בתשובה לשחר, 20/11/00 0:24
לא בדקתי 12236
נתונים בקשר לאפלייה במקומות העבודה, בדקתי נתונים בקשר לתוארים ראשונים בלבד, אולי אכתוב, אם אשיג את הנתונים, מאמר המשך בקשר לתאר שני ושלישי, אבל אולי אוכל להביא מספר חיזוקים לטענותיי בקשר לאפלייה:

בקשר ליוקרה של מקצוע... כיוון שלצערי הרב אין מדד סטטיסטי ליוקרה הייתי חייב להתייחס אל רוב המדעים המדוייקים כאל מקשה אחת, אני לא חושב שניתן לומר שכימיה הוא מקצוע פחות יוקרתי, אלא אם כן אתה מסתכל על המשכורות, אבל רפואה הוא מקצוע יוקרתי והמשכורות שם לא גבוהות במיוחד.

בקשר לסגל אקדמי - יש לזכור שההיפוך המפורסם הושג רק לפני שני עשורים, תן לדוקטורים ולפרופסורים הישנים למות ותראה מה קורה... אני יכול לומר, מבחינה לא מחייבית שאצלנו בכלכלה (מחלקה שנחשבה עד לא מזמן לגברית לחלוטין) אכן הדוקטורים הוותיקים כולם גברים, אבל יש שיעור זעום של מאסטרנטים ודוקטורנטים ואף לא מתרגל אחד...

בקשר ל'התמודדות בגלוי' - דבר ראשון הריני להזכירך שדיברתי על מערכת החינוך בלבד וראה! יש התמודדות בגלוי - בבתי הספר התיכוניים ומה קורה שם? הגברים מפסידים, הנשים עוברות אותם בזכאות לתעודת בגרות (גם בציונים אגב, בכל מקצוע ומקצוע הנשים מקבלות ציון ממוצע גבוה יותר משל הגברים, למעט בחקלאות בו הגברים מקבלים נקודה אחת יותר משל הנשים...). אני חושב שהמאמר שלי מוכיח ש*במערכת החינוך* מתקיימת אפלייה לרעה כלפי הגברים.

אני אפרסם כתבה נוספת (באם דובי יאות לפרסם) על אפלייה בין נשים וגברים בשוק העבודה, אם ימצאו לי נתונים וזמן פנוי....

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים