|
||||
|
||||
תאונת עבודה עם בלנדר מוט. הוא החליק ונפל לי על היד תוך כדי פעולה.היה לי מזל שכף היד שלי פנתה למעלה, אחרת היתי מאבדת גידים וזה הרבה יותר גרוע. עדיין אין לי תחושה בשלוש אצבעות, אגב. לא נראה שאי פעם תהיה. |
|
||||
|
||||
ומה זה בלנדר מוט, אם אפשר להפגין בורות? |
|
||||
|
||||
כזה אבל ענק, (אורך מטר בערך), מקצועי. |
|
||||
|
||||
ומה מערבבים עם דבר כזה באורך מטר? את המים בתחתית הבאר? |
|
||||
|
||||
את המסה של הגלידה (בכלי של 25 ליטר) לפני שמכניסים אותה למכונה (אתה מבין, הסמיכות של הזביון עולה בקירור בגלל הקשרים המולקולארים שיוצרים החלבונים, לעומת זאת, מסת גלידה צריכה להיות קרה ודלילה לפני שמעבירים אותה במכונה - מסה סמיכה יוצרת גלידה דביקה וכבדה - בגלל זה צריך לשבור את הקשרים אחרי הקרור ולפני ההקצפה וההקפאה שיוצרת מכונת הגלידה. זו גם הדרך היעילה ביותר לודא ששום מרכיב- כמו וניל או זסט לימון למשל - לא שקע לתחתית התערובת. מאחר וגלידה היא חומר מוקצף, ממומלץ לא לערבב אותה יותר אחרי שקפאה) אתם רואים, לא רק פיזיקאים, פילוסופים ואנשי מחשבים יכולים לבלבל במוח עם נושאים טכנים שלא מענינים אף אחד! |
|
||||
|
||||
זה דוקא מעניין, וגם למדתי מילה חדשה שרב-מלים לא מכיר. מסתבר שהפציעה שלך לא היתה חסרת משמעות, זאת היתה דרכו של הקוסמוס להכיר לי את ''זביון''. |
|
||||
|
||||
|
||||
|
||||
מן הסתם אותה בלילה ממנה עושים גלידה. דה. |
|
||||
|
||||
באמת, קשה להחליט מה נשמע יותר גרוע, בלילה או זביון. |
|
||||
|
||||
זביון זה השם הכללי לתהליך ההסמכה של נוזל כלשהו (בד''כ שמנת מתוקה) על ידי הוספת קציפה של חלבונים וסוכר תחת תנאי חום מבוקרים. זו טכניקת בסיס שמשמשת בהרבה מתכונים , רובם מתחום הקינוחים. קרם אנגלז וקרם פטיסייר הם שניהם זביונים די פשוטים (בפטיסייר יש תוספת של עמילן ולכן הוא הרבה יותר סמיך), וכל גלידה טובה עשויה על בסיס זביון. |
|
||||
|
||||
את מרשה לי לשלוח את ההסבר לרב-מלים? |
|
||||
|
||||
רב-מלים לא מכיר, אבן שושן לא מכיר, לעומת זאת האיטלקים מכירים! Zabaione הוא נקרא, ואפילו בלונדיניות אוסטרליות יודעות להכין: http://www.abc.net.au/northcoast/stories/s974019.htm |
|
||||
|
||||
נו, אולי כי זה לא בעברית? אני למדתי לבשל באיטלקית, וקונדיטוריה באנגלית, צרפתית וקצת שוודית. אולי יש מונח בעברית, אבל אני בספק אם מישהו מכיר אותו חוץ מבוגרי "תדמור" (דמיין פה טון מזלזל). |
|
||||
|
||||
א-נו זה מה שאמרתי. מדובר ברפרפת איטלקית, וההתעסקות שלי עם אתרים דוברי לועזית גרמה לגרש קטון ותמים להשתרבב לאיזו הודעה ששלחתי בעניין אחר, מה שעלה לי בנזיפה מהכנסיה הקתולית. אני רואה בך את האחראית הבלעדית לצרה הזאת, ועורך הדין שלי התחיל לטפל בעניין, חתיכת בת זביונה שכמותך. |
|
||||
|
||||
נדמה לי שבאחד מספרי מאיר שליו ( זה עם האיש עם שלושה אבות), יש קטע על שבוי איטלקי שמכין זביונה. |
|
||||
|
||||
כימים אחדים. |
|
||||
|
||||
תודה, את גם מאשרת את הקטע אם הזביונה1? 1 אני בטוח שאת זוכרת בעל פה את כל הספר, או שלפחות תוכלי לקרוא אותו שוב בעשר דקות (אם ירד גשם):). |
|
||||
|
||||
עוד סיפור אישי טרחני מתחת לקו: ________________ אתמול ראיתי את הפרק האחרון של ה"סופרנו'ס" שהוקלט עבורי ביום ראשון שעבר, ומה מזמין טוני לקינוח? בדיוק! |
|
||||
|
||||
פעם היה לדוקטור לק1 גלידה בטעם "זביונה". את יכולה לנחש איך זה מסתדר עם ההסבר שלך? 1 ואולי עדיין יש, אבל זה כבר לא רלוונטי בשבילי. |
|
||||
|
||||
פעם לד"ר לק הייתה גלידה בננה-אגוזים. אבל איננה עוד. [לפחות בסניף של עזריאלי (אליו הגעתי במיוחד בשביל לאכול גלידה בננה-אגוזים לנחם את נפשי הדוויה)] _________ העלמה עפרונית מסיימת רצף תגובות מיותרות על חייה. (ובאמת שדי) |
|
||||
|
||||
בדיוק כשהגעת לשדייך את מסיימת רצף תגובות מיותרות על חייך? |
|
||||
|
||||
כי זביונה זה גם שם של קינוח איטלקי ספציפי. |
|
||||
|
||||
איזה פחד. אלה שאני מכיר מהסוג הזה מפסיקים מיד לעבוד כשעוזבים אותם (כלומר, צריך ללחוץ די חזק עם היד על מין מפסק רך על הגוף). אבל הם לא מקצועיים, ולא באורך מטר. מה אומרים במצב כזה? תנחומי? שלא תדעי עוד כאב? |
|
||||
|
||||
אני אכן לא אדע עוד כאב, או שום תחושה אחרת, בעצם. לפחות לא באצבע המורה. אבל תודה. |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |