|
מסעדת קרן עברה לפני כמה חודשים שינוי גדול בתפריט. עיקרו של השינוי שמוצג לקהל הרחב בתור מעבר למטבח ישראלי עילי הוא בהפחתת עלות חומרי הגלם ובמעבר מכבד אווז, פילה בקר, אוכף טלה ופירות ים באיכות מעולה לכבד עגל, אוסובוקו, קלמארי ושאר מרכיבים זולים. גודל המנות שהתאים אולי יותר לגירסת המטבח הקודמת הוא באמת קטן לעצבן בגירסה הנוכחית ומרגיזה בעיני עוד יותר מדיניות תמחור היינות של המקום. אם לא מספיק מרגיז שיינות שנרכשים אצל חינאווי נמכרים ללא יישון כלשהו במחיר גבוה פי 3, יינות של יאיר מרגלית, שיש לו קשרים אישיים מצויינים עם הגברת שנקר נמכרים אף הם במחיר גבוה.
אם לאכול בקרן, רק בצהריים (שאז ההוצאה דומה להוצאה בסושי-בר וגם כמות האוכל דומה).
לגבי מארי אנטואנט, ליווינו את המסעדה במשך תקופה ארוכה, החל מהארוחה המיוחדת הראשונה, דרך ארוחת סילבסטר אחת מוטרפת להפליא ודרך כל ההידרדרות שלה אל רמת המזון הנוכחית. רטבים גסים, בשר מאיכות ירודה, אפילו כבד אווז שהיה קפוא הוגש לנו באחת מההזדמנויות האחרונות שנתנו למקום. לא טעמתי מעולם אוכל כזה בצרפת, עם או בלי קריצה וכמו שידידה פריזאית אחת אמרה פעם (על מסעדה אחרת בת"א) - "בפריז תוך שבוע כולם היו יודעים שהאוכל לא טוב והמקום היה נסגר".
|
|