|
פירות רבים מכילים ציאניד (חלקם רק בגלעין), אבל בשקדים יש ריכוז טבעי גבוה יחסית לפירות אחרים. הכבד מפרק כמויות קטנות של ציאניד, אבל ריכוז גבוה יכול לגרום למוות מיידי, או להצטבר באיברים ולגרום נזק רב לאורך תקופה ארוכה. זוכר את הפרסומות לחפצים חשודים? לא סתם אמרו שם לבדוק אם למכתב ממקור לא-מזוהה יש ריח של שקדים... אחד הסימפטומים להרעלת ציאניד הוא הבל פה בריח שקדים מרים, אשר מכילים יותר ציאניד משקדים מתוקים. שמעתי פעם סיפור (כנראה אגדה רורלית, אבל לך תדע) על משפחה שלמה שנפטרה לאחר שאכלה עוגה שהוכנה משקדי בר שנקטפו בעת טיול. כיום, כנראה בשל סלקציה גנטית של החקלאים, ריכוז הציאניד הממוצע בשקדים מתורבתים נמוך מזה של שקדי הבר.
|
|