בתשובה לאח של אייל, 28/08/20 17:10
724674
וממש עכשיו קיבלתי את ההודעה הבאה - שימו לב, בטוח לא ראיתם את זה בא - השביתה מבוטלת.

====

הנהגת ההורים הארצית:
הישג להורי ישראל: בהמשך לכוונת מועצת הנהגת ההורים הארצית להשבית את הלימודים בערים שחורות וכתומות בהן היו הילדים צפויים ללמוד יומיים-שלושה בשבוע בלבד, ישבו ראשי הנהגת ההורים הארצית עם מנהלי בתי ספר, ראשי רשויות, מנהלי מחלקות חינוך ובכירי משרד החינוך והצליחו למצוא פתרונות יצירתיים וחלופיים שיאפשרו לעוד ילדים/ות בישראל ללמוד יותר מיומיים בשבוע ובעקבות כך ומתוך אחריות לאומית של הורי ישראל, הוסר לעת עתה איום השביתה שאיימה לשבש את פתיחת שנת הלימודים.
מירום שיף, יו״ר הנהגת ההורים הארצית: "הוכחנו נחישות והתעקשנו על צדקת דרכנו, לאפשר לילדים ללמוד בסביבה יציבה ובטוחה והכי חשוב, במסגרת בית ספרית. נכון, אנחנו מודעים לכך שלא בכל בתי הספר נפתרו הבעיות ואנו ממשיכים במאמצים מול כל הגורמים למציאת פתרונות ישימים בטווח הזמן הקרוב״.
כזכור בסוף שבוע שעבר, לראשונה בתולדות ארגוני ההורים במדינת ישראל, הכריזה הנהגת ההורים הארצית על השבתת פתיחת שנת הלימודים, בעקבות פרסום מתווה משרד החינוך לשנת הלימודים הקרובה.
לאחר ההודעה הדרמטית התקיימו דיונים ממושכים ועיקשים עם בכירי משרד החינוך והבריאות שבמהלכם הגיעו ההורים לשורה של הישגים משמעותיים:
• ביטול גזרת אי איחוד הצהרונים.
• מציאת מקורות מימון תקציביים לתוכניות היל״ה וקרב.
• הגדלת מספר ימי הלימוד לתלמידי כיתות ה'-ו' וחטיבות הבינייים.
• נמצא פתרון פדגוגי לילדים הנמצאים בסיכון בריאותי.
• אושר נוהל סייעות בבתים לילדים המשולבים.
הנהגת ההורים הארצית לא תהסס לנקוט צעדים נחושים דומים גם בעתיד למען רווחתם וחינוכם של ילדי ישראל.
הנהגת ההורים הארצית מאחלת לילדי ישראל והוריהם שנת לימודים מוצלחת, בריאה ובטוחה.

====
724682
דיון 669.
724736
קל לראות מכל התמונות שאנשים מעלים לפייסבוק שלא רק שאין הקפדה על נהלי ריחוק בבית הספר אלא שצוותי ההוראה עצמם לא מקפידים על שום נוהל. קפסולות שמפסולות. המציאות היא ששמים את הילדים ביחד (שניים בשולחן), צוותי המורים לא מקפידים על מסכות, כולם נוגעים ומתחבקים חופשי, מושיבים ילדים זה ליד זה במעגל במרחק נגיעה זה מזה, נוגעים ולוחצים ידיים וכו׳
יש אפילו תמונה של שר החינוך בכבודו ובעצמו מחזיק ידיים לילדים שהצטופפו סביבו.

זה חוסר מודעות עצמית או שכקולקטיב החלטנו להיות בנות יענה, להכניס את הראש בחול ולחשוב שאם נתעלם מהקורונה מספיק אז היא תעלם?!

בקיצור - אולי באיזו מדינה על הנייר היה אפשר להחזיר את מערכת החינוך ללימודים, אבל לא בארץ החלטורה הישראלית בה אף אחד לא מסוגל להבין מה זה נוהל, מה זה להקפיד או מה זה ריחוק חברתי.

קשקשני ה״ילדים לא מדביקים״ עומדים לאכול את הכובעים שלהם בעוד חודש.
התסריט הסביר הוא שעד החגים התחלואה תגדל בצורה קיצונית, הפוליטיקאים של הממשלה המטומטמת בהיסטוריה יבהלו ובתי ספר יחזרו למצב סגור ולמידה מרחוק.
היום בעצם לא פתחו את שנת הלימודים אלא פתחו וקטור הדבקה זמני שיפיץ את המחלה בקצב שעדיין לא ראינו.

כשלון ידוע מראש.
724739
בבית ספר של הילדים שלי משכבה ג' צפונה יושבים אחד בשולחן ועם מסכות במהלך השיעור.
ויש גם נהלים נוספים.
אבל רשמתי לפני את התחזית שלך.
724745
לאורך כל הדרך טענתי שצריך להבדיל היטב בין יסודי לתיכון.
בגיל יסודי לא נמצאו בכל העולם התפרצויות בבתי ספר (היה מקרה אחד בכל העולם של הדבקה המונית בגיל יסודי במחנה קיץ בארה"ב. שם מדריך בן 17-18 הדביק את כל העולם ואחותו, כולל 50% מהילדים בגיל יסודי. רוב רובם של המשתתפים במחנה ההוא ישנו בבקתות גדולות, בין 16-26 איש לבקתה, בחלונות סגורים).
ילדים מעל גיל 10 עלולים להדביק. 724753
העובדה שלא התפרסמו התפרצויות בגילאי ילדות לא בהכרח מעידה על שהם אינם נשאים או מדביקים, יתכן שהם לא ניבדקו בקפדנות כי הסימפטומים אצלם נדירים.

ראיתי שיש מחקר, לא מאומת דיו (כנראה), שילדים יכולים להיות נשאים לזמן ארוך ללא סימפטומים מכיוון שווירוס הקורונה אצלהם מתקיים לאורך זמן בגרון ובאף.

לדעתי החל מגיל 10 צריך למנוע לימוד בבתי ספר, לפחות עד סוף החורף. אסור לקחת סיכון מתוך אמונה שילדים לא מפיצים את הקורונה. הגבול של גיל עשר לגבי הכנסת ילדים לכיתות בית ספר הוא בגלל שילדים בגיל נמוך יותר לא אחראים לעצמם וחייבים השגחה של מבוגר לידם, לכן אם הם לא יהיו בבתי ספר ההורים שלהם לא יוכלו לצאת מהבית לעבודה. עדיין רוב האוכלוסיה העובדת אינה יכולה לעבוד בבית, צריך לתת להם פתרונות מעשיים לצורכי עבודתם.

אולי בגילאים גבוהים יותר מ- 10 אפשר להעסיק ילדים באויר הפתוח, בסוג של קיטנות, כי בכל זאת גיל 10 זה עדיין לא גיל בוגר דיו לחלק מהתלמידים.

בכל מקרה, לפי מה שאני מבין שנת הלימודים הקרובה אבודה מבחינת בתי הספר. צריך להשלים עם מציאות זו ולא להציע פתרונות פלא שלא עובדים.
ילדים מעל גיל 10 עלולים להדביק. 724755
ילדים (1-14) בהחלט נשאים, אבל מידבקים פחות. לדעתי הרבה פחות.
יש מחקרים לכאן ולאן. לדעתי הכשל של המחקרים שמצאו שילדים מידבקים כמו מבוגרים הוא שהם בדקו ילדים עם סימפטומים משמעותיים. ברור שאצל אלו העומס הויראלי יהיה גבוה כמו אצל מבוגרים עם סימפטומים, אבל הכמות שלהם בטלה בששים. נראה לי שרק אחד מ 20 ילדים שנדבקו יפגינו בכלל סימפטומים (לעומת אחד משבעה בוגרים), ורק אחד ממאות יפגין סימפטומים משמעותיים מספיק על מנת שיהיה מידבק כמו בוגר.
אחרת היו לך התפרצויות בבתי ספר יסודיים בכל רחבי העולם מתאילנד עד שבדיה, שלא לדבר בפרטצ'יה. ואין. ראה תגובה 721621
725002
המקומונים של חיפה כבר מתחילים לדווח על הדבקות במוסדות חינוך (של כ-‏30). עם פתיחת שנת הלימודים, גם ערי ישראל הגדולות (חיפה ותל-אביב) הולכות בקצב לכיוון הצבע האדום (חיפה דילגה כבר מעל הצהוב ועברה לה בדילוג מירוק לכתום) ורק התחלנו את שנת הלימודים. החגיגה האמיתית תהיה בשבועות הקרובים. סביר להניח שלא יקח חודש לפני שיסגרו את בתי הספר לתקופה נוספת. אתה הולך לאכול את הכובע יותר מהר ממה שנדמה לך.

רק זכור מה הטיעון - הטיעון הוא לא שילדים (רבים) יהיו חולים ויהיו להם תסמינים. הטיעון הוא שמערכת החינוך הולכת להיות וקטור משמעותי בשרשראות הדבקה של כלל האוכלוסיה.
725003
בוא לפחות נקבע מראש מה הקריטריונים ל'וקטור משמעותי'.
בהינתן שעם מערכת חינוך סגורה ביולי אוגוסט הגענו מכמה מאות חולים ל-‏3000 ביום בתחילת ספטמבר, היית מצפה ללפחות עוד 50% כדי שנגדיר זאת וקטור משמעותי.
ז"א - מתחת 4500-5000 ביום תוך שבוע-שבועיים בערך (המערכת נפתחה לפני כשבוע), הטיעון שלך לא מחזיק מים.
_____________
השועל בכל הטיעון הזה שלא ברור על מה אנחנו מדברים כשאנחנו מדברים על "מערכת החינוך". אם זה כולל את מערכת החינוך החרדית - שהחלה עוד בתוך אוגוסט ואולי היא חלק מהגורמים לעלייה ל-‏3K חולים - זו חכמה קטנה מאד. אני מניח שמדובר במערכת החינוך הממלכתית. בייחוד בהסתמך על הערים שציינת.
725009
קריטריון אמפירי - חיפה עיר אדומה תוך חודש או פחות ובתי הספר חוזרים ללמידה מרחוק.
725010
חיפה אדומה זה סתם מילה לפי סף שרירותי, כנ''ל סגירת בתי הספר. אני הבאתי נתונים כמותיים מדידים, לא פרשנויות ותגובות פוליטיות שנגועות בחוסר ענייניות ושיקולים זרים ובזויים.
725029
חיפה תמיד היתה אדומה, זה היה ידוע עוד בימי אבא חושי.
ירוק עולה 725034
אם אני לא טועה, בבחירות האחרונות הירוקים קיבלו ארבעה מושבים במועצת העיר, מרצ: 1 וחדש: 1 או 2:
ירוק עולה 725035
ההר ירוק כל ימות השנה.
ירוק עולה 725038
בבחירות האחרונות לכנסת קיבלו מפלגות גוש רל"ב כ-‏61% מהקולות בחיפה ואילו גוש נתניהו הסתפק ב-‏39%. יחסית לשאר המדינה זה אדום בוהק.
ירוק עולה 725054
החלוקה הזאת היא אנכרוניסטית.
הליכוד היא המפלגה הכי אדומה/בולשביקית בישראל. הליכוד היא המפא״י של המאה ה-‏21.

מפלגה אנטי ליברלית קיצונית. שמאל כלכלי סוציאליסטי קיצוני (ממשלות שמנות שמעודדות ריכוזיות, חוסר אחריות כלכלית, הזרמת כספי ציבור לקבוצות אינטרס, התערבות בוטה במשק, עידוד מונופולים, עידוד חוסר תחרותיות והגדלת גרעון). צ׳ק.
שמאל מדיני מתון שמאוד דומה באידיאולוגיה שלו למפלגת העבודה של לפני 30 שנה. צ׳ק.
מנהיג סטאליניסטי עליון שהוא המדינה והמדינה זה הוא. צ׳ק.
ג׳ובים ומקורבים זה עניין חשוב יותר מניהול מדינה. צ׳ק.
ריכוז כוח בידי מעטים ואיוש תמידי של יסמנים של המנהיג העליון בתפקידי מפתח (או כאלטרנטיבה אי איוש כדי להשאיר את הכוח בידי המנהיג העליון). צ׳ק.
הפעלת שב״כ כדי לנהל מעקב (ללא הסכמה) של כל אזרחי המדינה. צ׳ק.
שחיתות וסיאוב. צ׳ק.

את הליכודיאדה צריך להתחיל לחגוג ב - 1 במאי.
לא לעבוד ככל יכולתך ולקבל לפי צרכיך. 725057
מש''א. לגמרי.
ירוק עולה 725145
אתה לא ממש מבין את מה שאתה מדבר עליו. ההשוואה שלך לוקה בשטחיות ובחוסר הבנה של העניינים שאתה מעלה.

המדיניות הכלכלית של הליכוד היא התיישרות עם האינטרסים של הטייקונים (מכירת נכסי מדינה, אי הטלת מיסים ותספורות על חובות) והתעלמות מפערים כלכליים ואי שיויון ובכך היא זהה למדיניות הכלכלית הפוסט-סובייטית במזרח אירופה ובאופן כללי לקפיטליזם חזירי.
הגישה המדינית היא עידוד גידול ההתנחלויות תוך כדי הצהרות כלפי חוץ על חתירה לפתרון מדיני והטלת האשם באי קיומו על הצד הפלסטיני.
פולחן המנהיג, ריכוז כוח ומעקב אחר אזרחים (שהוא המשך מהלך טבעי והגיוני למעקב אחר לא אזרחים הנובע ממדיניות הכיבוש שאתה מתעלם ממנה) הם גם סממנים של משטרים פאשיסטים ודיקטטורים באופן כללי (אפריקה, דרום אמריקה וכו'). הליכוד הוא בעל עבר של אהדה לפאשיזם וההשוואה השטחית שאתה עושה בינו ובין הקומוניזם/סטאליניזם מתעלמת מכך.
ג'ובים ומקורבים, שחיתות וסיאוב הם לאו דווקא מאפייני קומוניזם אלא מאפייני מפלגה שהייתה זמן רב מדי בשלטון (כמו מפלגת העבודה בשנות ה70).
ירוק עולה 725425
נניח לרגע שאתה צודק (וגם עמוק ביותר).

לאדם השוכב כשפרצופו בתוך הבוץ לא ממש משנה אם מגף העור שלוחץ על פניו הוא מגף עור אדום או מגף עור שחור. פשיזם... סטאליניזם... סיים שיט.
ירוק עולה 725428
זה לא מה שמשנה. ההשוואה שלך בין הליכוד לקומוניזם/סטאליניזם מופרכת מאליה. ראוי להזכיר גם שבמשטר הקומוניסטי, גרוע ונוראי ככל שהיה, מערכות החינוך והבריאות שם לא היו על סף קריסה כמו תחת שלטון הליכוד (לאו דווקא בקשר לתקופת הקורונה).
ירוק עולה 725430
ההבדלים בין ה - Little Endians לבין ה - Big Endians תמיד היו הבדלים מאוד מהותיים!

למה ראוי להזכיר זאת? יש דברים גרועים יותר ממערכת חינוך בקריסה. למשל: מערכת חינוך קומוניסטית שאיננה בקריסה. עדיף לילדים שיגדלו אותם זאבים בג׳ונגל מאשר שיגדלו אותם תחת אינדוקטרנציה של משטר טוטליטרי.
ירוק עולה 725434
לא נכון. האינדוקטרינציה היא חסרת משמעות - ראינו איך ברגע שהיתה אפשרות העם התנער ממנה ושבעים שנה של אינדוקטרינציה נעלמו כלעומת שבאו. לעומת זאת, מערכת החנוך הקומוניסטית הצליחה לקחת מדינה נחשלת ופרימיטיבית ולהפוך אותה למדינה מתועשת בתוך זמן קצר להדהים במונחים היסטוריים (כנ"ל לגבי סין, אגב). קובה מצליחה להכשיר רופאים ולייצר תרופות עבור חלק ניכר מאמריקה הלטינית - שהרודנים הלא קומוניסטיים ששלטו בה לאורך השנים לא ראו זאת מתפקידם לדאוג לחנוך אוניברסלי. בעצם, למה להכביר מלים? די לזכור מה קרה כאן כשהגיעו העולים מחבר המדינות כדי לראות איזו מדינה השקיעה בחנוך ואיזו לא. נסה לחפש מורים לפסנתר או לכינור עד עצם היום הזה ונראה את מי תמצא.
ירוק עולה 725442
זה לא עניין של נכון או לא נכון. זו העדפה ערכית.

אני מעדיף את הברברי שגדל בשבט פראי על פני הפסנתרן והדוקטור שגדלו בבית חרושת לנתינים בקופסאות שימורים. הראשון הוא אדם שלם ובריא יותר מהשניים האחרים. אז הוא לא יודע מה זה אלקטרון או סולם די מינור. מחיר קטן לשלם ביחס לדיכוי, אובדן צלם אנוש והרס הרוח האנושית שיש במשטרים הרקובים הללו.
ירוק עולה 725449
אבל הענין הוא שהם לא גדלו בבית חרושת לנתינים בקופסאות שימורים (או שבית החרושת היה כל כך גרוע שהקופסאות היו מחוררות כמו סגר ישראלי). אמרתי כבר: האינדוקטרינציה התנדפה ברגע שהדבר התאפשר. אנגלה מרקל שקיבלה חנוך מזרח-גרמני שלמה ובריאה יותר, ליברלית והגונה יותר מדונלד טראמפ שקיבל את שלו בארץ האפשרויות.
ירוק עולה 725452
אולי באמת אנחנו צריכים את שלטון העריצות של התולעת לאיזה 3500 שנה כדי שיהפוך אותנו סוף סוף לבני אדם.
ירוק עולה 725450
עיקר שכחתי. האינדוקטרינציה נעלמה כלעומת שבאה? אני בספק. העם הזה ברובו דפוק עד לשד עצמותיו עד עצם היום הזה. עוד עם לאוסף עם מנטליות של עבדים (לא אשמתם כמובן - הם קורבן של ההיסטוריה). אחרת אי אפשר להסביר את זה שעדיין קימות תופעות מגעילות כמו פוטין שלושה עשורים אחרי ההתפרקות.
ירוק עולה 725453
אתה חושב שמי שתומך/אוהב/מעריץ את פוטין ברוסיה זה בגלל הצלחת האינדוקטרינציה הקומוניסטית?
אני עם תשע, ברור לי למדי שהאינדוקטרנציה שם נכשלה לחלוטין. די ברור לי שגם בצפון קוריאה היא לא באמת עובדת. בגרמניה הנאצית אני מניח שהיא עבדה, אבל אני תולה זאת בכך שהמשטר נגמר תוך שתיים עשרה שנה, ולא הספיק להוכיח את עצמו כשקרי. (כלומר, יכול להיות שגם בשנים הראשונות בברית המועצות ובצפון קוריאה האינדוקטרינציה עבדה.)
ירוק עולה 725456
כידוע לך, בלי כל קשר לאינדוקטרינציה רוסיה נעדרה כל מסורת דמוקרטית וזכתה לשלטון בנוסח ימי הביניים ממש עד המהפכה. לכן הכניעה כלפי הצאר היא לא תוצאה של האינדוקטרינציה אלא המשכה של אותה מסורת. אבל מי אנחנו שנלעג להם? פעם לגלגו כאן על העולים משם שמעריצים אנשים חזקים ואין להם מסורת דמוקרטית. היום, כשאתה רואה צעירים שמסיימים את בית הספר או אפילו את הסדיר כשברור להם שסדר הענינים הטבעי הוא שנתניהו הוא ראש הממשלה ואין שום אפשרות שזה ישתנה וגם לא יעלה על הדעת שיהיה מישהו שיוכל להחליף אותו, ללעוג לאינדוקטרינציה שלהם זה עצוב יותר ממצחיק.
ירוק עולה 725462
אפשר לצחוק עליהם וגם על עצמנו. אסור להפלות.
ירוק עולה 725469
אני מופתע למדי דווקא מהכיוון ההפוך: אני יכול להבין שאנשים שנולדו לתוך דמוקרטיה לא יודעים להעריך אותה, בדומה לאדם בריא שאינו יודע להעריך את הפלא הגדול שמתרחש בכל בוקר בו בוא קם בלי איזה כאב נורא או מחלה סופנית. לעומת זאת, אנשים שהרגישו על גופם את מנעמי הדיקטטורה הסובייטית ובכל זאת מאמצים בשמחה את הדיקטטור החדש הם בעיניי כאדם שלאחר שעבר השתלת ריאות חוזר לעשן.
ירוק עולה 725474
פוטין עלה על רקע האנרכיה ברוסיה בתקופת יילצין (שהיה שיכור חלק מהזמן). היו כנופיות פשע, היו טייקונים ששדדו את האוצרות של רוסיה. יתכן שאזרחי רוסיה העדיפו לוותר על דמוקרטיה תמורת בטחון אישי ובטחון כלכלי.

משטר מלוכני היה נפוץ מאוד בעבר, יתכן שרוב האנשים ברוב התקופות בהיסטוריה מעדיפים מלוכה על דמוקרטיה, במיוחד אם המלך משכנע שהוא לטובת האזרחים.
ירוק עולה 725505
אחרי מלחמת העולם השנייה לא נוצרה אף ממלכה חדשה, למעט צפון קוריאה. ארדואן, פוטין ודומיהם שואבים להלכה את סמכותם מבחירות. שים לב מה קרה כשלוקשנקו כנראה הפסיד בפועל בבחירות.
ירוק עולה 725507
מלוכה או ממלכה?
הראשונה ריסקה את הממלכות, השניה את המלכות.
ירוק עולה 725509
שלטון של שושלת בסמכות אלוהית או משהו דומה. בית אסד, לדוגמה, שואב את סמכותו מכך שהעם הסורי בוחר אותו פעם אחרי פעם לשלטון. הקימים הם כבר השליטים מההר הקדוש.
ירוק עולה 725512
בר פלוגתך בדיון הנוכחי דיבר על משטר מלוכני, קרי: מלך. אסד לא מוגדר כמלך אלא כנשיא.המלוכה מאוסה על הדיקטטורים מטעמים ברורים.
ירוק עולה 725513
מלוכה יכולה להתגבש בהדרגה , לא צריך להשתמש בשם תואר כזה בשלבים הראשונים. בסופו של דבר מה שקובע הוא המהות, לא התואר הפורמלי.

בכל מקרה, העובדה שבמהלך ההיסטוריה היו מלכים זמן רב -- חלקם בהסכמה, חלקם מחוסר אלטרנטיבה --
מכאן מסתבר שהעם מעדיף בטחון אישי וכלכלי על פני דמוקרטיה שאינה מספקת בטחון. ההעדפה לא מופרכת במקרה של רוסיה, שכן בלי שלטון פוטין רוסיה עלולה להקלע לשלטון חצי אנרכי, או לשלטון אוליגרכי שבו רוב האזרחים מנוצלים.

המצב בטורקיה לא ברור לי. למרות מוגבלות ההבנה שלי לגבי טורקיה נראה שרוב האוכלוסיה שם תומך ארדואן.

בבלורוסיה נראה שהתפתחה שם רודנות בחסות רוסית.
ירוק עולה 725514
לפי ויקיפדיה יש כמה ממלכות חדשות שנוצרו אחרי מלחמת העולם השניה (איחוד האמירויות, טונגה, ספרד, קטר, מרוקו, לסוטו, ירדן, בוטאן...)
ירוק עולה 725515
הממלכות הללו הן דיקטטורות במסווה של מלוכה. יתכן ויותר קל להם להציג את הסמכות שלהם כמלך של המאה ה19 מאשר דיקטטור של המאה ה20.
ירוק עולה 725516
למעט ספרד. שהמלוכה שם במקורה הרבה לפני מלחמת העולם השנייה והראשונה. פרנקו לפחות לא שיחק אותה מלך.
ירוק עולה 725519
אין כאן מסווה, רוב הממלכות היו (וכנראה עדיין) דיקטטורות. בממלכה השלטון עובד בירושה.
ירוק עולה 725518
לספרד הוחזר מלך מהשושלת השלטת (וזה היה די יוצא דופן כבר אז, אבל התוכנית הייתה קיימת עוד לפני מלחמת העולם השנייה).

כל השאר הם בתי מלוכה קיימים שאולי שודרגו מנסיכים למלכים. וכמובן שאיחוד האמירויות אינה ממלכה כשלעצמה אלא איחוד של ממלכות, או ליתר דיוק: נסיכויות (אמירויות). בירדן, לדוגמה, עבדאללה היה אמיר כבר משנות העשרים.

ואם כבר ניטפוק אז עד הסוף: נדמה לי שהיו כמה רפובליקות שנכנסו חזרה לחבר המדינות הבריטי והפכו בכך חזרה לממלכות להלכה. אבל זו ממלכה כמו שיש בישראל משטר נשיאותי.
ירוק עולה 725520
אבל ספרד זה לא כמו הולנד או יפן (שלא הכנסתי לרשימה). בית בורבון איבד את השלטון למשך עשרות שנים לפני שחזר לשלטון.
ירוק עולה 725521
כן, אבל פרנקו החזיר את הבורבונים לשלטון והבורבונים הצליחו להישאר בשלטון פורמלי בגלל שהם הצליחו להיות חלק מהעברת השלטון לדמוקרטיה. באיטליה דבר דומה לא עבד, אולי בגלל שהמלך היה מזוהה יותר עם מוסוליני.

בהולנד וביפן המלוכה נשארה. אותו בית שלטון. ממשלת הולנד הגולה המשיכה לשלוט להלכה, לפי בנות הברית. וכך גם המלך (מלך? מלכה?).

ופרנקו היה מלוכני: מלחמת האזרחים הייתה מול הרפובליקה המשוקצת. פרנקו רצה להעלות לשלטון מלך. אבל הבורבוני הנוכחי לא היה מתאים (הוא היה ליברלי מדי או משהו כזה). לכן הוא טיפח את בנו של המלך הלגיטימי כיורש והכתיר אותו בצוואתו. זו הייתה עדיין המסורת המלוכנית של לפני מלחמת העולם השנייה. לפני מלחמת העולם השנייה היה מובן מאליו שלמדינה חדשה צריכים להקצות מלך. אחריה היה מובן מאליו שמדינה חדשה היא רפובליקה.
ירוק עולה 725431
אתה עושה לעצמך את החיים קלים.
אני לא בטוח שהליכוד משרת את האינטרסים של הטיירונים יותר מאשר מפלגת העבודה של פרס ורבין. מצד שני, גם הנהגת ימין מושחתת ורקובה לגמרי כמו היום, אינה יכולה להתעלם מן ההרכב הפרוליטארי של האלקטורט שלה.
גם בימים אלו, בהם הדם רותח על מעללי החרדים, צריך לזכור כי מדיניות העברת הכספים מן המעמד הבינוני אל החרדים, החרדלים והמתיישבים, היא סוג של justisocialism. התעלם נא לרגע מן ההיבט היהודי-פלשתיני ותמצא שהמדובר בתמיכה סוציאלית במעמדותשספק אם היו יכולים להשתלב בכלכלה שמתאפיינת ע"י צורך בהשכלה ושימוש באוטומציה ורובוטיקה. רק שבמקום לספר לנתמכים שהם הפכו חסרח עודף של הכלכלה הפוסט מודרנית נותנים להם להאמין שהם משרתים את החברה בדרכים אחרות.
אתה צודק כאשר אתה מזכיר את הקרבה וההערצה של אבות הרויזיונים בפולין לתנועה הלאומנית והפרוטו-פאשיסטית של פילסודסקי ויורשיו. יחד עם זאת, אני חושב שזה עיוות חמור של המציאות להתעלם מכך שמדובר בעיקר בפרוזודיה היסטורית וששני מנהיגי התנועה, ז'בוטינסקי ובגין היו שורשים ליברליים מאד חזקים וזה מה שאפיין את דרכם הפוליטית.
בהזדמנות זו, אני רוצה לעשות מה שאני עושה כל כמה שנים ולהמליץ על ספר נפלא בעיניי. לכל המתעניינים ויותר מזה במולדת השנייה, אני ממליץ על ספרו של הדיסידנט ואלנטין מקסימוב / קאראנטין. חבר העיר לי ואני שמח להעביר הלאה שמדובר במבנה הספרותי של דקמרון. מדובר בשלהי ימי סטלין, אולי אחרי מותו, רכבת עמוסה נוסעת על המסילה הטרנס-סיבירית. באחת התחנות הרכבת נעצרת ומוכרז עליה קאראנטין (סגר) בשל מגיפת חולירע. לנושאי הרכבת המבודדיםאין מה חעשות אלא להחליף ביניהם סיפורים על החיים ברוסיה. סיפור המסגרת די חלש ואולי הוא שמנע מן הספר מלהפוך ליצירת מופת, אבל הסיפורים עצמם נפלאים באמת. מעין אנתולוגיה של החיים ברוסיה הסטליניסטית על כל היבטיהם ההיסטוריים, הפוליטיים והאתניים. כאשר רוסיה המודרנית הולכת ומסתגרת מאחורי מסך הדיסאינפורמציה של הדמוקטטורה הפוטינית, כדאי לשוב ולהרהר בסאת היסורים של תושבי אמא רוסיה הקשישה וידועת היסורים.
אזהרת ספוילר - אחד הסיפורים הפוליטיים מתאר את יוסף סטלין כמרטיר פרבוסלאבי המושבע ע"י המטרופוליט של טיביליסי להסוות עצמו כחסיד של דת הכפירה החדשה, להסתנן אל הנהגתה ולגאול את נשמת מאמיניה הכופרים דרך הביבים של הבגידה והרצח. סטלין הקשיש, שוכב בסיפור על ערש דווי ומגלה שהמטרופוליט רימה אותו. כל מסע הזוועות והדמים שהוא העביר את המפלגה ואת תומכיה, לא הצליח לטהר את נשמת הא דם, אלא רק להשקיע אותה עוד יותר עמוק במה שהיה תמיד, סאת היסורים של גורל האדם הרוסי (ואולי בכלל).
ירוק עולה 725433
התאור האחרון שלך מזכיר לי קצת את ההתפכחות שעובר גיבורו של "אפלה בצהריים" של ארתור קסטלר בכלא; ועם ההכרה שלו בפשעיה של המהפכה ובחוסר-הצלחתה היסודי, הוא לא מצליח להתפכח לגמרי מהמחשבה שכל זה היה נחוץ.
ירוק עולה 725436
1. למפלגת העבודה בהחלט הייתה מדיניות פרו-טייקונית (לא טענתי שזה פטנט או המצאה של הליכוד) וזה רק מראה שכל מפלגות המרכז כאן לא באמת שונות מהימין וכדי שיהיה שינוי צריך להצביע למרצ או למשותפת.
2. שינוי חייב לכלול כמובן את סיום הצ'ופר שמקבלים החרדים ומדינת הרווחה של המתנחלים (לא רק האידיאולוגים). דבר כזה הוא לא הגיוני כלכלית ולא אמור לאפיין מדינה נורמלית. הוא מצביע על פשיטת הרגל של הציונות שהקימה כאן משטר אתנוקרטי שבמהלך השנים המרכיבים החרדים-משיחיים-מסורתיים שלו הפכו להיות בעלי הפריבילגיות ועל כך מזדעק השבט האח"וסלי המודר. רק הליכה לכיוון של מדינת כל אזרחיה יוכל לשנות את המצב הזה.
3. לא התכוונתי להערצה הרוויזיוניסטית של הפולנים אלא של מוסוליני ותנועתו ואהדה גם להיטלר מתוך הסתייגות מהעניין היהודי בלבד. כשאב"א אחימאיר (אביהם של יוסי ויעקב) קרא לטורו העיתונאי "מפנקסו של פשיסטן" כעס עליו ז'בוטינסקי על השימוש במילה לא עברית ולא על העמדה שהביע. הלח"י סבר שאיטליה וגרמניה עדיפות לו מבריטניה. וכיום גם בנו של המושחת מפרסם מדי פעם ציוצים שזוכים לאהדתם של נאו-נאצים. למרבה הצער, לליברליזם של ז'בוטינסקי ובגין אין מקום בימין של היום. הוא תמיד סתר את עמדתם הלאומנית אבל היה אפשרי לפני תקופת האינטרנציונל השחור של ימינו.
ירוק עולה 725447
1. משותפת ומרץ זה סוציאליזם? מרכז שמאל? שמאל? לעניות דעתי השייכות הפוליטיות בעמק הבכה, חסרת היגיון ונטולת היסטוריה. צא ולמד ממה מורכבת המשותפת ומהי הזהות הפוליטית של מ-רץ.

2. גזענות, בורות, שנאת השונה, שנאת האחר, שנאה לשמה - כל אלו מגולמים במה שכתבת וחבל.

3.צא ולמד מהו פשיזם בטרם תצטט לי מספרים על הלחי ויתר הארגונים שבזכותם אתה כותב את דברי ההבל הנ"ל.

4.סטלין היה תולה אותך עם הקפיטל ועם מצע מרץ.
ירוק עולה 725465
לגבי סעיף 4 אתה צודק.

_________
שנה טובה לכולם ללא ביבי, טראמפ וקורונה.
ירוק עולה 725470
_______________
בסדר הזה?
ירוק עולה 725472
לאו דווקא.
ירוק עולה 725444
טל''ח ולדימיר מקסימוב, לא ואלנטין.
725421
5,510 מאומתים אותרו ביממה האחרונה; 13 נפטרו מחצות

תחזית נוספת לעתיד: יהיה סגר, יסתיים הסגר, יחזרו לאט לאט לשיגרה. יגיע שלב בו יגידו שוב שילדים לא מדבקים ולא מדביקים, יפתחו שוב את מערכת החינוך והוירוס ישתולל שוב תוך זמן קצר של שבועיים עד שישה שבועות. יבהלו ויסגרו שוב את מערכת החינוך פעם נוספת (פעם שלישית גלידה).

לילדים ישראלים (ולמורים שלהם) אין את הכלים התרבותיים והמנטליוית שעוזרים להבין את הצורך והחשיבות של משמעת והקפדה על נהלים. מי שמבין את התרבות השראלית ואת האופי הישראלי צריך להבין שאי אפשר לפתוח את מערכת החינוך הישראלית עד הודעה חדשה. את השנה הזאת צריך לעשות בלמידה מרחוק.
725423
אפשר להסכים עם הכל, אבל המשפט האחרון חסר משמעות. אין דבר כזה למידה מרחוק, בעיקר לא בגנים וכיתות מרחוק.
והשבתה שלהם פירושה האמיתי הוא (אי) עבודה מרחוק.
למידה מרלוק - רחוק מלמידה
725424
יכול להיות, אבל אם אתה צודק שזה לא ממש אפשרי ו/או יחמיר את המצב, אז בעצם הוספת עוד קיסם למדורת התזה שאומרת שמשבר הקורונה בישראל הוא טרגדיה יוונית.

כנראה שלחברה הישראלית (בדומה לאמריקנית אך מסיבות שונות) אין את מה שדרוש כדי להתמודד בהצלחה עם משבר הקורונה.
725443
לממשלה הישראלית אין את מה שדרוש.
אפשר להפסיק עם תיזת אחריות ההמונים.
725445
לאחר שהרחצה בים מותרת לפחות דה-פקטו, ההגבלה של 500 מ' מהבית נשארה בתור הדוגמא הטובה שממקדת את הבעיה. אומרת הממשלה: כן, די ברור שזאת חרטא שאינה ניתנת לאכיפה, אבל יש לזה אפקט פסיכולוגי. אומר השוטה: בהחלט. יש לה אפקט פסיכולוגי משמעותי מאד: החלטות מטופשות גורמות לציבור לזלזל בכל החבילה כולה, ולהתייחס למחליטים או טמטום בדרגה גבוהה או שיקולים לא ענייניים (מישהו עוד זוכר את הבטחתו של הפרויקטור בנאום ההראשון שלו בתפקיד?). אותם דבילים שמחייבים עטיית מסכה בכל המרחב הציבורי, כולל ברחובות שוממים באויר הפתוח, גורמים להרבה אנשים לא לעטות אותה גם בחללים סגורים וצפופים. התקנות המעניינות בקשר לבתי כנסת ( ב-‏8200 עובדים על אפליקציה שתנעל את הדלתות ברגע שמס' המתפללים יגיע לסף המותר. היא תהיה מוכנה, כך אומרים, בדיוק אחרי סוכות) יגדילו את הזלזול הציבורי בהתקהלויות בכלל, אם עוד אפשר להגדיל אותו.

לא שזאת מסקנה מתבקשת לפי חוקי הלוגיקה, אבל פסיכולוגית כל תקנה חסרת טעם וריח‏1 פוגעת גם בהיענות לתקנות הגיוניות. מה שנכון לחוקים (תגובה 115189) נכון ביתר שאת לתקנות זמניות.
___________
1- או שמא אני מגלה תסמינים ראשונים?
725459
אני הייתי אומר שמתוך עשרה קבין אשמה הממשלה לוקחת משהו כמו שבע, והציבור שלושה (והציבור היהודי הלא חרדי לא פחות מאחד). שלושה זה אולי לא הרבה, אבל לא זניח כמו שיכול להצטייר מהתגובות של הפונז ושלך‏1. למרות כל הזלזול המוצדק בהחלטות הממשלה, ולמרות שהוא גורר זלזול כללי ב-איך נאמר זאת, הסדר הטוב - אני חושב שרוב גדול של הציבור יודע שלעטות מסכה בתוך החנות, ולדרוש מהסובבים לעטות, למרות שאלו הנחיות של הממשלה זה במקרה גם מוצדק; וכנ"ל להימנע מהתקהלות. ובכל זאת רבים מתוכם לא עוטים, וכן מתקהלים (רק הפעם!) בגלל כניעה להרגלים, לסמוך, ולאגואיזם קצר טווח. זה שהחלטות הממשלה הן חרטא זה לכל היותר עוד תירוץ שאנשים אומרים לעצמם ולאחרים, אבל אם הוא לא היה, היו תירוצים אחרים. ממשלה אידיאלית היתה יכולה לשפר את התנהגות הציבור בעזרת אכיפה, חינוך ודוגמה אישית, אבל אני מעז לנחש שהתרבות והמנטליות הישראלית הופכות את המשימה הזו לקשה יותר מאצל הרבה תרבויות ומנטליויות (מנטלייויות?) אחרות.

1 נראה כאילו אני טוען שיש לי מספר שמוכיח שאתה והפונז טועים, ולא היא; הרי זה מספר שמצצתי מן האצבע, ואתם יכולים לטעון באותה מידה שזה תשע וחצי - חצי. הנקודה שלי היא רק שלדעתי, המנומקת מאוד חלקית, אשמת הציבור ממש לא זניחה.
725467
אני לא ממש הסניגור של עמישרואל, ולמרות שאין לי שום הערכה לגבי האשמה היחסית של התושבים ושל הממשלה ברור לי שהמנטליות והשבטיות של האזרחים מסבירים חלק לא מבוטל ממה שקורה כאן, אבל הממשלה היא זאת שאמורה לתת את הפתרונות האופטימליים בהתחשב, בין בשאר, באותם גורמים, ובזה היא עושה עבודה איומה.
725473
מאחר וגם אתה טוען שלציבור היהודי הלא חרדי פחות מעשירית מהאשמה, אין בינינו ויכוח. אלה היו ההמונים שכיוונתי אליהם, ודעתי על התנהגות המגזר החרדי בנושא הרי ידועה.
725466
אפשר להפסיק. לא חייבים להפסיק. בעיקר כי התיזה היא מן המוצדקות. ההמון גם אשם במצב ולא רק ממשלתו.
725455
ואולי, בהינתן מגבלות הציבור ומוגבלות ממשלתו, הכי טוב שאפשר זה באמת לפתוח ולסגור את מערכת החינוך (ואת המדינה באופן כללי) לסירוגין?
725457
בקצב הבידודים הנוכחי כבר נראה לי שאתה משיג סגר יותר אפקטיבי על ידי פתיחת המערכת. אתמול בשכונה שלי, הילדים מארבעה גנים (וכתוצאה משפחותיהם, כולל זו שלי) נכנסו לבידוד בגלל סייעת אחת שאומתה. כך לא נפגוש את הורי, אחותי וגיסי שחשבנו לראות אותם בחג. הרבה יותר אפקטיבי מהסגר קקמייקה הזה שעליו הוחלט.
Have you tried turning it off and on again? 725463
אולי וכנראה שלא. הסנטימנט הזה נהיה ממש פופולרי בזמן האחרון והוא מדבק יותר מהקורונה. הסנטימנט שהדברים פה (לא חשוב עד כמה הם נהיים גרועים יותר מרגע לרגע) הם הרע במיעוטו.

נמשיך כך ומדינת ישראל בסוף תחליף בדגל את מגן הדוד לאמוג׳י 🤷.
Have you tried turning it off and on again? 725468
אני מתקשה לראות איך ההשערה שלי (מילה גדולה, "השערה"; זה היה יותר מין טאגליין) יכולה להיות לא נכונה, כי היא בין כמעט טאוטולוגיה לבין ריקה מתוכן: ההחלטות שהממשלה מקבלת הן מה שיש, וקל לטעון שכל החלטה טובה יותר שהיא לא מקבלת זה בגלל מוגבלות הציבור ומוגבלותה היא.

אבל כוונתי היתה שאולי פתיחה וסגירה לסירוגין, של מערכת החינוך והמדינה בכלל, גם בלי תבונה רבה בנוגע לעיתוי, עדיפה על כל מדיניות טיפשה אחרת, בהינתן שמדיניות חכמה היא מעבר ליכולתנו.

FWIW יצאתי פעמיים להפגנות מוצ"ש (תודה אריק) ואני מתכוון להמשיך, אז אני לא לגמרי פטאליסט.
Have you tried turning it off and on again? 725475
לאור הסגר ושיעורי ההדבקה, נראה לי שאנחנו (אשתי ואני) נעשה הפסקה בהפגנות מוצ”ש בבלפור (היינו 4 פעמים עד עכשיו) ואולי במקום זה נתייצב באחד הצמתים או הגשרים שבקרבתנו.
Have you tried turning it off and on again? 725477
אבל בסגר לא אמורה להיות תנועת מכוניות כך שתפגינו מול כביש ריק, לא?
Have you tried turning it off and on again? 725479
אתה מחמיץ לגמרי את הרעיון שמאחורי ההפגנות. הרעיון הוא לשבור שגרה, לצאת מהבית, לפגוש אנשים מעניינים, לשחרר כעסים ולחצים ולהרגיש שאתה חלק ממשהו יותר גדול, שאתה לא לבד, שיש לך שותפים לדעה, לטעם ולגישה. זה כמו ללכת להופעה של האמן האהוב עליך, לסרט של הבמאי החביב עליך או לכל אירוע תרבותי או בידורי. אפשר לצרוך תרבות ובידור בבית, אפשר להתעצבן על הממשלה ועל המדינה מול הטלוויזיה או אתר החדשות המועדף עליך ואפשר לא לצאת מהבית גם כשאין סגר. אבל כרגע, הדרך היחידה שיש לי להרגיש חלק ממשהו גדול יותר ממני היא לצאת להפגין, וזה לא משנה אם יש קהל או סיקור תקשורתי. הדבר החשוב הוא להרגיש שאני לא לבד בסיפור הזה, שיש עוד אנשים שמרגישים כמוני ושיש עוד תקווה.
Have you tried turning it off and on again? 725481
ההפגנות כתרפיה קבוצתית? זה רק מחזק את דעתי שאיסור התקהלויות היה צריך לחול גם עליהן (ואגב, מה נסגר עם "הפגנות" החרדים במוצאי החג, אלה שיאפשרו להם לחזור לביתם בלי קנס לאחר בילוי החג אצל האדמו"ר או החמות?).
התשובה בגוף השאלה - לא נסגר. 725487
עוד לא הבנת ש'נסגר' ו'חרדים' באותו משפט זה אוקסימורון?
Have you tried turning it off and on again? 725508
לי חשוב דווקא לשמור על השגרה (של הפגנות במוצאי שבת). ההפגנות לא תתחדשנה מאליהן לאחר הסגר. היום, לעומת שבועות קודמים, אני לוקח הפסקה מבלפור. אני חושב ששווה לנסות לשמור על כללי הריחוק החברתי בהפגנות בזמן הסגר (בין השאר כדי לפצות על מיעוט המשתתפים: מעט משתתפים יכולים לכסות שטח גדול).
Have you tried turning it off and on again? 725528
אני צעדתי עם שלט מהבית שלי למרחק של קילומטר בערך, לאורך ציר ראשי (רח' מוריה) עד הצומת הראשית חורב, שבה היו הפגנות גדולות במוצשים הקודמים, וחזרתי. זו היתה הפגנת יחיד, אבל הייתי מרוצה למדי: היתה חשיפה לא זניחה למסר; הסיכון העודף להידבקות, לעומת להישאר בבית, כן זניח; והמאמץ והטרחה נחוצים ממילא אם זו הפעילות הגופנית היומית שלי.

מה אתם שואלים? מה כתבתי על השלט? בסדר, אני אספר. שלוש מילים: אז עדיף טיבי. קישטתי בשני דגלי ישראל כדי לרכך.
Have you tried turning it off and on again? 725536
טיבי תמיד היה עדיף, לא בצורה מתנצלת (האז מיותר) ולא רק בהקשר הקונקרטי של שחיתות נתניהו.
Have you tried turning it off and on again? 725538
מסכים, אבל כפי שרמזתי, אני בכוונה רוצה לרכך את המסר.
Have you tried turning it off and on again? 725478
הנה, אתה רואה, את המטרה העיקרית שלו הסגר מתחיל להשיג.
מהחרדים הוא דוקא לא מונע לארגן מאות אוטובוסים להפגנות בעיצומו של הסגר.
Have you tried turning it off and on again? 725482
אפשר לתלות דגלים שחורים על המרפסת, או על מכוניות, או סרט שחור על הזרוע. . אפקטיבי לא פחות מדגלים על הגשרים (בגלל פרישה לאורך זמן). אפשר גם לחלק עלוני מחאה בתיבות הדואר, בהתנדבות בסביבת המגורים. חבל שאין מספיק רעיונות יצירתיים.

ההבנה שלי היא שההפגנות צריכות להיות מתמשכות ומכוונות לאוכלוסיה רחבה, כהכנה לבחירות שיהיו עוד שנה שנתיים. יש גוש גדול של אנשים שמרנים שלא משנים דפוסי הצבעה מתוך אינרציה. אותם בוחרים שמרנים ניזונים מכלי תיקשורת מימסדיים שלא ממש מסייעים לרפורמה, יותר מעודדים אינרציה והרמת ידיים. אילו המתנגדים לביבי היו מצביעים באחוז הצבעה 80 אחוז במקום 70, זה היה מתבטא בתוצאות הבחירות.

צריך לאותת לגוש השמרני הזה שיש להם כתובת אלטרנטיבית ושההתנגדות לביבי וחבריו היא התנגדות *רחבה*.
Have you tried turning it off and on again? 725529
שאלה פתוחה לקהל: האם אין חשש שמסר פוליטי על המכונית, כשהיא חונה, הוא מגנט לגרימת נזק למכונית, החל משריטות?
Have you tried turning it off and on again? 725532
יש ויש חשש. בהחלט.
Have you tried turning it off and on again? 725542
בשביל זה יש דגלונים שבניגוד לסטיקרים, הם לא נמצאים על הרכב באופן קבוע (אבל נתלשים בקלות ע״י מי שהיה רוצה להשחית את רכבך). להשיג בבלפוריה הקרובה למקום מגוריך.
Have you tried turning it off and on again? 725563
לא.

(כל עוד זה המסר הנכון)
Have you tried turning it off and on again? 725476
ואולי בעצם ל(אי)מדיניות הזו יש אסטרטגיה מובנית וברורה?
Have you tried turning it off and on again? 725480
תיאוריית הקונספירציה הזאת נופלת בגלל כמה וכמה סיבות, אחת היא שיש סיכוי סביר שעד סוף השנה יימצא חיסון, סיבה שניה היא שהצלחה בטיפול בקורונה היא טקטיקה הרבה יותר יעילה להנצחת השלטון שהצעיד אותנו בים החצוי מסביבנו, השלישית היא שאני לא חושב שאפילו הנבל מבלפור היה נוקט במדיניות מכוונת שתגרום לאלפי מיתות. ביבי אינו סטאלין.
Have you tried turning it off and on again? 725483
לגבי הנקודה האחרונה, עזוב מדיניות מכוונת או לא מכוונת. עד כה המדיניות של הממשלה גרמה למאות מיתות שכנראה היו נמנעות אם המפלגות החרדיות אל היו שותפות בממשלה (הרי גם בלעדיהן יש קואליציה). אבל לוותר על תמיכתן אינה אפשרות שנמצאת על השולחן מבחינת נתניהו.
מבחינתו, יש מצב פוליטי נתון שאי אפשר להיחלץ ממנו. המצב הפוליטי הנתון (לא נתניהו!) כבר גרם למאות מיתות, וכנראה יגרום לעוד אלפי מיתות בהמשך. ואם כבר אנשים מתים, לפחות לנצל את זה למטרה טובה.

לדעתי תיאוריית הקונספירציה הזאת נופלת מהסיבה הפשוטה שאם נתניהו היה יכול להקים ממשלת חירום עם ליברמן, הוא היה עושה את זה כבר עכשיו.
על מה התוכנית ששטרסלר מציג מתבססת בדיוק? שליברמן יסכים להיכנס לממשלת חירום ולתמוך בחוק הצרפתי כי יש קורונה?
Have you tried turning it off and on again? 725489
(כן נתניהו! - תוריד את נתניהו מהשולחן ותוך 5 דקות ויש לך ממשלה בלי חרדים. וזה נכון כבר שנתיים ושלוש מערכות בחירות.)
Have you tried turning it off and on again? 725490
איך?

ואם כן - אז מיהם השחקנים הפוליטיים בעולם כה נקי וזך ללא חרדים?

מקווה שהתשובות יהיו מעולם המציאות ולא מעולם השאיפות.
Have you tried turning it off and on again? 725493
השחקנים הם אותם שחקנים, רק שש"ס ויהדות התורה משרתות את ציבור הבוחרים שלהן מהאופוזיציה.
זה מה שהתכוונת לשאול?
Have you tried turning it off and on again? 725494
סליחה, בקריאה שניה אני רואה שזה לא מה ששאלת.
Have you tried turning it off and on again? 725496
קח את תוצאות הבחירות האחרונות - ליכוד כחול לבן וליברמן זה מספיק לממשלת אחדות.
Have you tried turning it off and on again? 725497
האחרונות לא אקטואליות.

בהתאם לסקרים כיום בניכוי פראנויות ישראליות שורשיות - איזו ממשלה כן הייתה קמה?

בכל מקרה, אי הכנסת המפלגות ש"ס ואגודת ישראל תתאפשר רק אם גוש המרכז יהיה מסוגל להקים קואליציה בלי הליכוד. ואני לא רואה את זה קורה.

אני כותב זאת מתוך ההבנה הבסיסית שהליכוד כמפלגה שלטת כמעט בלעדית לא יכולה להפסיד קליינט קבוע על פני לקוח מתחרה בפועל.
Have you tried turning it off and on again? 725491
(דיברתי מנקודת המבט של נתניהו היפותטי שיושב אצלי בראש)
Have you tried turning it off and on again? 725498
הבנתי. צריך אזהרת ''תפיסת מציאות מעוותת לפניך'' לטקסט שכזה.
Have you tried turning it off and on again? 725484
אל תיבנה על חיסון בקרוב. אני מכל מקום לא מתחסן על חיסון שלא ניתן לפחות שנה (עם תוצאות/כשלונות/אסונות בשטח).

אני לא מוכן להיות שפן ניסיונות של חברות התרופות.
Have you tried turning it off and on again? 725503
„חברות התרופות״ היו מעדיפות למכור לך (כלומר: לקופת החולים שלך) טיפול יקר לקורונה במקום איזשהו חיסון שהם מוכרות עכשיו וגם לא במחיר יקר במיוחד (בגלל התחרות) ובינתיים מנה אחת (אולי יתברר שצריכים מנה אחת לשנה).
Have you tried turning it off and on again? 725517
אני לא חושב שאני מבין את המודל הכלכלי של חברות התרופות, גם אתה כנראה לא. בכל מקרה איני חושב שחברות התרופות פילנטרופיות, הן פועלות כדי להרוויח גם אם סה לרעת הציבור.

אבל אני לא מבסס את היחס שלי לחיסון קורונה על ההבנה שלי מה הכוונות הכספיות של חברות התרופות. אני יוצא מתוך הנחה שתרופה שפותחה בזריזות , ללא תהליך ארוך של בדיקות תועלת/נזק, זו תרופה מסוכנת. אני לא מוכן להחשף לנזק.
Have you tried turning it off and on again? 725488
המדיניות המכוונת שלו כבר גרמה עד עכשיו להרבה מאות מיתות מיותרות, צריך לקרות נס כדי שזה לא יגיע לאלפים.
אני לגמרי לא מסכים למשפט האחרון שלך. מיליון מובטלים בגלל כניעה למגזר מסוים זה בהחלט צעד בכיוון, וגם שאר ההתנהלות לא עולה בקנה אחד עם האופטימיות שלך.
Have you tried turning it off and on again? 725531
המדיניות המכוונת של ביבי, ללא קונספירציה, היא שמירה על שלמות הקואליציה הנוכחית והעתידית; ובשביל זה הוא מוכן לספוג מאות מיתות ואולי אלפים (אבל גם לספר לעצמו, ולא באופן מופרך לחלוטין, שזה מימוש מסוים של רצון העם. או בכל אופן, הוא עושה מעשים שהם בגבולות הלגיטימיות ומטרותיהם הן בגבולות הלגיטימיות; המיתות הן תוצאה מצערת). זה מעשה נבלה שדורש סוג של רוע; אבל בתיאוריה של שטרסלר המיתות המרובות הן מטרה מפורשת, גם אם מטרת ביניים. זה דורש כבר רמה אחרת לגמרי של רוע.
Have you tried turning it off and on again? 725533
כשאתה בעמדת הכרעה והשפעה שכאלה, ההבדל בין נזק מחוסר מעש (מכוון במידת מה) לנזק כתוצאה ממעשה אקטיבי מצטמצם מאד.
ראה דילמת קרונית - אי הזזת הקרונית למניעת מותם של עשרה אנשים לא פחות חמורה מהזזת הקרונית לגרימת מותם.
ובקרונית (חלק מהגרסאות) יש את התירוץ המקל של המהירות שבו אתה צריך לפעול כדי לשנות משהו ותגובות פיזיות של קפיאה שמעכבות.
כאן היה את כל הזמן שבעולם, ומי שלא הזיז את הקרונית אחראי לא פחות מאשר לו היה מזיז אותה אקטיבית כדי לגרום את הנזק האמור.
Have you tried turning it off and on again? 725537
"דילמת קרונית - אי הזזת הקרונית למניעת מותם של עשרה אנשים לא פחות חמורה מהזזת הקרונית לגרימת מותם."

אני לא חושב שיש anywhere near קונצנזוס שזה לא פחות חמור.

והנסיבות המקלות של ראש ממשלה, ושל מקבלי החלטות "גדולות" בעולם האמיתי, הן שמטיבן של ההחלטות שלהם שהן כרוכות בחיי אדם.
בוא נשים רגע בצד את הקורונה, ונחזור לימים כקילקולם לפני שנה. יש תרופה יקרה מאוד לסרטן, שכנראה תציל את חייהם של שלושה ישראלים בשנה הקרובה אם תוכנס לסל הבריאות, במחיר עשרים מיליון שקל. מה הבעיה, המדינה הרי מוציאה יותר מזה על דברים שאינם ישירות חיי אדם, נניח תרבות ואוניברסיטאות. ובכל זאת הממשלה החליטה להגביל את סל הבריאות, בידיעה שכמה אנשים ימותו. בלי להיכנס בכלל לשאלה האם זו החלטה נכונה או שגויה, מוסרית או לא, האם זה שקול מוסרית - האם זה אפילו קרוב מוסרית - למצב שבו שרים יפעלו במטרה להרוג שלושה חולים (אני מתעצל לדמיין את האופן) אלו או אחרים?
Have you tried turning it off and on again? 725540
א. לדעתי אתה מקצין את הטיעון של שטרסלר, ובזה מקל על עצמך. הוא לא טען שהממשלה באה והחליטה להרוג אנשים, אלא שהיא מנצלת את משבר הקורונה באופן נלוז ומכוון שעולה בחייהם של מאות ואלפי אנשים.

ובאשר לדילמת הקורונית - בוא אני אקשה עליך.
לפני שבועיים (שזה לפני כחמישים אלף נדבקים וכמאתיים נפטרים) יצאה לדרך הקרונית שמתקראת תוכנית הרמזור. היא נהגתה חודשים, תוכננה, אושרה, ולצורך הדוגמה כבר ממש יצאה לדרך. כולל היערכות משטרתית, הודעות ברורות לערים האדומות ולהגבלות עליהן.
ולצורך הדיון נניח שמקובל עלינו (יש מספיק מומחי בריאות ואחרים שתומכים בזה, אז בוא נעבור הלאה) שהקרונית הזו היתה מוצלחת בריסון חלק ממוקדי ההדבקה, וגם מוצלחת בכך שהיא לא כופה על מיליוני אנשים להיסגר בבית ועל ועל מאות אלפים לאבד את מטה לחמם.

אז עכשיו יש לנו קרונית, על המסילה - אם לא תיגע בה, תביא רק לעשרים אלף נדבקים בשבועיים (אנד קאונטינג), מתחת מאה מתים ומאות אלפי במקום מיליונים בסגר.

וזה באמת היה המצב מבחינת האזרחים, הרשויות, המשטרה ומערכת הבריאות.
עכשיו, במהלך חצי יום, בא נתניהו ובאופן אקטיבי, רצוני ומכוון הזיז את המנוף והיטה את הקרונית למסלול חדש שבו שבועיים לא קורה כלום והמגיפה משתוללת, ואחריהם יש סגר מיותר ודרקוני.
ההזזה *האקטיבית הזו* גרמה לעשרות אלפי נדבקים נוספים (ועוד היד נטויה), מאה מתים נוספים (והיד נטויה בריבוע) ומיליוני אנשים בסגר ובמצוקה כלכלית.
ומה עומד על צד ה"רווח" בפעולה האקטיבית הזו? בניגוד לדוגמא המאד מטעה שלך על סל הבריאות, לא עמדו בצד השני השקעות בתרופות אחרות, תוספת לתקציב החינוך או הביטחון, עזרה לנכים ושאר ירקות מזינים.
כל מה שעמד מהצד השני של ההחלטה האקטיבית הזו על מחיריה הנוראים זה כניעה ל"לחץ פוליטי" כלשהוא, כשהמציאות האמיתית מאחורי זה היא הישרדותו האישית של אדם אחד בלבד.

אז ההחלטה האקטיבית הזו, להזיז את הקרונית למסלול שעומדים עליו מאתיים (או אלפיים?) מתים ממסלול שעומדים עליו מאה ונזקיו הפחותים ברורים וידועים מראש, בחיי אדם ובחולים, איך אפשר בלב שלם לומר שהיא איננה החלטה מודעת להרוג ולפגוע? ובלי שום סיבה תומכת בהחלטה כזו?
Have you tried turning it off and on again? 725541
עוד דבר שעמד מנגד הוא ציבור גדול למדי שראה עצמו נפגע באופן לא הוגן מהחלת התוכנית, או אפילו ראה את התוכנית כפוגעת בעם בכלל (כי בלי תפילות המוניות יהיה רע לכולם), ודרך נציגיו הפוליטיים ובהתאם לשיטה הדמוקרטית הפעיל לחץ על נתניהו.

עכשיו, בוא נדמיין שלא היה לחץ כזה, אלא ההפך, החרדים היו מאמצים בהתלהבות את תוכנית הרמזור (וזה לא עד כדי כך מופרך). אם שטרסלר צודק, נתניהו היה מתבאס, כי היתה מתקלקלת לו התוכנית.
Have you tried turning it off and on again? 725544
מה שיפה בדוגמת הקרונית שלי, שהיא אפילו קרונית משודרגת - בכל פרמטר מדיד כמעט, אי הסטת המנוף היתה משפרת *גם* את מצבו של המגזר הקטן יותר, כי היא היתה מקטינה את התחלואה גם שם מוקדם יותר.

אם נדבוק באנלוגיה, אתה טוען (ואולי צודק), שהבחירה המוסרית של הציבור החרדי בדילמת הקרונית בשאלה מה עדיף - קרונית במסלול של עשרה נפגעים מול קרונית במסלול של מאה נפגעים - היא: עדיף שתי קרוניות בשני המסלולים שפוגעות במאה ועשרה אנשים.
אני מתקשה להאמין שמישהו ניסח פעם פילוסופיית מוסר כל כך איומה. ואם אכן זה סולם הערכים, צריך לצאת בראש חוצות ולגנות אותו בכל פה.

הפגיעה ה'לא הוגנת' בהחלת הרמזור שקולה לכך שחולה קורונה קשה נפגע מכך שהוא אזוק למיטה בבית חולים ומונשם, לעומת ירדן ניר בוכבינדר שמסתובב חופשי ומאושר ולא אזוק למיטה. זה כל כך מופרך שזה ממש מקומם.
במידה מסוימת זה זדוני לא פחות מהתיאוריה של שטרסלר.

אינני יודע 'מה היה אם', וכל ספקולציה שלך לא סבירה יותר מהספקולציה שנתניהו מראש, בהכירו את צאן מרעיתו לקואליציה (שלא לומר בתיאום שקט מראש), נתן לגמזו לבזבז חודשיים על התוכנית שלו כשמראש תכנן לזרוק אותה לפח ולהשתמש בגמזו כעלה תאנה שאפשר לזרוק אחר כך, כמנהגו.
  פושעי אוסלו לדין! • אריק • 28 תגובות בפתיל
  ללא כותרת • אריק

חזרה לעמוד הראשי

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים