|
||||
|
||||
מבלי לחלוק עליך, אני מנחש שיש לא מעט אנשים שלא אוכלים חמץ בפסח, אבל לא שומרים על כשרות משום בחינה אחרת. למעשה, אני כזה; בעיקר בעקבות חברתי. אין לי נימוק הרבה יותר אינטליגנטי מ"ככה", אבל נחמד לי שיש לוח שנה קולינרי. מה שכן, מנת מקדונלדס בלחמנית קמח מצה היא לא דבר שהייתי מנסה. אבל אני לא קליינט נלהב של הרשת בכל מקרה. |
|
||||
|
||||
כן. כן. אני אמור להסביר משהו עכשיו? |
|
||||
|
||||
טוב, אולי אני קצת סוטה (מהנורמה!), אבל הלחמניות האלה מקמח מצה זה ממש טעים. כמו קניידלה אפוי שכזה. משפר את ההמבורגר בדי הרבה, חושבני. עכשיו, אם רק היה אפשר להכין את ההמבורגר מכבש, ולשים אותו בלחמניה מקמח מצה... זה היה משהו. אגב, אם אנחנו כבר בנושא כשרות ופסח, היום הדגמתי לעצמי שוב כמה הטענה שניצה נוהגת לתמוך בה, בקשר לחילוניות המורדת הריקנית, המגדירה עצמה רק כאנטי-תזה ליהדות, לא נכונה לגבי. לארוחת בוקר אכלתי היום סנדוויץ' עם פסטרמה וגבינה צהובה, בתוך לחם שחור (עם קצת סלט אבוקדו ועגבניה - חבל"ז), ובכלל לא חשבתי על עד כמה לאכול חמץ בפסח עם בשר וגבינה זה לתקוע אצבע בעין של אלוהים, עד בערך שעתיים אחרי ארוחת בוקר, כשעלה בדעתי כמה הדגמתי לעצמי שהטיעון של ניצה לא תופס, וחד גדיא, חד גדיא. |
|
||||
|
||||
ב"סעיד" שבאור יהודה יש פיתות עיראקיות מעולות מקמח מצה. באמת! הרבה יותר טעימות מהרגילות. ---------- אתה חושב שזה לתקוע אצבע בעין של אלוהים? נראה אותך עושה את זה ביום כיפור... |
|
||||
|
||||
מסכים בקשר ללחמניות. אני גם אוהב, למרבה הפלא, לאכול מצות. שתי מצות וביניהן מרוח מיונז + פסטרמה + פרוסות גבינה יוצא דווקא לא רע. גם מצות מרוחות בשוקולד למריחה זה שוס נחמד. שבירת מצה מעל צלחת מרק חמה + הטבעתה בשקדי מרק + הוספת גומבוצים(*) מייצר מנה טעימה. ישנם הטוענים כי המצות גורמות למעין אפקט יציקת בטון ולסתימת מעיים אך אישית אני לא מוצא טענה זו נכונה. דרך אגב, חד גדיא זה שם לא רע לסנדוויץ. (*) קניידלך, מצה-בולס, פצצות-עומק, כופתאות מצה, אשכי פסח(?) |
|
||||
|
||||
ואצלנו אוכלים מצה-בריי (חביתת מצות?) כל השנה, פשוט כי טעים. אם בפסח אני אוכלת לחם, באמת למה לא לאכול מצות ביום חול? נדמה לי אפילו שעל קופסאות המצות שנמכרות כאן במהלך השנה מודפס כי אינן כשרות לפסח. כך שכנראה שאנחנו לא היחידים. |
|
||||
|
||||
וזה באמת טעים. למרות שאף אחד לא יודע להכין את זה טוב כמו סבתא שלי. |
|
||||
|
||||
אני עושה את זה טוב כמו סבתא שלך. ובתור שירות לציבור אני אגלה עכשיו אמת שהיא עצובה ומביכה, ובכל זאת היא אמת: אם שמים *הרבה* שומן (שמן, מרגרינה, חמאה, שומן חזיר, you name it) - זה גם לא נדבק וגם מאוד טעים. ואגב, האמת המזעזעת הזאת היא נכונה לגבי הרבה מאכלים אחרים, אם כי היא לא תואמת את עקרונות התזונה הנכונה. |
|
||||
|
||||
עכשיו אפשר סוף-סוף לראות מי אשכנזי אמיתי ומי רק עושה את עצמו. (אפרופו תגובה 140467) |
|
||||
|
||||
חוץ מזה, ראי הערה 1 בתגובה 108431 . |
|
||||
|
||||
מצברה, במקומותינו (אם כי אף פעם לא ראיתי את זה בכתב, אז אולי אני טועה). אבל זה נורא משמין! (אגב, במסגרת שאלות "אמא איך עושים את זה" שהחלטתי שהגיע הזמן לשאול בימינו, גיליתי שתהליך הכנת המצברה זהה כמעט לגמרי לתהליך הכנת "לחם בתוך ביצה", שהוא עוד מאכל אהוב עלי משחר ילדותי.) |
|
||||
|
||||
למה משמין? למה להרוס? שתי ביצים, שתי מצות, וטיפה חמאה או שמן. פחות משמין מלחם מטוגן. |
|
||||
|
||||
זהו? שתי מצות? מה את מכינה, פנקייקס? |
|
||||
|
||||
נדמה לי שאסור לאכול מצות שלא בפסח: יש פתגם שאומר שלאכול מצה לפני פסח זה כמו לבעול כלה לפני חופתה. וסבא שלי אמר פעם שהוא ניסה גם את הראשון, וגם את השני, ואין בכלל מה להשוות. |
|
||||
|
||||
האיסור הוא רק לאכול מצה בערב פסח (רמב"ם, הלכות חמץ ומצה, פרק שישי הלכה י"ג) |
|
||||
|
||||
עכשיו שאתה אומר, נדמה לי שאכן הפתגם שסבא שלי ציטט היה לאכול מצה בערב פסח מול לבעול כלה בערב חופתה. |
|
||||
|
||||
אני מעדיף לבעול כלה בערב פסח. אם היא גם בתולה הרי שאפשר להשתמש בדם שלה ולחסוך תינוק נוצרי אחד. |
|
||||
|
||||
למה לחסוך? יש מחסור בתינוקות נוצרים? |
|
||||
|
||||
יש פתגם אירי שאומר שלבעול כלה לפני חופתה זה בסדר גמור, בתנאי שזו לא הכלה שלך. ויש פתגם אוזבקי שאומר לא לשים לב לפתגמים איריים. |
|
||||
|
||||
לברקת בוודאי יש תרגום של הפתגם הזה להולנדית. |
|
||||
|
||||
סע להודו. כשפתחו שם לפני כמה שנים (לא זוכר כמה) את הסניף הראשון של מקדונלדס, דווח בעיתונים שהם הגיעו להסכם עם השלטונות ההודים שההמבורגר יהיה עשוי מבשר כבש, משום קדושת הפרות. |
|
||||
|
||||
ולחובבי קמח המצה - בונוס: אם אתם גרים מספיק קרוב לאור יהודה (וקראתי שיש כאן לא מעט מגני תקווה, גני יהודה וקריית אונו, שזה בהחלט מספיק קרוב), אז אתם כבר בטח מכירים את מאפיית משיח שליד סעיד (למי שלא: מצומת סביון לתוך אור יהודה, רמזור ראשון שמאלה וישר עד שנתקעים לו בשלט). האיש מוכר שם לאפות מקמח מצה - תענוג. ההבדל בין זה ללאפה רגילה קטן אך מורגש, ולטעמי - רק לטובה. אוף, זה היה ממש טעים. |
|
||||
|
||||
ומאיפה אתה חושב סעיד קונה את הלאפות שלו? תגובה 141623 |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |