|
||||
|
||||
זה דוקא מעניין, וגם למדתי מילה חדשה שרב-מלים לא מכיר. מסתבר שהפציעה שלך לא היתה חסרת משמעות, זאת היתה דרכו של הקוסמוס להכיר לי את ''זביון''. |
|
||||
|
||||
|
||||
|
||||
מן הסתם אותה בלילה ממנה עושים גלידה. דה. |
|
||||
|
||||
באמת, קשה להחליט מה נשמע יותר גרוע, בלילה או זביון. |
|
||||
|
||||
זביון זה השם הכללי לתהליך ההסמכה של נוזל כלשהו (בד''כ שמנת מתוקה) על ידי הוספת קציפה של חלבונים וסוכר תחת תנאי חום מבוקרים. זו טכניקת בסיס שמשמשת בהרבה מתכונים , רובם מתחום הקינוחים. קרם אנגלז וקרם פטיסייר הם שניהם זביונים די פשוטים (בפטיסייר יש תוספת של עמילן ולכן הוא הרבה יותר סמיך), וכל גלידה טובה עשויה על בסיס זביון. |
|
||||
|
||||
את מרשה לי לשלוח את ההסבר לרב-מלים? |
|
||||
|
||||
רב-מלים לא מכיר, אבן שושן לא מכיר, לעומת זאת האיטלקים מכירים! Zabaione הוא נקרא, ואפילו בלונדיניות אוסטרליות יודעות להכין: http://www.abc.net.au/northcoast/stories/s974019.htm |
|
||||
|
||||
נו, אולי כי זה לא בעברית? אני למדתי לבשל באיטלקית, וקונדיטוריה באנגלית, צרפתית וקצת שוודית. אולי יש מונח בעברית, אבל אני בספק אם מישהו מכיר אותו חוץ מבוגרי "תדמור" (דמיין פה טון מזלזל). |
|
||||
|
||||
א-נו זה מה שאמרתי. מדובר ברפרפת איטלקית, וההתעסקות שלי עם אתרים דוברי לועזית גרמה לגרש קטון ותמים להשתרבב לאיזו הודעה ששלחתי בעניין אחר, מה שעלה לי בנזיפה מהכנסיה הקתולית. אני רואה בך את האחראית הבלעדית לצרה הזאת, ועורך הדין שלי התחיל לטפל בעניין, חתיכת בת זביונה שכמותך. |
|
||||
|
||||
נדמה לי שבאחד מספרי מאיר שליו ( זה עם האיש עם שלושה אבות), יש קטע על שבוי איטלקי שמכין זביונה. |
|
||||
|
||||
כימים אחדים. |
|
||||
|
||||
תודה, את גם מאשרת את הקטע אם הזביונה1? 1 אני בטוח שאת זוכרת בעל פה את כל הספר, או שלפחות תוכלי לקרוא אותו שוב בעשר דקות (אם ירד גשם):). |
|
||||
|
||||
עוד סיפור אישי טרחני מתחת לקו: ________________ אתמול ראיתי את הפרק האחרון של ה"סופרנו'ס" שהוקלט עבורי ביום ראשון שעבר, ומה מזמין טוני לקינוח? בדיוק! |
|
||||
|
||||
פעם היה לדוקטור לק1 גלידה בטעם "זביונה". את יכולה לנחש איך זה מסתדר עם ההסבר שלך? 1 ואולי עדיין יש, אבל זה כבר לא רלוונטי בשבילי. |
|
||||
|
||||
פעם לד"ר לק הייתה גלידה בננה-אגוזים. אבל איננה עוד. [לפחות בסניף של עזריאלי (אליו הגעתי במיוחד בשביל לאכול גלידה בננה-אגוזים לנחם את נפשי הדוויה)] _________ העלמה עפרונית מסיימת רצף תגובות מיותרות על חייה. (ובאמת שדי) |
|
||||
|
||||
בדיוק כשהגעת לשדייך את מסיימת רצף תגובות מיותרות על חייך? |
|
||||
|
||||
כי זביונה זה גם שם של קינוח איטלקי ספציפי. |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |