|
||||
|
||||
יש עצי שקדים (לא במטעים) שאף בעל חיים לא מתקרב אליהם בגלל רמת הציאניד הגבוהה בפירותיהם. שקדים לא מקולפים ולא מבושלים יכולים להיות מסוכנים למדי, במינון גבוה. איזה חומר בבננות סותר את הציאניד שבשקדים? |
|
||||
|
||||
עניין הבננה הובא בסמיכות מטעה לנושא השקדים. אז באמת שקדים יכולים להיות מסוכנים? חשבתי שזה שטות. אז כמה שקדים מותר לאכול? אני זוכר שכשהייתי קטן, אחד לכמה שקדים היה מר. היום זה כבר לא קורה. האם אתה יודע מדוע? האם במרים יש יותר ציאניד מבאחרים? |
|
||||
|
||||
פירות רבים מכילים ציאניד (חלקם רק בגלעין), אבל בשקדים יש ריכוז טבעי גבוה יחסית לפירות אחרים. הכבד מפרק כמויות קטנות של ציאניד, אבל ריכוז גבוה יכול לגרום למוות מיידי, או להצטבר באיברים ולגרום נזק רב לאורך תקופה ארוכה. זוכר את הפרסומות לחפצים חשודים? לא סתם אמרו שם לבדוק אם למכתב ממקור לא-מזוהה יש ריח של שקדים... אחד הסימפטומים להרעלת ציאניד הוא הבל פה בריח שקדים מרים, אשר מכילים יותר ציאניד משקדים מתוקים. שמעתי פעם סיפור (כנראה אגדה רורלית, אבל לך תדע) על משפחה שלמה שנפטרה לאחר שאכלה עוגה שהוכנה משקדי בר שנקטפו בעת טיול. כיום, כנראה בשל סלקציה גנטית של החקלאים, ריכוז הציאניד הממוצע בשקדים מתורבתים נמוך מזה של שקדי הבר. |
|
||||
|
||||
האם קליית שקדים מצמצמת את כמות הציאניד? חוץ מזה, אם ידוע לך, לשם מה הציאניד? האם זה אמצעי הגנה (כנגד חרקים למשל)? |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |