|
||||
|
||||
אני מסכים לגמרי, דוגמה מצוינת למה שניסיתי לומר בתגובה 630692. |
|
||||
|
||||
רגע רגע רגע אנשים, יש פה באמת אי הבנה גדולה. אריק הוציא מזון מהחי, ובמקומו הכניס פי שתיים קלוריות, חי על ופלות, שוקולד ובמבה ואוכל תעשייתי מלא שומני טראנס, ועלה תוך חודש 7 קילו שזה שיגעון. ברור שמצבו ישתבש לעומת מה שהיה קודם. ככה מוכיחים כל דבר בניסוי תזונתי, למשל בדיאטת BOLD הוכיחו שסטייק רזה ליום מוריד את רמת הכולסטרול, לעומת קבוצת הביקורת.רק שבקבוצת הביקורת אכלו יותר מזון מהחי, עוף, ביצים, ופחות ירקות. ככה אפשר להוכיח מה שרוצים, כולל שאגוזי ליום מוריד את הכולסטרול בדם. מה שאריק עשה לא היה טוב. הדרך לעשות את זה היא להחליף אחד לאחד את המוצרים מהחי שאוכלים. במקום חלב פרה בקורנפלקס או בקפה חלב צמחי, במקום גבינות לבנות גבינות צמחיות, טחינה, חומוס. במקום חביתה חביתת ירק, פריטטה מקמח עדשים או קמח סויה, שקשוקה טופו. במקום בשר או עוף שווארמה צמחונית, מג'דרה, קציצות עדשים. זה הניסוי באתגר, עם הרבה ידע שהצטבר ומתכונים. הרבה אנשים הצטרפו לאתגר, זה מחזור שני, הרבה ספורטאים, אנשים מבוגרים, גם אנשים ידועים. לא חייבים לעשות את זה במסגרת אתגר 22, אנשים עושים את זה בעצמם עם תמיכה של חברים. הטענה היא ש-22 יום זה משך הזמן שצריך כדי להזיז את הסוויץ' בראש ובחיך. ובלב. |
|
||||
|
||||
הוא הכניס פי שתיים קלוריות, כי בעוד שסטייק משביע אותך לארבע-חמש שעות, ופלים ובמבה משביעים אותך לשעה (במקרה הטוב). ולכן אחרי שעה אתה שוב רעב ואוכל עוד ופלים ובמבה. ובדיוק בגלל זה סוכרים1 יותר מזיקים מבשר, ביצים ועוף2. 1 נא לא להסיט לפחמימות ככלל, מישהו כבר עשה פה את התרגיל הרטורי המחוכם הזה. 2 במידה, הכל במידה. |
|
||||
|
||||
פונז, מנת החלבונים מספקת את הרגשת השובע המוכרת שאתה מדבר עליה, לא הפחמימות. זה השוארמה הצמחונית, קציצות עדשים, פריטטה, חמין, חומוס פול. |
|
||||
|
||||
חשבתי שקודם המליצו לא לצרוך חלבונים עד גיל 65? |
|
||||
|
||||
להזיז את הסוויץ', נו, שיהיה, אבל למי יש זמן או כוח או סבלנות להתעסק עם הקמחים האלה, ולמי יש חשק להתעלל בחיך שלו עם מוצרי טופו ומעובדי-טופו למיניהם, כמו שאני ניסיתי כבר כמה פעמים במחזוריות ובאכזבות חוזרות. נדמה לי שפעם כבר כתבתי לך (לא זכור תחת איזה כינוי) שקומפוט נעליים זה לא טעים, ונחשי את הבשורה הדרמטית? - זה עדיין לא טעים :-) |
|
||||
|
||||
ניסית להוסיף גרביים? |
|
||||
|
||||
שרוכים, שרוכים. חבל על גרביים טובים. |
|
||||
|
||||
אבל לשרוכים אין את הארומה שיש לגרביים. מה הפלא שזה לא טעים? |
|
||||
|
||||
חשבתי, אפעס, שזה שהשרוכים מזכירים מקרוני, זה יעזור איכשהו. לא עזר בכלל, אולי בגלל הצבע (אל תענה את מה שאתה כנראה מתכוון לענות בעניין הצבע - כבוד אכסניא, הירידה מתחת לכל ביקורת וכולי..). אגב ארומה, בארומה בבילינסון אכלתי לפני כמה זמן מרק אפונה משובח, ודווקא בלי גרביים (נדמה לי. בעצם מי יודע). אמנם לקחו כסף כאילו כל אפון עשוי מאורניום מועשר, המנוולים, אבל היה טעים. אפשר היה לדון בסעודה עתידית לשם התנסות משותפת, אבל לצערי המרק ההוא חיסל לי את התקציב. |
|
||||
|
||||
רק שלא ירמה אותך ויתן לך את הסוליה במקום את המעטפת. |
|
||||
|
||||
עכשיו ארומה מציעים כריך מ''חביתת'' קמח חומוס, במחיר כמו שאר הכריכים שלהם. לא רע בכלל, בעיקר עם זורקים הצידה את הר המלפפון החמוץ (או לפחות את רובו) שהם שמים בכריך כדי שלא יהיה בריא מדי. |
|
||||
|
||||
די משעשע לקרוא לזה חביתה, בקמח חומוס יש כמות פחמימות דומה לזו שיש בקמח רגיל, אמנם עם חלבונים נוספים שמעשירים אותו. אז בעצם אתה אוכל כריך לחם בלחם, מועשר בחלבונים. חלק מהרעיון בלעשות כריכים בריאים יותר ומאוזנים יותר זה דווקא להקטין את כמות הפחמימות שבהם, שממילא יש די והותר מהם בלחם שמסביב לתכולה. כריך עם ממרח חומוס וחביתה אמיתית נשמע לי הרבה יותר מאוזן. |
|
||||
|
||||
הבעיה שלחם חיטה לא בריא בכלל עדיף שיפון או כוסמין |
|
||||
|
||||
>>במקום חלב פרה בקורנפלקס או בקפה חלב צמחי, במקום גבינות לבנות גבינות צמחיות, טחינה, חומוס. במקום חביתה חביתת ירק, פריטטה מקמח עדשים או קמח סויה, שקשוקה טופו. במקום בשר או עוף שווארמה צמחונית, מג'דרה, קציצות עדשים. טוב, טחינה ומג'דרה סבאבה, לגבי כל השאר- !Nobody expects the Spanish inquisition ולידיעה, יש לי דברים רעים לומר על הקורנפלקס, לפני החלב. ובסופו של דבר אחרי מאמץ והקפדה במשך שלשה שבועות ויום על תפריט נטול חיים (תרתי משמע) שכזה מה יצא לי? הרי שכחת את הופלים. אם אני לא מוציא את הופלים מהתפריט הטריגליצרידים שלי יצחקו עליך כל הדרך ל CAD. בסופו של דבר צמחונות זו אידאולוגיה והצמחונים מקריבים הקרבות מתוך הכרעה מוסרית. אני לא מכיר צמחונים מטעמי בריאות, רק צמחונים מטעמי מוסר, כולל אחותי. ואם לקחת את זה עד הסוף אז ההזמנה שלך לאתגר 22 דומה להזמנה של "בוא תעשה שבת". איך אמר פראנק זאפה בשיבתו כסנטרל סקרוטינייזר: You'll love it! It's a way of life |
|
||||
|
||||
ולעניין "פריטטה מקמח עדשים", ראוי להוסיף את דבריו של ליבוביץ' זצ"ל: "דברים בטבע לא משנים את התכונות שלהם רק בגלל שהאדם מחליט לתת להם איזה שם יפה..." (בתוספת הנפת יד מאיימת כלפי מעלה). |
חזרה לעמוד הראשי |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |