|
||||
|
||||
אתה כבר יודע מה הגוף הרציני יענה? צריך להתאמץ מאוד כדי למות מעודף מים. וגבינה צהובה ידועה כאבי אבות הטומאה הכולסטרולית. הקשר ידוע ובדוק לא פחות מהקשר בין סיגריות וסרטן ריאות. היא מלאה בחומצות שומן רוויות, ו... יובל!! |
|
||||
|
||||
אגב, חשבתי כבר בעבר על הנושא הזה. מכיוון ש: Cheese Is Number-One Source of Artery-Clogging Fat in American Diet ו:“Heart disease is the leading cause of death for American men and women,” said Dr. William E. Connor, professor of Medicine and Clinical Nutrition at the Oregon Health Sciences University. “Anything Americans can do to reduce their intake of saturated fat and cholesterol, such as cutting back on cheese, would lessen the risk of heart disease.” האם לא מתבקש מכך שמשרד הבריאות ידרוש שיצרני מוצרי גבינה כאלו יציינו על אריזותיהם "משרד הבריאות קובע...וגו"'. הרי לפי הכתוב, הגבינה מסוכנת *יותר* מסיגריות (אני אמנם לא מתחשב פה במנה הנצרכת). האם אין בכך אפליה כנגד יצרני הסיגריות?אבל חשבתי על עוד דבר: כאשר יצרן מסטיק משתמש באספרטיים, הוא צריך לציין "אסור לצרוך יותר מכך וכך למשקל הגוף". כיצד זה לא חלה חובה זהה לגבי הגבינה? ועוד: אם יצרן יחליף את האספרטיים באזבסט, *יעיפו* לו את המוצר מהשוק בטוענה שהוא כולל חומר מסרטן. מה זה חומר מסרטן? חומר שצריכה קבועה מסוימת ממנו עלולה לגרום לסרטן. מדוע, אם-כן, מוצר המכיל חומר הגורם להתקפי-לב לא נזרק בזריזות מהשוק, כסיכון לציבור (אולי *יותר* מכמות מיקרוסקופית של אזבסט)? רק בגלל שזה חומר "טבעי"? אפליה? |
|
||||
|
||||
אתה טועה, לא כתוב במובאה האנגלית שגבינה מסוכנת יותר מסיגריות. כתוב שמחלות לב הן גורם המוות מספר אחת באמריקה. אולי זה מפני שאנשים הפסיקו לעשן. |
|
||||
|
||||
אוף. חשבתי לסייג את המילה "יותר", אבל אז אמרתי לעצמי: לא צריך להיות *כל-כך* קטנוניים. כנראה שצריך. אז לצורך העניין: אם הגבינה מסוכנת רק בחצי, זה בסדר? או "בוא נניח שזה באמת מסוכן באותה מידה, הרי זו אפשרות, לא?" השאלה שלי ניסתה להתייחס לעניין העקרוני... |
|
||||
|
||||
ולא מיותר להזכיר שעישון מסוכן גם ללב, נדמה לי אפילו יותר מכולסטרול. |
|
||||
|
||||
וגם שגבינה צהובה, למיטב ידיעתי, אינה ממכרת. |
|
||||
|
||||
אני אמנם עושה פאראפרזה על אבי המעשן (וזולל הגבינות, הבשר וכל דבר אחר שלא טוב לגוף), אבל אני אוכל גבינה צהובה בכמויות מדי יום ביומו, ובינתיים אין לי בעיות. |
|
||||
|
||||
Famous last words? אין דבר כזה, שמישהו שקשור לרפואה ימליץ לאכול גבינה צהובה! תשאל את אחותך אם אתה לא מאמין לי. ברצינות!
|
|
||||
|
||||
אמנם איני יודעת בוודאות בן כמה אתה, אבל הרשה לי לציין שהתקפי לב לפני גיל 30 הם עניין נדיר ביותר. כך שעדיין קשה לדעת מה תהייה השפעת הגבינה הנ"ל על עתיד עורקיך. אגב, מחקרים מראים גם שגבינה צהובה מועילה למניעת עששת. |
|
||||
|
||||
מצויין! גם מונעים עששת, גם מחזקים את העצמות. שתיים אחד לתכונות הטובות של הגבינה. מותר להמליץ, אסתי? אני הולך להכין לעצמי טוסט. |
|
||||
|
||||
המנוח נהנה משיניים בריאות ועצמות ברזל. |
|
||||
|
||||
כדי למנוע עששת אתה צריך לאכול קובית גבינה צהובה אחרי האוכל, כמו הצרפתים (טוב הגבינות שלהם זה יותר כמו משחה מסריחה מאשר קוביות ריחניות אבל אתה בטח מבין את הרעיון). בתוך טוסט זה מקסימום יעשה לך כרס. |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |