|
||||
|
||||
אדם, המבורגר שיכול לקבל לפחות את הציון 7.5 בסולם שפתחת במאמרך (אם הבנתיו כהלכה) אפשר למצוא ב"מיינד דה גאפ" שברחוב הארבעה בתל אביב (ליד הסינמטק). המקום רחב ידיים, יש בעיצוב סממנים של פאב אנגלי. Mind the Gap זו הקריאה במערכת הכריזה ב"טיוב" הלונדוני (הרכבת התחתית) שמזהירה את הנוסעים מהרווח בין הרכבת לרציף. יש שם גם מבחר בירות מן הגדולים שאפשר למצוא בארץ במקום אחד, ואת שתיית הבירה אפשר ללוות בפצוח בוטנים בקליפתם שכל אורח ניגש ולוקח חינם בלי הגבלה. אבל לא כדאי להפריז באכילת הבוטנים כי ההמבורגרים המוגשים גדולים למדי (לפחות 250 גרם). הם מוגשים בתוספת סלט חסה, עגבניות ובצל ובתוספת מנת צ'יפס גדולה שמתחזה לטריה (בגלל הגודל והצורה הלא סטנדרטית של הפלחים) אך הוא מוצר קפוא שטוגן. זה לא צ'יפס גרוע אך אינו יותר מ-7.5 בסולם. בין פלחי הצ'יפס מגישים גם רצועות אחדות של דלעת מטוגנת. כל זה מוגש בלוויית צנצנות רטבים ובהם חרדל, רוטב חמוץ-מתוק, רוטב חריף וכו'. הבשר של ההמבורגר בהחלט טעים, וביום טוב עם צלייה מקצועית שיוצרת חריכה נכונה ההמבורגר יכול להגיע לשמונה. מנסיוני אם רוצים שהוא יהיה "מדיום" צריך לבקש שיעשוהו לפחות מדיום פלוס או אפילו "מדיום וול". המקום לא פומפוזי כיאות למנטליות פאבית. המלצרים לא יוצאים מגדרם בשביל הלקוח אך הם יעילים. את המסר שלהם הם מעבירים באמצעות שלט שמודיע: Tipping is not a place in China |
|
||||
|
||||
מקום מצויין! אוסיף על מה שכתבת ואמליץ על סטייק היען המצויין שאכלתי שם לפני שלושה שבועות. נהדר. והנה הזדמנות לחובב סטייקים כמוני (שבולס פטרוזיליות מהטעמים שבהמשך המשפט) לנסות לשפר את בריאות הרגלי האכילה שלו ולהימנע מהמעבר לפטרוזיליות: האם נכונה השמועה כי בשר היען בריא להפליא? שמועה אחרת טוענת טענה דומה לגבי בשר הקנגרו. אם היא נכונה, האם מי מן הקוראים יודע היכן ניתן להשיג בשר כזה באזור המרכז? האם מישהו מכיר אתר טוב שיעזור לי לאזן את תאוותי לאוכל טעים עם חובתי לשמור על חיי? |
|
||||
|
||||
לא יודעת לגבי בריא, אבל אין ספק שהוא צמיגי. |
|
||||
|
||||
מי צמיג? קנגרו? כי היען לא... הוא טעים מאוד. |
|
||||
|
||||
האמת, אולי הבעיה היתה במסעדה, אבל אני אכלתי במסעדת ורד הגליל יען שהיה בקושי לעיס. |
|
||||
|
||||
אני אכלתי יען בקולומבוס בהרצליה מספר פעמים - וזה הפך לבשר החביב עלי מכל אלו שניסיתי עד היום. ואפילו נקיפות מצפון אין על אכילת יען - חיה מעצבנת שמגיע לה למות. (: |
|
||||
|
||||
בהזדמנות זו, אולי יוכל מישהו לענות - ראיתי פעם במעדנייה לב יען ארוז בשקית פלסטיק 1. אז אני מבינה שיש להוציא אותו מן האריזה, אבל אחר כך, מה עושים עם כזה דבר? 1 עליה היה כתוב "לב יען". |
|
||||
|
||||
אני לא בשלנית דגולה, אבל אם עושים חלקים פנימיים על הגריל (כבדים או מעורב) אז אפשר להוסיף את לב היען (בחתיכות). שימו לב שבשר היען מכיל פחות שומן מבשר רגיל, ולכן אם מוסיפים אותו לצלי יש לוודא שיהיו מספיק נוזלים. |
|
||||
|
||||
עכשיו אני מבינה: איך הורגים יען? מספרים לו שאחרי מותו יככב במעורב ירושלמי. התקף לב מובטח. |
|
||||
|
||||
לא יודע בקשר אליך, אבל כשאני באתי ל- Mind the Gap, ציפיתי אעפס לראות פאב בריטי והאף העזתי לקוות שמא יהיה אפשר לקבל שם Fish n' Chips כדת וכדין. מה רבה הייתה אכזבתי. מישהו מכיר מקום בארץ שעושה Fish n' Chips כהלכתו? אגב, לנוסעים ללונדון חובבי ה F&C אני יכול להמליץ על Seashell לא הרחק מריג'נטס פארק. הייתכן שרק אני חולה בסטייה הזו? |
|
||||
|
||||
הירקון פינת מנדלי. פאב אירי סביר בהחלט. |
|
||||
|
||||
תודה, עשית מצווה ועל כן תזכה לשרות עם צדיקים בגן עדן ולאכול לויתן ושור הבר. היה נפלא, והם לא שכחו להביא קנקן חומץ. |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |