בתשובה לנועה ו, 22/03/11 12:56
בני האדם בנויים ביולוגית לצרוך מזון מן החי 566252
זוהי גם מסעדה, ולפעמים רוצים לצאת למסעדה, לדוגמה דייט או פגישת עסקים.
בני האדם בנויים ביולוגית לצרוך מזון מן החי 566253
אה, אני לא נגד מסעדות באופן כללי‏1. אלא שעבודה במקום שנמצא בחור קולינרי והחשיפה למשלוחים - חלקם ממקומות שישבתי בהם והיה מצויין, הביאה אותי למסקנה שפרט לפיצות, משלוחים זה פשוט לא זה.

שלא לדבר על הנזק האקולוגי.

___________
1 למרות שקריאה במגזין המסעדנים שאני מקבלת מוציאה את החשק מחד, ומזכירה שלכל מקצוע יש את צרותיו שלו מאידך.
אגב, אל תזמין אבוקדו במסעדות.
בני האדם בנויים ביולוגית לצרוך מזון מן החי 566254
והאלמוני, כמובן, היה אני.
בני האדם בנויים ביולוגית לצרוך מזון מן החי 566350
מה הבעיה עם אבוקדו במסעדות? (גם אני מקבלת את המגזין אבל כבר מזמן לא קוראת בו לעומק :-) ).
בני האדם בנויים ביולוגית לצרוך מזון מן החי 566370
ובכן. אבוקדו מגיע בשקית. אריזת וואקום שכזאת.

___________
כדאי לך. בכל פעם שאת מרגישה שהמקצוע שלך בעייתי ולא מתגמל וכו' וכו' - זה מעודד לאללה. את יכולה להגיד לעצמך, "לפחות לא פתחתי מסעדה".
בני האדם בנויים ביולוגית לצרוך מזון מן החי 566373
לא הבנתי מה הבעיה.
_________________
למען הסר ספק: את הבעיה עם פתיחת מסעדה דווקא הבנתי.
בני האדם בנויים ביולוגית לצרוך מזון מן החי 566376
אני את אבוקדָי מעדיפה לצרוך טריים. ולא חתוכים לקוביות מבית החרושת.

אבל זה עניין להעדפה אישית.
בני האדם בנויים ביולוגית לצרוך מזון מן החי 566379
מקולפים? והם מצליחים להשתמר? מרשים. חומר השימור שאני מכיר לסלט אבוקדו הוא מיץ לימון. במה הם משתמשים?

השאלה האמתית היא האם את מרגישה הבדל. בסופו של דבר צריכים לחתוך אותם (אני מעדיף למעוך). אם המסעדה מצליחה לחסוך לעצמה זמן של קילוף וחיתוך אבוקדו ללא פגיעה באיכות: אני בעד.
בני האדם בנויים ביולוגית לצרוך מזון מן החי 566387
אריזת וואקום.
אני לא יודעת אם יש או אין חומר משמר חוץ מזה.

בטח שפגיעה באיכות: יצא לך לאכול גואקמולי במסעדה מקסיקנית? שלי בבית יותר טוב.
בני האדם בנויים ביולוגית לצרוך מזון מן החי 566410
סביר להניח ששלך בבית יותר טוב, הבעיה היא שהוא פחות זמין.
בני האדם בנויים ביולוגית לצרוך מזון מן החי 566412
תלוי למי.
לך? הרבה פחות זמין.
לי? הרבה יותר.
בני האדם בנויים ביולוגית לצרוך מזון מן החי 566413
לא, אל תעמידי את זה כאילו מדובר במשהו אישי: את מולי.

למעשה זה את מול כל העולם.
בני האדם בנויים ביולוגית לצרוך מזון מן החי 566414
כמובן שזמינות האבוקדים במשך כל השנה מחוץ לעונה הקצרה יחסית שלהם היא תוצאה של עיבוד תעשייתי. אבוקדו הוא עוד דוגמה לפרי שחיי המדף שלו מוארכים באמצעים מלאכותיים (הקפאה, בקרת האטמוספרה, ועוד).
בני האדם בנויים ביולוגית לצרוך מזון מן החי 566415
סבבה. אבל האבוקדו נשמר טרי הכי טוב בתוך הקליפה שלו.
אתה משווה פרי בהקפאה לפרי שהופשט, נחתך לקוביות, בילה איזה זמן על הסרט הנע ואז נארז?
בני האדם בנויים ביולוגית לצרוך מזון מן החי 566416
גם בתוך הקליפה שלו הוא לא נשמר יותר מדי טוב.
בני האדם בנויים ביולוגית לצרוך מזון מן החי 566422
אני לא משווה, אבל עושה רושם שגם את לא, ולמרות זאת תוצאות ההשוואה ברורות לך.

אני לא יודע (בעוונותי, לא ניסיתי) איך מגיב האבוקדו להקפאה (ולהפשרה). אני לא בטוח שהוא שורד את זה בגבורה. אבוקדו זה לא תמר צהוב.‏1
אבל אני יודע שהפשטת הפרי וחיתוכו לקוביות אלו הן פעולות מקובלות הנעשות על אבוקדו בטרם האכלו. נותרו לנו בילוי על מסוע ואריזה. אני לא יודע האם היית אי פעם בבית אריזה של אבוקדו (או של פירות אחרים), אבל מסוע סרט הוא אביזר די שיגרתי שם.‏2 נותרה האריזה (שהבנתי שנעשית בוואקום). לא יודע, מעולם לא נתקלתי, אבל על פניו נראה פתרון נכון. אין כאן תוספת של חומרים משמרים, מלאכותיים או טבעיים (הוזכר כאן מיץ לימון) המשפיעים על טעמו של הפרי, אבל יש לנו אמצעי מכני (בערך כמו הקליפה) למניעת חימצון הפרי (הגורם להשחרה).
בקיצור - תיאורטית (כאמור, לא ניסיתי) - נראה לא רע.
___
1 למען האמת גם תמר צהוב לא ממש שורד את זה בגבורה, הוא משנה את מרקמו וטעמו כתוצאה מההקפאה (וההפשרה). רק שהוא עושה את זה בכיוון הרצוי לנו.
2 כן, גם (ובעיקר) עבור האבוקדו שאת קונה בקליפתו.
בני האדם בנויים ביולוגית לצרוך מזון מן החי 566425
רגע רגע.
צפריר טען שעונת האבוקדו קצרה מטבעה, וממילא חלק ניכר מהאבוקדים מוקפאים. ומופשרים.
כמו פירות רבים, אגב.
אבל האבוקדו שאנחנו קונים בשוק הוא סבבה, בד''ך (טוב. אני לא סובלת את ההאס ומעדיפה את האטינגר, אבל ניחא).
בני האדם בנויים ביולוגית לצרוך מזון מן החי 566433
אף אחד לא סובל את ההאס. ההאס הוא בדרך כלל טעות בהזמנה :-)
בני האדם בנויים ביולוגית לצרוך מזון מן החי 566435
אז למה מגדלים אותו?
לא עדיף אפס אבוקדו על האס?
בני האדם בנויים ביולוגית לצרוך מזון מן החי 566506
טוב, ננסח מחדש: ההאס הוא התגלמות הכמיהה לאטינגר. לכן מגדלים אותו. זה וסיבות היסטוריות :-)
בני האדם בנויים ביולוגית לצרוך מזון מן החי 566510
פה יש כמעט אך ורק האס. הצרה היא שהם טובים רק ב-‏40% מהמקרים, בערך, ובמחיר של 1.5$-2$ לאבוקדו זה הימור די יקר. יש טיפים לבחירה נכונה?
בני האדם בנויים ביולוגית לצרוך מזון מן החי 566517
איפה אתה?
בני האדם בנויים ביולוגית לצרוך מזון מן החי 566519
ארה''ב.
בני האדם בנויים ביולוגית לצרוך מזון מן החי 566429
גם אני לא משווה, אבל אני רוצה בכל-זאת להזכיר ש,כמו גורמים מסויימים בחמאס, גם אף אבוקדו מעולם לא גינה פיגוע!

<טווידלדי, מנסה בכוח לערבב דיונים>
בני האדם בנויים ביולוגית לצרוך מזון מן החי 566586
אני חושב שאני קונה אבוקדו אצל ירקן די טוב, חצי שלב מעל הסופר, ועדיין אחוזי הפחת אצלי בבית מצערים (וזה עוד אחרי שלמגינת ליבה של שתחיה, אני מתאמץ לפלות חתיכות טובות גם מאבוקדו לא טוב). אריזת ואקום כנראה שלא הייתי מנסה (איכות הסביבה - מעדיף לזרוק אבוקדו מאשר ניילון, וחוץ מזה סנוביזם קולינרי לא הכי מוצדק אבל יקר לליבי) - אבל כמעט כן.

כשראיתי שיש בסופר סלק מוכן באריזת ואקום, התפתיתי. מבחינת הסביבה, המחיר הסביבתי של הניילון והואקום יכול להתקזז עם הוצאות האנרגיה על הבישול או האפייה הארוכה של הסלק; המפעל, אני מניח, חסכוני בהרבה בגלל יתרון הגודל. (אני מניח שהקיזוז לא מדויק, ויש פער גדול, אבל אין לי מושג לאיזה כיוון.) לזה נוסיף את השיקול הקולינרי - בסלק (מאותו ירקן) לעתים קרובות מדי נופלים על סלק תפל - וכל הכוסברה והלימון ורכז הרימונים יעזרו רק חלקית. אני מניח שזה שבואקום טעים ועקבי יותר. אבל בהגיעי למדף בסופר גיליתי שהואקום בא ממקסיקו, ואז הכף הסביבתית שלו כַבדה קשות. בשילוב עם אותו סנוביזם קולינרי, העדפתי להישאר עם הירקן.
בני האדם בנויים ביולוגית לצרוך מזון מן החי 566588
סלק אפשר לאכול גם לא מבושל.
והנה גם הוא בא 566590
נכון, אבל זה מתאים למאכלים אחרים לגמרי (ובסופו של דבר, עד כמה שניסיתי, יותר מרתק מטעים). בכל אופן, אם הסלק תפל, אז לא מבושל הוא עוד יותר תפל - אם כי מנחם שלא חיממנו את כדור הארץ כדי לגלות את זה.

חזרה לעמוד הראשי

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים