בתשובה לדורון הגלילי, 17/02/15 16:56
הקישורים לא עובדים טוב 651110
ברור שהיצרן צריך להרוויח, אבל כך גם הזייפן.
אני יכול להבין את זה אם הזייפן מוכר בחצי מחיר מהיצרן. אבל חמישית מחיר?
הקישורים לא עובדים טוב 651146
אין שום קשר בין עלות הייצור למחיר. עבדתי בחברה שייצרה מוצר צריכה אלקטרוני, עלויות הייצור וההרכבה היו כ-‏50 דולר, המוצר נמכר ב-‏300. (מן הסתם לחברה היו הוצאות נוספות מעבר לייצור והרכבה, מחקר ופיתוח, הנהלה, מכירות, משלוחים וכו').
הקישורים לא עובדים טוב 651150
נכון לומר שעלות היצור לא עומדת ביחס ישיר למחיר הסופי של המוצר, אבל בהחלט יש קשר.
כפי שאמרת, עלות היצור לא מסתכמת רק בחומרי גלם והרכבה נטו. הרי זה לא רק להעסיק עובדים, לקנות חומרי גלם ולשלם חשמל. זה לכסות עלות של פס יצור, שאומר קניית והתאמת מכונות ליצור את הרכיב הנ"ל, זה אומר לכסות את עלות ההמצאה והפיתוח ולמכור מעבר לזה כדי להרוויח.

אם ננסה לפרק את הסעיפים, נראה שהזייפן לא צריך לשלם על מחקר ופיתוח, ומן הסתם גם לא צריך לשווק את המוצר בצורה יחודית ויוקרתית כנהוג בקרב מותגים שכאלה, אלא ימכור אותו בתוך שאר חולי ישראל, עם שלל זיופים אחרים.
אבל כמו היצרן, הזייפן צריך לבנות ולהתאים את אותו פס יצור‏1 ולקנות את אותם חומרי הגלם‏1 ולהעסיק עובדי יצור שרמת המומחיות שלהם זהה ‏1, וגם הזייפן צריך לשווק ולהפיץ את המוצר שלו ולנהל את העסק...

ואם אחרי הכל המחיר נשאר חמישית מהמחיר של היצרן המקורי, הרי שמדובר בחזירות מוגזמת של מישהו שמנסה להרוויח 500% על המוצר שלו.
בחוסר ידע מוחלט בנושא אני תוהה: כמה חזירים כאלה יש בשוק?

_______________

1 אם הוא רוצה לקבל מוצר זהה.
הקישורים לא עובדים טוב 651151
ממה שאני מכיר-הרבה מאוד,כמעט כל חברה שיש לה מוצר שהיא מגדירה אותו כיחודי (מסיבות שונות ומשונות).
הקישורים לא עובדים טוב 651153
האמנם?

דוגמא אחת: מיד לאחר שי.ב.מ. הוציא את המחשב האישי הראשון שלה השוק הוצף במחשבים של חברות אחרות תחת המוניקר IBM Compatible.
הקישורים לא עובדים טוב 651158
עניתי ל"מישהו שמנסה להרוויח 500%",יפתיע אותי מאוד אם לIBM בתחילת הדרך היה רווח של פחות מ500% על המחשב.
הקישורים לא עובדים טוב 651160
אותי יפתיע אם היה לה רווח של יותר מ-‏50%.

IBM ייצרה ברזלים, לא ביטים, ועל ברזלים שיעורי הרווח (כמעט) תמיד הרבה יותר נמוכים.
בנוסף, כשאתה משיק מוצר חדש, הוא לא מיד מגיע למאות מיליוני אנשים. ולכן כשאתה מחלק את עלות הפיתוח (שמן הסצם היתה עצומה) של המחשב הראשון על אלף - עשרת אלפים - מיליון המחשבים הראשונים, אתה מגלה שהם עלו לחברה המון כסף, ואי לכך גם שולי הרווח שלה נמוכים.
עם הזמן, כשתהליכי הייצור ההמוני שלך משתפרים ומשתפשפים, מחיר הייצור צונח. לייצר את המחשב המיליון יכול לעלות סדרי גודל פחות מלייצר את המחשב הראשון.
הקישורים לא עובדים טוב 651162
שיעור הרווח על הברזלים נמוכים רק בתנאים מסוימים. כאשר ה־PC יצא לראשונה לא ציפו ב־IBM לקבל תחרות ישירה על אותם ברזלים.
הקישורים לא עובדים טוב 651163
מה זאת אומרת לא ציפו? כבר היו אז קיימים אפל IIE, קומודור 64, ספקטרומים ושאר גוונים (לא - לא של אפור!).
אז הם לא יכלו לצפות להיות היחידים בשוק.

באשר לשוק ההעתקות הישירות של IBM XT (נדמה לי) - אני לא מספיק מכיר את ההיסטוריה העסקית של האנומליה הזאת שאפשרה לכל זב חוטם בעולם להעתיק אחד לאחד מוצר/גאדג'ט מוביל ולמכור אותו, אבל יש לי זכרון מעורפל ששמעתי פעם מישהו שטוען, שלמרות שעל פניו זה נראה כמו מהלך אסטרטגי שגוי - זה כנראה היה מהלך אסטרטגי נכון, כי ל-IBM לא היה שום סיכוי לעמוד בביקוש העולמי לבדה, אילו לא נתנה את האישור הזה, וייתכן שההשתלטות המוחלטת של מחשבי IBM על השוק התאפשרה רק בגלל ש-IBM הסכימה שכולם יעתיקו אותה וימכרו את המחשב שלה, ובכך עשו אותו למוצר השולט בשוק שלו.
הקישורים לא עובדים טוב 651167
אבל אז איפה הרווח של יבמ? היא לא מכרה מערכת הפעלה, ולא היתה דומיננטית בשוק התוכנות ולא בשוק הציוד ההקפי, נכון?
הקישורים לא עובדים טוב 651170
שאלה טובה. אולי מישהו כאן שמכיר את ההיסטוריה בנושא טוב ממני, יאיר את עינינו.
הקישורים לא עובדים טוב 651173
הקלישאה שאני מכיר (במעורפל) היא שזו כן היתה שגיאה קולוסאלית של יבמ‏1, ואם אכן זו הטענה השגורה, אז מי שטוען שזה היה מהלך מתוכנן ונבון צריך להביא סיפור משכנע.

1 עד כדי זה שבאותם ימים, טרום חלונות, יבמ היתה ענקית שבעה בשוק לא תחרותי, שאולי פשוט לא היתה רעבה למצות כל דולר אפשרי מהשוק, ולא כאב לה לפזר בזול קצת שמחה בעולם.
הקישורים לא עובדים טוב 651174
היא הייתה תחת מגבלות חוקי אנטי-מונופול. זו הייתה אחת הסיבות שהחברה הראשונה שמכרה תואמי IBM‏‏1 הצליחה בכלל לשרוד. בשנת 1985 הם ניסו לשנות כיוון ולהוביל ארכיטקטורה חדשה (PS/2). השוק כבר לא הלך איתם.

1 אמדהל, החל משנת 1975
הקישורים לא עובדים טוב 651175
תודה.
הקישורים לא עובדים טוב 651187
הפיסי הראשון של איביאם נמכר בשנת 1980 לכל המוקדם. אמדהל לא מוכרת לי בכלל.

נראה שאיביאם נכנסה לשוק מאוחר מדי. על השוק התחילו להשתלט ייצרנים קטנים , בעיקר אפל וקומודור. הכניסה המאוחרת חייבה את איביאם להכניס שותפים בפועל (מיקרוסופט מערכת הפעלה דוס, יצרנית ביוס לא זוכר שמה, מדפסת אפסון, מעבדי אינטל מהשוק החופשי, יתכן עוד שותפים שלא זוכר מיהם). השותפויות הללו לא חייבו את השותפים ולכן קל היה לבנית "תואם איביאם").

שגיאה נוספת של איביאם ההיתה שהיא מכרה במחירים מפוצצים מדי מה שאיפשר לייצרני התואמים להתחרות באיביאם על ידי מכיאת תואמים זולים בהרבה.

בערך בשנת 1985 התחיל שטפון תואמים טאיוונים שהיו גם אמינים למדי גם בעלי תאימות מוחלטת וגם זולים.

איביאם ניסתה להשתלט מחדש על השוק על ידי מערכת הפעלה בשליטתה המלאה , os2 , שהיתה טובה יותר מפיסי-דוס (פיסי דוס תאמה דה פקטו ל- מס-דוס) אבל רוב הקונים הסתפקו באיכות של מס-דוס. os2 נותרה ללא שימוש.

במצב זה איביאם יכלה רק להציע חומרה איכותית יחסית למתחרים, לכן הייתה לה אחיזה באירגונים (כי אירגונים לא יכלו לסבול תקלות חומרה רבות). כלומר: איביאם נשארה בשוק רק בנישה האירגונית או חברות בסטנדרט גבוה. בסופו של דבר התואמים שיפרו גם את האיכות ובכך סילקו את איביאם מהנישה האירגונית/איכותית.
הקישורים לא עובדים טוב 651190
ל־IBM היו מחשבים לפני שהיו לה מחשבים אישיים. ר' Amdahl Corporation [Wikipedia].
הקישורים לא עובדים טוב 651199
חשבתי שהדיון (אוף טופיק) הוא ההיסטוריה של מחשבים אישיים. אבל אולי לא הבנתי מה הדיון.

עד שהמחשבים האישיים הופיעו איביאם שלטה ללא עוררין בשוק המחשבים. היו לה אומנם מתחרים אבל אף אחד מהם לא הטריד אותה במיוחד. כשהופיעו המחשבים האישיים נוצר איום ממשי על איביאם מכיוון שהוא כירסם במעמד המחשבים הגדולים ויצר מעמד חדש של מחשבים זעירים שאינם תלויים כלל במחשבים גדולים.
הקישורים לא עובדים טוב 651209
חסר משהו בתאור שלך.

בשנות השבעים נכנסו מתחרים לשוק שהציעו מחשבים אחרים, עם מעכות הפעלה שונות ותפיסה שונה מהמיינפריים של י.ב.מ. חברות כמו PDP, NCR (למשל PDP11), אוליבטי, ניקסדורף מכרו מחשבים בינוניים-קטנים ולשוק נכנסה מילת קוד "מיחשוב מבוזר". י.ב.מ., עכש"ז, די הזיעה למכור מחשבים כמו SYSTEM34 (עם תיכנות בשפת RPG) ומחליפיו, כמו AS400.
הקישורים לא עובדים טוב 651212
ניטפוק: PDP היה מחשב של DEC (דיגיטל, בארץ). ויש מערכת הפעלה די מפורסמת שפותחה עליו. הוא נקרא PDP מכיוון שמייסדי החברה לא רצו בהתחלה שיתייחסו למוצר שלהם כ"מחשב" (כי מחשב היה מוצר של IBM ושאר החבר'ה הרציניים).
הקישורים לא עובדים טוב 651253
לא הזכרתי את המתחרים הקטנים של איביאם, כגון חברת דיגיטל ריסרץ' (יצרנית מחשבי פידיפי וואקס), המתחרים הקטנים לא היוו איום ממשי על איביאם. הם ניכנסו לנישות מסוימות אבל איביאם נותרה דומיננטית בשוק. למצב בשוק קראו אז "איביאם ושבעה הגמדים".

מה שאיים ממש על על איביאם ולבסוף חיסל את הדומיננטיות שלה הוא: הביזור באמצעות מחשבים זעירים (מיקרו מחשבים), שפעלו כל אחד בניפרד או פעלו ברשת מקומית. גם שבעת הגמדים חוסלו בתהליך זה.

.
הקישורים לא עובדים טוב 651311
תיקון טעות. לא דיגיטל ריסרץ' הייתה ייצרנית PDP ו- VAX אלא חברה אחרת (אולי DEC כפי שאמר צפריר כנראה במקום אחר).
הקישורים לא עובדים טוב 651241
פעח"ב: החלק החמישי בדיון 1512.
הקישורים לא עובדים טוב 651178
ככל שאני זוכר IBM זלזלה בשוק המחשב האישי, ואני לא יודע אם עם או בלי קשר, ביצעה שתי טעויות גדולות.
האחת ההסכם עם מיקרוסופט, שאיפשר למיקרוסופט למכור MS-DOS למכונות שאינן של IBM, והשניה שהדבר היחיד בכל הברזל שהיה מוגן בזכויות יוצרים היה ה BIOS.
השילוב של שתי הטעויות האלו גרם לכך שברגע שמתחרות הצליחו להמציא BIOS תואם ניתן היה לייצר מחשבים תואמים.

המחשב האישי של IBM היה גם יקר וגם אטי להתפתח ולשלב חידושים. מכונות מבוססות 8088 "תואמי IBM-XT" עלו פחות מחצי מהמקור והיה להם לחצן "טורבו" שהאיץ את מהירות השעון של המעבד.
אני זוכר שבסוף שנת 86' קומפאק הצליחו להוציא את המחשב שלהם "תואם יבמ" מבוסס 386 לפני שיבמ עצמם הוציאו את המקור.
יבמ ניסו לתקן את הטעות כשהוציאו את מערכת ה PS/2 , אבל זה היה מאוחר מדי והסטנדרט של מכונות אינטל המשיך לרוץ בלעדיהם
הקישורים לא עובדים טוב 651181
עד כמה שידוע לי, על ברזל אי אפשר להוציא זכויות יוצרים - במובן זה שאם מישהו בונה ברזל אחר שלא משתמש בתכנון של הברזל המקורי אבל עושה עבודה תואמת אי אפשר לעצור אותו. יש תחומים שבהם ניתן לרשום פטנט יסודי שמי שלא מחזיק בו (או ברשיון שימוש בו) לא יוכל לממש תאימות, אבל אלה תחומים טכנולוגיים מצומצמים יחסית; ב-PC לא היתה שום טכנולוגיה מתקדמת דיה.
הקישורים לא עובדים טוב 651183
האם אתה טוען שמותר היום לייצר ולמכור העתקים זהים\תואמים של אייפון 5, מבלי שאפל יתבעו לך את המכנסיים? מסופקתני.
הקישורים לא עובדים טוב 651413
מצטער שלא הגבתי קודם.
ראשית, אין הרבה טעם לבנות חיקויי אייפון 5, מה שהולך עכשיו זה ה-‏6. בסין יש הרבה חיקויים - חברות כמו Xiaomi מייצרות דגמים דומים להפליא חיצונית לאייפון, ומבישות על האנדרואיד מעטפת שמחקה אותו בצורה מרשימה. כמובן, בפנים זה עדיין אנדרואיד כך שלא לזה התכוונת.

אפל לא מגינה על האייפון באמצעות פטנט, וגם לא יכולה להגן עליו באופן הזה. היא גם לא צריכה. נניח שהיית מפתח חומרה תואמת לגמרי לאייפון (כולל השבב שאפל מפתחת בעצמה). איזו מערכת הפעלה היתה רצה שם? היית רוצה שתרוץ iOS, אבל על זה יש לאפל זכויות יוצרים. אז אתה צריך גם לפתח מערכת הפעלה תואמת iOS, שתממש את כל קריאות המערכת וגם תספק את כל השרותים שהמערכת הזו נותנת ליישומים שרצים עליה (GUI, רשת, אבטחה, מה לא). נניח שעשית את זה; האייפון לא יכול לפעול באופן מלא בלי להתחבר לשרותים של אפל עצמה, כמו למשל חנות יישומים, אייטיונז או אפילו סירי. כמובן, אפל לא תחבר אותך עם מכשיר לא מקורי. לכן תצטרך להקים גם מערך שרותים מקביל. עד הנקודה הזו תוציא, קרוב לוודאי, משהו כמו חמישה מיליארד דולר ולפחות חמש שנים - לאפל זה עלה ולקח יותר. עכשיו אתה מגיע לבעיה הקטנה האחרונה - אפל יכולה לדרוש (ומן הסתם כבר דורשת) בלעדיות מכל מי שמעלה יישומים לחנות שלה, כלומר כדי שמישהו יעלה יישום לחנות שלך הוא יצטרך ליצור ולתחזק גרסה נוספת - ואתה תצטרך ליצור ולתחזק כלי פיתוח, מן הסתם גם לשלם ליישומים פופולריים כדי שיכינו גרסה עבורך. החברה שניסתה לעשות את הדבר הקרוב ביותר לזה היתה מיקרוסופט - היא לא ניסתה לחקות את האייפון, אבל היא בהחלט ניסתה לבנות את כל המערכת האקולוגית של מערכת הפעלה חדשה, החל מחומרה, דרך מערכת ההפעלה ועד חנות היישומים והיישומים עצמם. מעניין כמה הם הפסידו על זה עד היום.
הקישורים לא עובדים טוב 651416
אפל תבעה בעבר בהצלחה את HTC על חיקוי הטלפון שלה.
הקישורים לא עובדים טוב 651418
הוא לא דיבר על חיקוי מראה חיצוני, אלא חיקוי המבנה הפנימי. כאן באמת אין טעם לחקות מהטעמים שציין.

לגבי חיקוי מראה חיצוני. לדעתי זה בולשיט שהיה מעניין נאמר עד שנת 2012 , כל עוד טלפון סלולרי היה מוצר אקסוטי שמיוצר בעיקר על ידי 5 חברות מותג.

מאחר וייצור סלולרים טובים עובר לחברות רבות, החשיבות של העתקת חברות מותג הולכת ודועכת (תמיד יהיה מיעוט קונים שיעדיף לקנות חיקויים זולים של חברות מותג , העדפה מסיבות פסיכולוגיות בעיקר). ההעדפה בייצור טלפונים מחברות חדשות היא טלפונים עם מערכת הפעלה אנדרואיד, כי זו מערכת הפעלה נפוצה מאוד עם מעט מגבלות של זכויות יוצרים.

כרגע יש 5-10 חברות סיניות שמיצרות סלולרים טובים למדי, צפוי שמספרן יגדל וכן יצטרפו יצרנים נוספים ממדינות כמו קוריאה, יפן, טאיוון. לי יש סלולרי מחברה סינית בינונית שמספק את רצוני. אילו הייתי קונה היום, הייתי קונה כנראה מהחברות הסיניות הטובות שיומי או לנובו.
הקישורים לא עובדים טוב 651420
בניגוד לעמדה העממית שהעתיד כולו אנדרואיד, הכדאיות של השימוש במערכת ההפעלה‏1 אנדרואיד, לא משתלמת עבור היצרנים לאורך זמן. היצרנים כבר עובדים קשה על החיפוש אחר אלטרנטיבות ואיך לברוח ממלכודות הדבש של גוגל.
זה עניין של זמן עד שהפרגמנטציה תחזור שוב להשתולל, כאילו חזרנו ל-‏2006. רואים ניצנים לכך כבר עכשיו.

__________
1 במערכת ההפעלה כפי שהיא, כולל ההסכמים וההגבלות של גוגל. אין ספק שבעתיד, חוץ מכך שיצוצו מערכות הפעלה חדשות של יצרנים שונים, גם יהיו המון forks דרסטיים של אנדרואיד, אבל בלי האקו סיסטם של גוגל.
הקישורים לא עובדים טוב 651428
הבעיה היא שהיצרנים לא יכולים לחרוג יותר מדי מהמערכת של גוגל בלי לפגוע בתאימות היישומים - ואף אחד לא יקנה טלפון שהורדת יישומים עבורו היא ענין של "שיטת מצליח" כשיש בשטח אינספור טלפונים לא יקרים שמבטיחים תאימות מלאה. היצרנים הגדולים מנסים לקבל את המערכת של גוגל, אבל ליצור מעליה ממשק שיבדל אותם - TouchWiz, ZenUI וכיו"ב. קשה לומר שמישהו מהם הצליח עד היום לתת ערך אמיתי שימשוך אנשים למכשירים שלו, אם כי כמה מהם הצליחו לדחות לקוחות.
הקישורים לא עובדים טוב 651431
היצרנים עובדים על לחרוג מהמערכת של גוגל ובשווקים מסוימים בהצלחה. במזרח הרחוק זה די נפוץ לקנות מכשירים על בסיס אנדרואיד שאינם תואמים לאקו סיסטם של גוגל (גרסאות שהן הרבה יותר מסתם החלפת סקין) וגם בארה״ב יש הצלחה לא מבוטלת לגירסה של אמאזון למערכת ההפעלה.

זה רק עניין של זמן עד שליצרנים ימאס מחיבוק הדוב של גוגל. הם סובלים את גוגל, בינתיים, כי היתרונות עדיין רבים על החסרונות, אבל זה רק עניין של זמן פיתוח והשקעת משאבים (והרושם הוא שהם ממשיכים לנסות להשקיע בכיוון הזה).

המלחמה של גוגל, לשמור על אנדרואיד כעל מערכת הפעלה חסרת פרגמנטציה, היא קרב אבוד מראש. אני חושב שאפילו הם יודעים את זה.
הקישורים לא עובדים טוב 651437
אני מניח שזה ידוע לחלק (או רוב) המגיבים: מנגנון ההגנה של גוגל הוא היישומים. תוכנת הבסיס זמינה בחינם וכתוכנה חופשית. אבל קבוצה הולכת וגדולה של יישומי גוגל זמינים בתנאים מגבילים מאוד. בין התנאים:
* אם החברה משתמשת בהם, אסור לה למכור טלפון אנדרואיד ללא היישומים.
* אין אפשרות להשתמש רק בחלק מהם

אמזון מספקת יישומים חלופיים. מיקרוסופט ניסתה לזמן קצר אבל ויתרה. יש כמה חברות סיניות שמנסות לספק תחליפים שאולי עובדים בצורה סבירה בסין. סמסונג (ואינטל, במידה מועטה) עובדת על מערכת הפעלה חליפית (Tizen). אבל גם היא (וכל האחרות) מתחזקות ממשק עצמאי למקרה של ריב עם גוגל.

אני בינתיים מנסה לעבוד עם טלפון של Jolla עם Sailfish OS. נראה מעניין. אבל המחסור ביישומים מורגש.

ושימו לב לאירוניה: מתוך סקירה אוהדת לטלפון לומיה חדש שלטלפון יש ממשק טוב והוא בנוי עם חומרה טובה אבל אין לו סיכוי כי כל מיני חברות, ביניהן גוגל, לא כותבות יישומים בשבילו.
הקישורים לא עובדים טוב 651442
יאפ, סיכום נאה של המצב.
הקישורים לא עובדים טוב 651471
הצצתי בויקיפדיה אנגלית.

מסתבר שבשנת 2014 מספרי מכירות סמרטפונים מסודרים לפי כמות הוא:
גאלאקסי,
איפון ,
שומי,
לנובו,
אל-ג'י,

החברה htc נידחקה אחורה (משער שעדיין בעשיריה ראשונה). כזכור, בעבר htc הייתה בין ה 5 הראשונות.
לא בדקתי אבל נראה שרוב המכירות של שומי ולנובו הן בסין וכנראה גם בהודו (מדינות עם אוכלוסיה של קרוב ל 3 מיליארד אנשים, לכן משפיעות על כמות מכירות גלובלית).

בכל אופן כבר בשנת 2014 שומי ולנובו התקדמו יפה מאוד בצמרת המכירות הגלובלית של סמרטפונים.

הניבוי שלי (כאמור) הוא שתוך 10 שנים המכירות הגלובליות של הסמרטפונים האיכותיים יתפזרו בין 10 ל- 15 יצרנים. במקרה כזה לא יהיו מותגים _בודדים_ שנימכרים בכמויות גדולות, כפי שהיה עד 2012. יהיה מצב דומה למכירות טלוויזיה היום: אין מותגים מובילים בטלויזיות (פרט לאניני טעם שמוכנים לשלם עבור שם טוב ויתרונות שוליים).
הקישורים לא עובדים טוב 651474
מכירות זה נתון בעייתי. רווחים ממכירות זה הנתון המעניין.
הקישורים לא עובדים טוב 651477
"מתקרב ל־3 מיליון" זה אולי סין והודו ביחד.
הקישורים לא עובדים טוב 651478
אופס. מיליון, מיליארד, הכל מילים.
הקישורים לא עובדים טוב 651581
לפי שמועות - חברת גוגל בחרה בחברה הוואווי הסינית בתור החברה שתייצר את הסמרטפון שלה או אחד הטבלטים שלה (עדיין לא ברור מה, כי הכל מבוסס על שמועות). גוגל התחבטה בין הוואווי לאל-ג'י ובחרה לבסוף בהוואווי.

הניחוש שלי הוא שמדובר בטלפון של גוגל ולא בטבלט כי:

א) הווואווי היא יצרנית ענקית לשבבי תיקשורת של ניידים (יתכן הראשונה בעולם מבחיה כמותית) ועיקר שבבי התיקשורת הללו מכוונים לטלפונים סלולרים. (שבבי תקשורת כוונתי מלבד תקשורת סלולרית גם "ויפי" ו"זיהוי מיקום לוייני").
ב) להוואווי יש מספר טלפונים סלולרים ידועים מזה מספר שנים (אם כי לא זכו להצלחה חריגה בגלל מחירם הגבוה).

יתכן שהוואווי מנסה איסטרטגיית קידום מכירות על ידי הצעת מחיר ייצור מאוד נמוכה , שהיא נתנה לגוגל. לפי מה שפורסם בעבר, הוואווי מסובסדת כבד על ידי ממשלת סין כדי שתתשלט על ייצור גלובלי במוצרי תקשורת. במקום אחר פורסם שממשלת ארצות הברית אסרה על שימוש בשבבי הוואווי בטענה שמושתלת בהם תוכנת ריגול. סיפורים מעניינים על מאבק מסחרי (לדעתי) בין ארצות הברית לסין בשוק הסלולריים.
הקישורים לא עובדים טוב 651430
לא באמצעות מנגנון של פטנט. אפל גם לא יכולה להגן בפטנט, למשל, על החיבורים למכשירים שלה ולמנוע שמוש באביזרים שאינם מיוצרים על ידיה - כשם ש-HP לא יכולה למנוע באמצעות פטנט שמוש במחסניות דיו שלא מתוצרתה ויצרני מכונות קפה לא יכולים לחסום יצרני קפסולות אחרים. הם יכולים, כמובן, להכריז שמי שמשתמש באביזרים לא מקוריים מאבד את האחריות למוצר, אבל לא יכולים למנוע את הייצור והמכירה שלהם.
הקישורים לא עובדים טוב 651441
לא היה איזה סיפור עם חברה שכללה איזו תוכנה קטנה במחסנית הדיו של המדפסת כדי להגן על עצמה מפני שימוש בתחליפים?
הקישורים לא עובדים טוב 651447
לקסמרק. להבנתי, היא נכשלה.

הקישורים לא עובדים טוב 651448
היה. אבל זו לא הגנה משפטית, זו הגנה טכנולוגית - ואם מישהו אחר היה מפתח מחסניות שנותנות בדיוק אותה פונקציונליות (כלומר מתממשקות עם המדפסת בצורה תואמת לחלוטין כולל הקודים), אני מאמין שלא היתה להם דרך משפטית לחסום את השיווק שלה.
הקישורים לא עובדים טוב 651449
לקסמרק דווקא ניסתה למנוע את ההעתקה באמצעים משפטיים - לא פטנט, אלא זכויות יוצרים ו-DMCA. זכתה בערכאה הראשונה והפסידה בערעור.
הקישורים לא עובדים טוב 651451
הוא שאמרתי: לא היתה דרך משפטית לחסום את זה.
הקישורים לא עובדים טוב 651154
אני מתקשה להבין את כוונתך.
אם הזייפן הוציא מוצר זהה למקור, או הזייפן שותף ליחודיות של אותו המוצר, או לחילופין תאמר שאין יחודיות.
או שתגיד שהיחודיות הזו שווה 500% רווח? חשבתי שבגלל היחודיות הם טוענים שעלות היצור היתה גבוהה יותר ולכן הם לא מרוויחים כל כך הרבה.
הסבר לי בבקשה את דבריך.
הקישורים לא עובדים טוב 651159
התכוונתי בעיקר למוצרים מורכבים (אלקטרו' וכו'). בד''כ רכיבים שמיוצרים בנפרד ומורכבים בחברת ברנד,אם החברה קונה ספק מסין מעבד מגרמניה ועדשות מאיטליה-אין באמת ''זייפן'' לדבר כזה,ואתה תשלם הרבה הרבה יותר מהשווי המשוכלל (חומרים,תקורה,הוצאות,ביטוח וכו'),על בקרת האיכות ובעיקר על השם.
עד כמה שאני יודע,אין בשוק הקמעונאי באמת הרבה יצרנים-יש יצרנים בודדים של(לדוגמה) מסכים בעולם,יצרני צבעים לרכב,משקפים,עדשות וכו' כולם קונים מהם ומשלבים אותם במוצרים שלהם או פשוט צורבים את שמם על המוצר. (ישנם חברות יוצאות דופן-אפל וסוני לדוגמה (ממה שזכור לי),שהם באמת מיצרים את רכיבי רוב המכשירים שלהם)
הקישורים לא עובדים טוב 651161
(אני רק הערה - אפל לא מייצרת את המסכים שלה בעצמה, היא מעבירה את הדרישות לאחד מחמשת היצרנים הגדולים (והיחידים בעצם) והם מייצרים אותה בשבילם. ייצור מסכי LCD זאת משימה כל כך גדולה ויקרה, ששום ארץ מערבית לא הקימה תעשייה כזאת‏1, וכל הייצור נעשה בקוריאה, יפן (בירידה), טייוואן וסין).

1 טוב, יש גם עוד כמה סיבות היסטוריות כנראה, אבל בקירוב ראשון.
הקישורים לא עובדים טוב 651184
תודה,את רוב הרכיבים הם מייצרים בעצמם לא? (במחנה העבודה המכונה "מפעל"-פוקסקון
הקישורים לא עובדים טוב 651185
מאחר ומהקישור שלך אנו למדים שאפל הינה *לקוח* של חברת פוקסקון, אזי התשובה היא - לא, הם לא מייצרים בעצמם, פוקסקון מייצרת אותם בשבילם.
הקישורים לא עובדים טוב 651186
הייכן בקישור כתוב שאפל היא לקוח?
אתה יודע למה הטענות הן נגד אפל שכמעט כל החברות הגדולות בשוק רוכשות ממנה מוצרים?
הקישורים לא עובדים טוב 651193
סליחה, התכוונתי לקישור הזה: foxconn [Wikipedia] (ראה בסעיף Major customers).
הקישורים לא עובדים טוב 651584
ביפן מנסים לקדם ייצור מסכים חדישים בהתאגדות שנקראת , נדמה לי, JDI . בהתאגדות יש את כמה חברות האלקטרוניקה המובילות ביפן, נדמה לי סוני מיציבושי ועוד כמה . אני מקווה ש- JDI ייצרו בזמן הקרוב מסך שנקרא, אם אני זוכר, בשם pixeleyes שמבחינה טכנולוגית עולה בהרבה על מה שיש היום בשוק. (מסך פיקסלאייס יאפשר בין השאר שימוש זול בסטילוסים עם קצה חד כמו עפרון כדי שאפשר יהיה לכתוב על המסך כמו כתיבה בעפרון. יש דבר כזה לטלפונים נוט של סמסונג , אבל המחיר של הנוטים גבוה מכדי שיהיה עממי).
הקישורים לא עובדים טוב 651188
אם ניקח לדוגמה מוצר מורכב - טלפון של נוקיה. החברה תגדיר אותו כיחודי כי היא קנתה למצלמה עדשות של קרל זייס - שהן יקרות יותר מעדשות המצלמה של סמסונג גלקסי, והרכיבה מיקרופון יותר איכותי, מארז חזק ועמיד, GPS אמין שמחזיק מעמד שנים (שוב - בהשוואה לגלקסי) ועוד רכיבים וחלקים שונים.
נוקיה תוכל לומר שהמוצר יחודי בגלל שהוא מכיל את המרכיבים היחודיים והאיכותיים שאין בטלפון אחר. זייפן שירצה לזייף את נוקיה בצורה זהה למקור, יצטרך להשקיע באותם רכיבים כמו נוקיה.

ואם אתה מדבר על מעיל. אז כשהזייפן רוצה ליצור עותק זהה למקור, הוא צריך לקנות עור של אותה חיה, שמעובד באותה איכות ובאותו עובי, וצריך לקנות את אותו סוג פרווה ובאותה איכות, ואותו צמר, ואותם סיבים סינטתיים, ואותו רוכסן, ולקנות את אותן מכונות ואותה רמה של אנשי מקצוע שיתפרו לו את המעילים באותה רמת גימור, ולהשקיע מאמץ בזיוף התווית וסימני היצרן שיהיו בדיוק אותו דבר. אלה בערך ההוצאות של היצרן בעצמו, חוץ מההוצאה של ההמצאה והעיצוב הראשוניים.
ולכן לכזה דבר יש זייפן.
הקישורים לא עובדים טוב 651221
בגלל זה בד"כ זיוף מכוון של מוצרים כמו טלפונים סלולרים מתקדמים מאופיינים במראה מאוד דומה ובאיכות תת-רמה.
(נקודה קטנה,מוצר לא חייב להיות יחודי באמת,מה שחשוב-שהצרכן צריך לתפוס אותו כיחודי). יש לך ספק לגבי הרווח של אייפון 1-2 ? (שבעיני הצרכן (ואולי באמת) היו חסרי תחרות ויחודיים).

לגבי טקסטיל לסוגיו,מקרה תאורטי-יש מפעל בסין שמייצר מעיל למטפסי הרים מקצועיים לברנד (נגיד לLowe Alpine),המותג רוכש לצורך העיינין 10,000 מעילים בחודש,יכולת היצור של המפעל הוא 12,000 -מה אתה חושב שקורה בין ה10 ל12? מפסיקים פס יצור?

כמו שאני רואה את זה ההבדל בין זיוף למותג בטקסטיל הוא בקרת איכות.אם אתה קונה זיוף זה עיניין של מזל ,אתה יכול ליפול על "זיוף" שהוא אותו מעיל בדיוק,אבל בדיוק,כמו המקורי (חלק מהאלפיים העודפים)
או זיופים בדרגות איכות הולכות ויורדות.
קשה לי להאמין שמישהו יקים מפעל למוצר חצי מורכב כמו לדוגמה נעלי נייק-אייר במיוחד,סביר מאוד שאם אתה רואה נעל כזאת (שדורשת טכנולוגיה מסויימת על מנת לייצר אותה) היא מהעודפים ולא יצור של זייפן,בלי הבקרת איכות של נייק.בניגוד לדוגמה לטישירט.
הקישורים לא עובדים טוב 651225
בזמנו זו הייתה שיטה של יצרני הטקסטיל האיטלקיים: הייצור היה מתנהל בשיטה של מכרז: הקונה (עבור מותג אופנה) מכריז מה הוא צריך ומזמין ספקים להכריז על זמן ומחיר אספקה אפשריים. קובעים אותם (בדרך כלל לפי ההצעה הטובה ביותר) אבל הקונה לא התחייב לקנות ממי שהציע את אותה ההצעה: אם ספק אחר יספק את אותה הסחורה במקום ובזמן הרצוי, הוא יקבל את התשלום (מדובר על הרבה יצרנים קטנים). כל השאר ינסו להיפטר מהעודפים דרך רשתות (לא חוקיות, בד"כ קשורות למאפיה) שמוכרות מותגים מזויפים. המותגים היו מודעים לפעילות הזו וסבלו אותה, בין השאר מכיוון שהיא מחזקת את תדמית המותג.
הקישורים לא עובדים טוב 651250
מדהים.
הקישורים לא עובדים טוב 651231
אם אשתך קנתה תיק של מייקל קורס בעשרים דולר , מה הצליל שהוא מפיק כשהוא נופל ביער?

וברצינות- דן אריאלי חקר את לבישת המותגים המזויפים, ולמרבה הפלא הפרק המלא מהספר שלו שעוסק בדיוק בכך זמין ברשת.
הקישורים לא עובדים טוב 651252
יפה מאוד.
הקישורים לא עובדים טוב 651244
בקיצור, אין לי דרך לדעת אם זה זיוף-מקורי או גנוב.
הקישורים לא עובדים טוב 651251
בד''כ יש מקומות מסויימים שידועים כמוכרים של גנובים ומקומות של זיופים
הקישורים לא עובדים טוב 651266
כשאתה קונה באיביי, אתה לא יודע יותר מדי על המוכר ואיך הוא השיג את הסחורה שלו.
הקישורים לא עובדים טוב 651308
קנה ממוכר שמוכר הרבה ולאורך זמן ועם דירוג גבוה,הוא לא יסתכן בלמכור גנוב
הקישורים לא עובדים טוב 651606
זה מתאים למוכר שקניתי ממנו.
הקישורים לא עובדים טוב 651156
בהנחה שלא מדובר על מוצר ללא מתחרים בשוק - למה חזירות? אם הצרכנים מוכנים לשלם את הסכום הנ"ל - אז למה לא? המטרה של כל עסק היא לנסות למכור במחיר הגבוה ביותר שהם יכולים את המוצר שלהם [שוב - בהנחה שלא מדובר במוצר צריכה ללא מתחרים בשוק].
הקישורים לא עובדים טוב 651176
זה שזו המטרה שלהם לא אומר שזו לא חזירות. אם המטרה שלי היא להעביר לכיסי את כל עושר העולם ולא להשאיר דבר לאחרים אז אני חזיר. יש מי שסובר שחזירות כזו היא תופעה חיובית כיוון שהיא מדרבנת אנשים למאמץ ומביאה בסופו של דבר ליצירת עושר גדול יותר משהיה קיים בלעדיה. יכול להיות, ובכל זאת זו חזירות.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים