בתשובה לנועה ו, 23/03/11 23:20
בני האדם בנויים ביולוגית לצרוך מזון מן החי 566410
סביר להניח ששלך בבית יותר טוב, הבעיה היא שהוא פחות זמין.
בני האדם בנויים ביולוגית לצרוך מזון מן החי 566412
תלוי למי.
לך? הרבה פחות זמין.
לי? הרבה יותר.
בני האדם בנויים ביולוגית לצרוך מזון מן החי 566413
לא, אל תעמידי את זה כאילו מדובר במשהו אישי: את מולי.

למעשה זה את מול כל העולם.
בני האדם בנויים ביולוגית לצרוך מזון מן החי 566414
כמובן שזמינות האבוקדים במשך כל השנה מחוץ לעונה הקצרה יחסית שלהם היא תוצאה של עיבוד תעשייתי. אבוקדו הוא עוד דוגמה לפרי שחיי המדף שלו מוארכים באמצעים מלאכותיים (הקפאה, בקרת האטמוספרה, ועוד).
בני האדם בנויים ביולוגית לצרוך מזון מן החי 566415
סבבה. אבל האבוקדו נשמר טרי הכי טוב בתוך הקליפה שלו.
אתה משווה פרי בהקפאה לפרי שהופשט, נחתך לקוביות, בילה איזה זמן על הסרט הנע ואז נארז?
בני האדם בנויים ביולוגית לצרוך מזון מן החי 566416
גם בתוך הקליפה שלו הוא לא נשמר יותר מדי טוב.
בני האדם בנויים ביולוגית לצרוך מזון מן החי 566422
אני לא משווה, אבל עושה רושם שגם את לא, ולמרות זאת תוצאות ההשוואה ברורות לך.

אני לא יודע (בעוונותי, לא ניסיתי) איך מגיב האבוקדו להקפאה (ולהפשרה). אני לא בטוח שהוא שורד את זה בגבורה. אבוקדו זה לא תמר צהוב.‏1
אבל אני יודע שהפשטת הפרי וחיתוכו לקוביות אלו הן פעולות מקובלות הנעשות על אבוקדו בטרם האכלו. נותרו לנו בילוי על מסוע ואריזה. אני לא יודע האם היית אי פעם בבית אריזה של אבוקדו (או של פירות אחרים), אבל מסוע סרט הוא אביזר די שיגרתי שם.‏2 נותרה האריזה (שהבנתי שנעשית בוואקום). לא יודע, מעולם לא נתקלתי, אבל על פניו נראה פתרון נכון. אין כאן תוספת של חומרים משמרים, מלאכותיים או טבעיים (הוזכר כאן מיץ לימון) המשפיעים על טעמו של הפרי, אבל יש לנו אמצעי מכני (בערך כמו הקליפה) למניעת חימצון הפרי (הגורם להשחרה).
בקיצור - תיאורטית (כאמור, לא ניסיתי) - נראה לא רע.
___
1 למען האמת גם תמר צהוב לא ממש שורד את זה בגבורה, הוא משנה את מרקמו וטעמו כתוצאה מההקפאה (וההפשרה). רק שהוא עושה את זה בכיוון הרצוי לנו.
2 כן, גם (ובעיקר) עבור האבוקדו שאת קונה בקליפתו.
בני האדם בנויים ביולוגית לצרוך מזון מן החי 566425
רגע רגע.
צפריר טען שעונת האבוקדו קצרה מטבעה, וממילא חלק ניכר מהאבוקדים מוקפאים. ומופשרים.
כמו פירות רבים, אגב.
אבל האבוקדו שאנחנו קונים בשוק הוא סבבה, בד''ך (טוב. אני לא סובלת את ההאס ומעדיפה את האטינגר, אבל ניחא).
בני האדם בנויים ביולוגית לצרוך מזון מן החי 566433
אף אחד לא סובל את ההאס. ההאס הוא בדרך כלל טעות בהזמנה :-)
בני האדם בנויים ביולוגית לצרוך מזון מן החי 566435
אז למה מגדלים אותו?
לא עדיף אפס אבוקדו על האס?
בני האדם בנויים ביולוגית לצרוך מזון מן החי 566506
טוב, ננסח מחדש: ההאס הוא התגלמות הכמיהה לאטינגר. לכן מגדלים אותו. זה וסיבות היסטוריות :-)
בני האדם בנויים ביולוגית לצרוך מזון מן החי 566510
פה יש כמעט אך ורק האס. הצרה היא שהם טובים רק ב-‏40% מהמקרים, בערך, ובמחיר של 1.5$-2$ לאבוקדו זה הימור די יקר. יש טיפים לבחירה נכונה?
בני האדם בנויים ביולוגית לצרוך מזון מן החי 566517
איפה אתה?
בני האדם בנויים ביולוגית לצרוך מזון מן החי 566519
ארה''ב.
בני האדם בנויים ביולוגית לצרוך מזון מן החי 566429
גם אני לא משווה, אבל אני רוצה בכל-זאת להזכיר ש,כמו גורמים מסויימים בחמאס, גם אף אבוקדו מעולם לא גינה פיגוע!

<טווידלדי, מנסה בכוח לערבב דיונים>

חזרה לעמוד הראשי

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים