|
||||
|
||||
ועדת היגוי התזונה האמריקאית פרסמה היום את המלצות התזונה לאמריקאים ל-2015-2020. לא התעמקתי בהן כי הן נראו לי העתק של ההמלצות הקודמות ולא ראיתי בשורה גדולה לתזונה טבעונית. לא שציפית לזה, כי זו ועדה של משרד החקלאות והיא משרתת את תעשיית המזון מהחי. עם זאת הוועדה לא יכולה לכתוב שטויות מדעיות, ולכן היא זרקה לפח את המטא אנליזה של הוועדה המדעית המייעצת שעליה הפתיל הזה, המטא שאיתה היא יצאה ברעש גדול שכביכול כולסטרול בתזונה לא משפיע על הכולסטרול בדם. זה מה שכתוב על כולסטרול בהמלצות של ועדת ההיגוי: "ראיות חזקות בעיקר ממחקרי עוקבה אבל גם ממחקרים התערבותיים מבוקרים מראות שתזונה עם צריכה נמוכה של כולסטרול קשורה לירידה בסיכון למחלות כלי דם ולב, וראיות בעוצמה בינונית מראות שתזונה זו קשורה זו לירידה בסיכון להשמנת יתר." כתוב שיש להמעיט בשומן רווי. ושאי אפשר להפריד בין כולסטרול לשומן רווי, מה שהיה ברור מראש. כתוב שמומלץ להמעיט בצריכת כולסטרול. כתוב גם שבחלמון יש הרבה כולסטרול ומעט שומן רווי, לכן אפשר לאכול ביצים באופן מתון, במסגרת סך צריכת הכולסטרול. כאן הסעיף על הכולסטרול. במבט לאחור, מה אתם חושבים על ההכרזה של הוועדה המדעית המייעצת (שידועה כנגועה באינטרסים) ועל חגיגות העם שבאו בעקבותיה? . |
|
||||
|
||||
במבט להווה, האם נראה לך שוועדת ההיגוי עצמה איננה "משרתת את תעשיית המזון מהחי"? הרי קל יותר לאמץ מסקנה של וועדה מדעית מלדחותה. מדוע אם כן בחרה הוועדה לדחות את ההמלצות? "הוועדה לא יכולה לכתוב שטויות מדעיות, ולכן היא זרקה לפח את המטא אנליזה של הוועדה המדעית". אהבתי. ומניין וועדת ההיגוי יודעת את האמת הטהורה? מהעיתון? מחברים? מאתר אייל הקורא? |
|
||||
|
||||
לא הבנתי אותך. יש הרבה מטות בנושא הזה, המטא של הוועדה המדעית היתה ביזארית. |
|
||||
|
||||
מוזר, הקישור השני שלך לא בדיוק אמר מה שאת סיכמת, והשינוי הברור מהמלצות עבר שהוא מכיל, למשל, זה דוקא *להוריד* את ההגבלה על כמות כולסטרול יומי של עד 300 מיליגרם, שהיתה נהוגה עד כה. הרושם הכללי מההמלצות זה לאכול כמות מתונה (אבל חשובה) של בשר, עוף ופירות ים, ובלי שום הגבלה מוגדרת על כמות הביצים. אולי הרושם הזה לא מדויק, כי היה קשה מכל המלל להבין מה מציין תבניות תזונה ומה בדיוק ההמלצות, אבל נראה לי שהתיאור שלי לא רחוק מהכתוב. |
|
||||
|
||||
הם אכן כותבים שאינם מציינים הגבלה של 300 מיליגרם כולסטרול ביום כמו בהמלצות הקודמות, אבל בהמשך הפיסקה הם טורחים לציין בפירוש שתזונה על פי המלצותיהם מכילה כמות הכולסטרול יומית של בין 100 ל-300, אותו 300 מהדוח הקודם. נראה לי שהם הסירו את ההמלצה של 300 רק מתוך נימוס כלפי הוועדה המדעית, כדי להראות שהם לא זרקו לפח את כל מה שהם אמרו. לגבי שאר ההתרשמות שלך, אני חושבת שהיא נכונה רק חלקית. למשל ביצים, הם כותבים שאפשר לאכול ביצים כמקור לחלבון, אבל במסגרת ההמלצות שלהם לצריכת כולסטרול נמוכה, וזה ייצא פחות מביצה ליום. באופן כללי בהמלצות האלה אף פעם לא כותבים דברים מוחלטים, לא כותבים שאסור לאכול משהו אלא ממליצים להמעיט. למשל בשר מעובד, כתוב שצריך לצרוך אותו במסגרת כמות המלח, השומן הרווי והסוכר היומית. זה קצת מוזר, נכון? למה לא פשוט לכתוב שאין לאכול בשר מעובד, אבל זה בדרך כלל לא הסגנון של המלצות תזונה ממלכתיות. רק בהרחבה של הסעיף הזה הם מציינים שצריכה נמוכה של בשר ובשר מעובד קשורה לירידה במחלות ולכן כדאי להמעיט בהם. אלה לא המלצות טבעוניות ולא היה צפוי שיהיו, מוצרי חלב מככבים בלי פרופורציה למיותרות שלהם. מדוח לדוח יש שיפט אינקרמנטלי לעבר תזונה צמחית, אז אולי גם הפעם יש אבל לא התעמקתי בניואנסים עד כדי כך, אני מחכה לקרוא מה גרגר ואחרים יכתבו. |
|
||||
|
||||
1. הועדה המדעית הורכבה ממומחים בתחום התזונה - חוקרים מאוניברסיטאות שונות. לעומת זאת את מסמך ההמלצות כתבו עובדי מדינה (מ-HHS ו-USDA), שיש להם השכלה בתחום, אך הם לא "מומחים". מדוע צריך להעדיף את מה שהם כתבו ולא מה שוועדת המומחים כתבה? 2. גם ועדת המומחים וגם כותבי ההמלצות לא סיפקו מקורות לדברים שכתבו. אני לא מכיר את ה"ראיות חזקות" שהאחרונים טוענים שקיימים. |
|
||||
|
||||
ועכשיו תובעים אותם. בסופו של דבר ועדת ההיגוי לא רק שהתעלמה מההמלצות של הוועדה המדעית אלא אפילו החמירה את האזהרה מפני כולסטרול, אבל זה קרה לא מעט בזכות Physicians Committee for Rresponsible Medicine, קבוצה של רופאים ואנשי מקצוע שמקדמים תזונה צמחית, שיצאו בקמפיין שהזהיר מפני הטוויסט המסוכן ביחס לכולסטרול, ופנו למשרדי החקלאות והבריאות האמריקאים שבחסותם מתקיימת ועדת ההיגוי. כעת קבוצת רופאים זו תובעת את משרדי החקלאות והבריאות האמריקאים על כך שאפשרו לאינטרסים כלכליים להכתיב את ההמלצות של הוועדה המדעית המייעצת. על פי מסמך שהגיע לידם לפני מספר חודשים בחסות חוק חופש המידע, יושבים בוועדה זו אנשים מטעם התעשייה. המרוויחה הגדולה מטוויסט הכולסטרול היתה אמורה להיות תעשיית הביצים, ועל פי המסמך שנחשף מועצת הביצים מינתה ישירות אדם מטעמה לוועדה המייעצת, ושני אנשים אחרים קיבלו ממנה מענק של 100,000 דולר תמורת מחקר שיפריך את הסכנה שבצריכת כולסטרול. בעקבות זה הוועדה המייעצת התעלמה מגוף המחקר הגדול שמוכיח את הסכנה שבכולסטרול, ועוד הגדילה עשות ויצאה ברעש לעתונות והשפיעה בצורה ניכרת על דעת הקהל לגבי כולסטרול וביצים בפרט. (הוועדה הזאת כלל לא אמורה לפרסם המלצות לפני פרסום הדוח של ועדת ההיגוי). נחשף גם בעבר שהמינויים לוועדה המייעצת הם אינטרסנטיים וכתבתי על זה אי שם למעלה. זה לא השתנה גם בוועדה הנוכחית. אז מה דעתכם על אמיתות תזונה מימסדיות ואקדמיות, ובכלל אמיתות מימסדיות ואקדמיות כלשהן. למי אתם מאמינים. |
|
||||
|
||||
אני חושב שביצים נמצאות בתפריט של המין שלנו מספיק זמן כדי שנהיה מותאמים היטב לאכילה שלהן. לכן אני מאמין שאין שום צורך במגבלה על אכילת ביצים (רכות, קשות או עלומות, לא מטוגנות). בעולם המודרני הקשר בין תזונה בריאה לאוכל צמחוני הוא שלילי. המרכיבים המזיקים ביותר- מלח וסוכר לבן, והמשמינים ביותר- קמח לבן ומרגרינה, הם צמחוניים. העולים התימנים והאתיופים לא הפכו להיות שמנים וסוכרתיים בגלל שהוסיפו ביצים ובשר לתפריט, אלא בגלל שהחליפו תזונה מקומית בריאה בתזונה מערבית קלוקלת. במסגרת אותה התדרדרות באיכות התזונה התימנים גם החליפו מרכיב מרכזי מהחי (סמנה) באחד צמחי (מרגרינה). אני חושב שזה הזיק ולא עזר להם. מי שנמנע לחלוטין מחטיפים מרשרשים, וופלים, בורקס, מנה חמה, ולעומת זאת אוכל ביצה עם לחמניה וחמאה לארוחת בוקר, וצוואר כבש במסעדה מזרחית לצהריים, נמצא לדעתי במצב תזונתי הרבה יותר טוב מאשר מי שעושה בדיוק ההיפך. |
|
||||
|
||||
בנוגע לאמינות, ה"וועדה לרפואה אחראית" (PCRM) זה גוף שקיבל מימון מ-PETA. את הגוף הקים רופא טבעוני, שפרסם לאחרונה מספר מחקרים שקריים ביחס לטבעונות. האתר של ה-PCRM מלא בטענות לא מבוססות ביחס להשפעת מזון מהחי. |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |