמה שיותר...", "אלוהים דאג...", מעניין איך מישהו עוד לא כתב שם שהגיעו ימות המשיח (האמת היא שלא קראתי את כל התגובות. אולי כן כתבו את זה). עד הנה שלטה כנראה סברה מוטעית, כמו שאמר ד"ר מנדל: "גם רופאי ילדים בכירים חושבים לפעמים שהנקת תינוק בוגר היא חסרת ערך. חושבים שבחלב האם יש כבר רק מים או שזה עניין פסיכולוגי שנועד עבור האמא". ומה קרה עכשיו? נתגלו בחלב של אשה המיניקה עד גיל שנתיים איזה ויטמינים חשובים? מינרלים בלתי מוכרים? לאאאא. בסך הכל נתגלה שחלב אם הוא לא מים, אם מישהו חשב ככה. יש בו אחוז גבוה של שומן ועקב כך - רמה קלורית מרשימה. יופי, אז מה? להוסיף עוד שומן ו/או להעלות את הרמה הקלורית של תזונת ילד בן שנתיים שאינו יונק - זו לא בעיה גדולה. חצי שקית במבה תפתור את המצב וגם תוסיף רשימה של ערכים תזונתיים מועילים המופיעה שם, בטבלה. מי שלא רוצה להמשיך בהנקה ממושכת זה בסדר. אבל מי שכן רוצה להמשיך, בין אם זה משום שהיא עצמה חשה צורך כזה ובין אם זה התינוק-ילד שאינו רוצה להיגמל - אין טעם שתחשוב שמחקר כזה או אחר "גילה" שההנקה תורמת משהו מיוחד להתפתחות, לבריאות וכולי - במחקר ה*זה*, בכל אופן, נמצא שחלב-אם מאוחר הוא "לא רק מים" - יש בו שומן רב, ועקב כך קלוריות רבות. זהו הממצא, לא פחות ולא יותר מזה. ייתכן שבתנאים של חלק מארצות אפריקה, למשל, זה יכול להתגלות כפרט בעל חשיבות גדולה. בישראל - בדרך כלל לא, אלא אם כן מדובר באם המופיעה בסטטיסטיקה של העניים-מאוד, שההנקה היא האפשרות היחידה שלה לספק לילדה מספיק קלוריות. |
|
||||
|
||||
אחד המיתוסים הנפוצים בקשר להנקה אומר שחלב אם אחרי גיל מסוים (שנה בד''כ) הוא ''רק מים''. |
|
||||
|
||||
שומן וקלוריות? אני מתאר לעצמי שאחרי המחקר הזה הסיסמא של מקדונלד תהיה "הכי קרוב לאימא". |
|
||||
|
||||
לא שטעמתי ב-25 ומשהו השנים האחרונות, אבל שמועות מספרות שחלב אם זה באמת קצת מגעיל, אז סביר שברגע שהילד יגלה מקורות קצת מוצלחים יותר מבחינה קולינרית לתזונה, הוא יעדיף לעבור אליהם... |
|
||||
|
||||
לחלב אם יש טעם (הפתעה!) של חלב. איך אני יודע? כשאני מחמם את הבקבוק אני מטפטף קצת על גב היד כדי לבדוק את הטמפרטורה ואז מלקק את זה. אני אישית לא אוהב חלב בכלל, אבל אם מישהו היה מכין לי שוקו מחלב אם, אני מעריך שלא הייתי שם לב להבדל. |
|
||||
|
||||
חלב פרה עושה לי רע (ומתחרז), עוד מהימים שהיו מכריחים אותי לשבת מול כוס חלב שהתקרר ולשתות הכל, כולל הקרום המגעיל. נדמה לי שדיברו פה פעם על אנשים שיש להם סבילות לחלב פרה וכאלה שלא, אני בקבוצה השנייה. אבל מן הסתם הבטן מגיבה אחרת לגמרי לחלב פרה ולחלב אם. |
|
||||
|
||||
אני כנראה שייך למעכלי החלב, אני פותח כל בוקר בחצי ליטר שוקו. |
|
||||
|
||||
באמת? אני לא שמעתי את זה, ובכל מקרה, טעמתי את שלי, ויש לו טעם של חלב מתוק, אבל לא סמיך כמו חלב פרה (כי בכל זאת אני לא מאכילה עגל). דוקא טעים. |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |