|
"שני פרקים: ציונות ודמוקרטיה יהיו חובה בכל זרמי מערכת החינוך השונים. ופרק נוסף - מורשת - יהיה על פי דתם של התלמידים... לדעתי האישית התוכנית מפספת משהו - היא סגרגטיבית מטבעה, וחבל שהפרק העוסק במורשת לא מחייב ללמוד את כולם על הכל, כדי לשבור דעות קדומות ולהכיר את האחר."
ובכן, זה נהיה עוד יותר סגרגטיבי, גם את הפרק על ציונות ואזרחות כל אחד (כמעט) ילמד על פי דתו.
"יישארו בחוץ: תלמידי המגזר החרדי לא ייבחנו השנה במבחני המיצ"ב (מדדי יעלות וצמיחה בית-ספרית) בתוכנית "מאה מושגים בציונות, דמוקרטיה ומורשת", האמורים להתקיים בעוד כחודשיים. מי שכן ייבחנו במושגים אלה הם כמחצית מתלמידי כיתות ח' בארץ בכל המגזרים, בהם הממלכתי, ממלכתי דתי, הערבי והדרוזי. החרדים יישארו מחוץ למבחן, לאחר שמשרד החינוך לא הצליח להגיע להבנות עם נציגי המגזר, בעיקר בגלל החלק במבחן המתייחס למושגים ב"ציונות", שמהווים שליש מהבחינה.
אי השתתפותם של החרדים מקבלת בימים אלה משנה תוקף לאור ההסכם הקואליציוני המתגבש בין יהדות התורה לנציגי הליכוד בכל הנוגע לתביעתם להישאר מחוץ להמלצות דו"ח דברת לרפורמה במערכת החינוך ביחס לתוכנית הליבה, ולהתערבות בחינוך החרדי העצמאי והפיכתו לציבורי.
"הם לא משתמשים במונח 'ציונות' ולא אומרים 'מדינת ישראל' כי אם 'ארץ ישראל"', אמר ל-ynet יו"ר המזכירות הפדגוגית במשרד החינוך וחבר הצוות הפדגוגי של התוכנית, פרופ' יעקב כץ."
|
|