בתשובה לארז לנדוור, 14/01/03 23:25
המלך יהואש 121057
ירושלים, מעצם היותה בירת ממלכת יהודה, היא המקום הסביר ביותר לדעתי לכל גילוי משמעותי.
ראשית, הפלסטינים פינו כמויות אדירות של עפר מהר הבית לאזור נחל קדרון. הגם שסדר השכבות נהרס, ניתן לחלץ בוודאי ממצאים מעפר זה.
שנית, הייתי מהמר על תגליות במקומות שהוזנחו בידי הארכיאולוגים, או לא היו נגישים עקב כיסויים בבניינים או בכבישים. בירושלים מתבצעות עבודות פיתוח נרחבות, כך למשל התגלתה ממזרח להר הצופים מחצבת אבן תת-קרקעית בשטח 2 דונם, כתוצאה מכריית מנהרה וכביש חדש למעלה אדומים, שטרם נפתח.

כמובן שגילויים יכולים להימצא באתרים נוספים. במוצא של ימי בית ראשון, החפירות שבוצעו עד היום היו בשטח מאוד מצומצם וכבר נמצאו בו ממצאים מעניינים:
(ב"הארץ" יותר מפורט, אך כבר נעול בארכיון). ייתכן שחפירות מקיפות במוצא תעלינה גם מסמכים. בחצור שבצפון, ככל הידוע לי, עדיין לא נמצא ארכיון העיר, שאמור היה להימצא בה.
הדבר העיקרי שנראה לי שחסר הוא לא מסמכים פה ושם, אלא באמת ארכיון מסודר ורציני, כמו אלו שנמצאו בערים אחרות בעולם העתיק. יש סיבות סבירות מדוע לא נמצא ארכיון עד כה בירושלים ובשומרון (בהנחה שלא הושמד כליל במהלך כיבושי הערים לאורך ההיסטוריה) - הערים העתיקות מכוסות בבינוי. לפי "התנ"ך האבוד", יש לצפות שעיקר הגלעין ההיסטורי של שתי הערים נמצא מתחת לשטחים הבנויים כיום - בעיר העתיקה בירושלים ובכפר סבסטיה הגובל בתל שומרון, זאת בניגוד לדעה הנפוצה אצל ארכיאולוגים, לפיה עיר דוד/העופל היא הגלעין ההיסטורי של ירושלים. הספר שנוי במחלוקת ואינו מקובל על רוב הארכיאולוגים בארץ.
הארכיונים של ארץ הקודש 121091
ארץ ישראל היא ככל הנראה המקום הנחפר ביותר עלי אדמות ( לפחות ביחס לגודלה ) והיא גם המקום שבו נמצאו המספר המצומצם ביותר של ממצאים כתובים בוודאי בהשוואה לשכנותיה וביחס להשקעה העצומה בשמן מאמץ וכסף שהושקע בחפירות הארכיאולוגיות .
נשאלת השאלה למה נמצאו כל כך מעט ממצאים כתובים?

מישהו העלה בפני פעם את תיאורית הקונספירציה , היו הרבה כתובות וכו' אבל מרגע שהתנ"ך הפך לספר הקודש , היה מי שטרח להשמיד כל כתובת שתיראה כמנוגדת למה שכתוב בו.
הארכיונים של ארץ הקודש 121250
הסיבה שלא נמצאו בא''י הרבה ממצאים כתובים (למרבה הצער) לעומת מצריים למשל, היא האקלים הלח שלה (המחיש תהליכי בלייה) לעומת האקלים היבש של מצריים.
המגילות הגנוזות נמצאו בתוך מערות בעלות אקלים יבש ולכן נשמרו, וכיום משמרים אותם בקפדנות בטמפרטורה מתאימה.

אין ספק שאם היו ממצאים כתובים מימי בית ראשון (ולא רק בית שני) היו עדויות לשורשים הפאגנים של עם ישראל.
למרבה המזל והשמחה, שרידים כאלה ישנם גם בתנ''ך, מכיוון שגם העריכה המונותיאיסטית הקפדנית ביותר לא יכלה לשרש אותם.
המלך יהואש 121244
איפה יש כביש חדש וסגור למעלה אדומים?
המלך יהואש 121249
כאן:
התמונה צולמה בידיי מהמצפור בצמוד ומדרום לאוניברסיטה בהר הצופים.
הכביש ייפתח, כפי שמספרים לי, ב-‏20 בינואר.

בצד ימין של הכביש, בשטח הלבן, יש מעין "ריבוע" חום.אם אינני טועה, פתחה של המחצבה התת-קרקעית הנ"ל נמצא ממש שם - מטרים בודדים מדרום לכביש.
המלך יהואש 121517
כן, ראיתי שלט על משהו שאמור להפתח ב-‏20 לחודש. אתה יכול לעזור לי לקבל אוריינטציה? איפה ביחס לתמונה נמצא הקמפוס של האוניברסיטה? ואדי ג'וז?
המלך יהואש 121519
ואדי ג'וז מאחורה.
הקמפוס נמצא משמאלי.
מימיני חורשת האורנים הגדולה שבין האונ' ואוגוסטה ויקטוריה.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים