|
||||
|
||||
כשהפסקתי לעשן עליתי 7 קילו בחדשיים והכולסטרול והטריגליצרידים שלי טסו לשמיים והכל בגלל גידול מהותי בצריכת מוצרי מזון צמחיים למהדרין- וופלים, עוגיות, חלבה, אגוזי קשיו שוקולד ובמבה. אני יכול להשבע שצריכת המוצרים מהחי שלי לא עלתה ואולי אף ירדה קלות, ואפילו הגדלתי את צריכת המלפפונים והגזר. אבל הסוכר ושומני הטרנס ובעצם הזינוק בצריכת הקלוריות היומית חוללו שמות בתוצאות בדיקות הדם שלי. המסקנות שלי- צמחונות זו רק אידאולוגיה, לא דיאטה. לאכול ופלים הרבה יותר מזיק לבריאות מלאכול אנטריקוט. מזון מעובד עשיר בסוכר, מלח ושומני טרנס הוא, ולא מוצרים מהחי, האויב הגדול של בריאות טובה. |
|
||||
|
||||
אתה כותב בציניות נכון? הרי וופלים עוגיות חלבה שוקולד מעובד ובמבה לא גודלים על העצים וגם לא מתחת לאדמה. המלפפונים והגזר הם היחידים שהיית צריך לאכול |
|
||||
|
||||
דיאטה של 2000 קלוריות ממלפפון וגזר תביא למוות בתוך זמן קצר: |
|
||||
|
||||
מה הייתי צריך זו שאלה אחרת לגמרי. הייתי צריך לא להתחיל לעשן בכלל ואולי לעבור לאיקריה1 גם טבעונות זו אידאולוגיה, ואפילו עדיפה מבחינה בריאותית, כי ופלים ומרק נמס בכוס זה צמחונות בדיוק כמו מלפפון וגזר. אבל תזונה שעיקרה מלפפונים וגזר מתאימה רק לדוגמניות שרוצות לעבור על החוק. בטח לא לי. ולכן אם נקצין את הבחירה שלי בין 250 גרם ופלים או קשיו ל 250 גרם אנטריקוט הטעם שלי היה בדרך כלל בוחר בבחירה הצמחונית, אבל זו בחירה יקרה הרבה יותר מבחינה בריאותית, ולכן נכון לי להעדיף את האנטריקוט. __________________ 1 האיש בתמונה הראשונה הוא בן 97 לפחות. |
|
||||
|
||||
:-D אתה מצחיק, חברות הסיגריות ישמחו לקנות את המחקר שלך שסיגריות משפרות את הבריאות ומורידות גליצרידים. אבל ככה באמת עובדים המחקרים האוניברסיטאים הממומנים, תראה למשל דיאטה BOLD. טוב, תצטרפו לניסוי, ונשתמע. להתראות הומר סימפסון |
|
||||
|
||||
לא מאמינה? את (או כל אחד אחר כאן) מוזמנת לחשב. לדוגמה: * כמה שוקל גזר? * כמה בטא קרוטן יש במאה גרם גזר? * כמה מזה נספג בגוף? * ממה שנספג: כמה הופך לויטמין A? * מהי המנה הקטלנית של ויטמין A (בהזרקה לדם)? |
|
||||
|
||||
מה גורם להשמנה לאחר הפסקת עישון (תופעה ידועה)? |
|
||||
|
||||
להיפך, חברות הסיגריות אחראיות במידה להדרדרות הגופנית שלי בתהליך הגמילה. ניקוטין הוא סם ממכר קשה והגמילה ממנו קשה פיזית ונפשית. לאחר מכן התאמצתי זמן רב כדי להחזיר את הערכים בבדיקות הדם שלי לנורמה. ועם זאת אי אפשר להתעלם מכך שכל עוד עישנתי אכלתי כאוות נפשי בלי להשמין. מעת שהפסקתי הדמיון שלי להומר סימפסון הולך וגובר (חוץ מהצבע). |
|
||||
|
||||
ובחדשות הערב - מזונות עתירי שומן מן החי לא מסרטנים במיוחד ופירות וירקות כמעט לא מגנים מפני סרטן. http://www.nytimes.com/2014/04/22/science/an-apple-a...
If hamburgers are carcinogenic, the effect appears to be mild. One study suggests that a 50-year-old man eating a hefty amount of red meat — about a third of a pound a day — raises his chance of getting colorectal cancer to 1.71 percent during the next decade, from 1.28 percent. Spread over a population of millions, that would have an impact. From the point of view of an individual, it barely seems to matter. |
|
||||
|
||||
עם כל התמיכה שלי באג'נדה שלך, אני עדיין מוטרד מזה שאתה מציג עלייה של 33% בסיכון למחלה מסוימת כעלייה מינורית. לדעתי זאת טעות נפוצה בהסתכלות על סטטיסטיקה של מספרים קטנים. (דוגמה [הפוכה] - מהעבר: כשהייתי בקורס מכי"ם, סבלו חלקנו משלשולים והתייבשויות עקב היגיינה ירודה בבית הספר למכ"ים. עם זאת, בסיום הקורס הרס"ר המקומי טרח לציין בסיפוק שכמות השלשולים אצלנו היתה נמוכה יחסית, פשוט כי היינו מחלקה קטנה מאד. טוב, זה לא אותו דבר אבל אותי זה עדיין משעשע). |
|
||||
|
||||
זו לא טעות בכלל. אלו אכן מספרים קטנים. לא שצריך להתעלם מהם אבל גודל ועלות השינוי שמבצעים צריך להיות פרופורציונלי לתועלת (ועוד צריך לערוך הנחות לינאריות בסטיית התקן). אולי שווה לי לשלם $10 כדי לחסוך לעצמי יום של שפעת מדי שנה, אבל די בטוח שלא שווה לי לעבור לדיאטה של זרדים כדי לחסוך מאית אחוז מדי שנה של סיכוי לסרטן הישבנים וכמה מאיות אחוז של התקף לב. כשאהיה בן 50, 60 וכו' אערוך מחדש את השיקולים בהתאם לטבלאות הסיכויים וכו' הבריאותנים לסוגיהם היו רוצים שנחשוב ששינויים בהרכב התזונה שקולים להפסקת עישון, אבל האמת הפשוטה היא שסך כל השינויים התזונתיים שאנחנו יודעים עליהם* משפיעים בסך הכל בכ 15% מהפסקת עישון ומתוך אותם 15% כשני שליש מוסברים על ידי סך הקלוריות בדיאטה. לא חושב שיש מה להוסיף על זה. * וכשאני אומר יודעים אני מתכוון שיש קונצנזוס לגביהם |
|
||||
|
||||
גיחי גיחי, אבל הוא לא אמר שסיגריות משפרות את הבריאות. מה שכן, כשמפסיקים לעשן משמינים, וזה מעדותם של כל המפסיקים לעשן שראיתי אישית בימי חיי + עוד כמה עשרות בראיונות, מאמרים וכו', וסביר להניח שלהשמנה הנ"ל יש, לפחות אצל חלק מהם, השפעה לא טובה על תוצאות כולסטרול-טריגליצרידים. |
|
||||
|
||||
זה פשוט: מזון מהחי משמין, מזון מהצומח לא <==> עשן מהצומח מרזה, עשן מהחי לא. |
|
||||
|
||||
אני מסכים לגמרי, דוגמה מצוינת למה שניסיתי לומר בתגובה 630692. |
|
||||
|
||||
רגע רגע רגע אנשים, יש פה באמת אי הבנה גדולה. אריק הוציא מזון מהחי, ובמקומו הכניס פי שתיים קלוריות, חי על ופלות, שוקולד ובמבה ואוכל תעשייתי מלא שומני טראנס, ועלה תוך חודש 7 קילו שזה שיגעון. ברור שמצבו ישתבש לעומת מה שהיה קודם. ככה מוכיחים כל דבר בניסוי תזונתי, למשל בדיאטת BOLD הוכיחו שסטייק רזה ליום מוריד את רמת הכולסטרול, לעומת קבוצת הביקורת.רק שבקבוצת הביקורת אכלו יותר מזון מהחי, עוף, ביצים, ופחות ירקות. ככה אפשר להוכיח מה שרוצים, כולל שאגוזי ליום מוריד את הכולסטרול בדם. מה שאריק עשה לא היה טוב. הדרך לעשות את זה היא להחליף אחד לאחד את המוצרים מהחי שאוכלים. במקום חלב פרה בקורנפלקס או בקפה חלב צמחי, במקום גבינות לבנות גבינות צמחיות, טחינה, חומוס. במקום חביתה חביתת ירק, פריטטה מקמח עדשים או קמח סויה, שקשוקה טופו. במקום בשר או עוף שווארמה צמחונית, מג'דרה, קציצות עדשים. זה הניסוי באתגר, עם הרבה ידע שהצטבר ומתכונים. הרבה אנשים הצטרפו לאתגר, זה מחזור שני, הרבה ספורטאים, אנשים מבוגרים, גם אנשים ידועים. לא חייבים לעשות את זה במסגרת אתגר 22, אנשים עושים את זה בעצמם עם תמיכה של חברים. הטענה היא ש-22 יום זה משך הזמן שצריך כדי להזיז את הסוויץ' בראש ובחיך. ובלב. |
|
||||
|
||||
הוא הכניס פי שתיים קלוריות, כי בעוד שסטייק משביע אותך לארבע-חמש שעות, ופלים ובמבה משביעים אותך לשעה (במקרה הטוב). ולכן אחרי שעה אתה שוב רעב ואוכל עוד ופלים ובמבה. ובדיוק בגלל זה סוכרים1 יותר מזיקים מבשר, ביצים ועוף2. 1 נא לא להסיט לפחמימות ככלל, מישהו כבר עשה פה את התרגיל הרטורי המחוכם הזה. 2 במידה, הכל במידה. |
|
||||
|
||||
פונז, מנת החלבונים מספקת את הרגשת השובע המוכרת שאתה מדבר עליה, לא הפחמימות. זה השוארמה הצמחונית, קציצות עדשים, פריטטה, חמין, חומוס פול. |
|
||||
|
||||
חשבתי שקודם המליצו לא לצרוך חלבונים עד גיל 65? |
|
||||
|
||||
להזיז את הסוויץ', נו, שיהיה, אבל למי יש זמן או כוח או סבלנות להתעסק עם הקמחים האלה, ולמי יש חשק להתעלל בחיך שלו עם מוצרי טופו ומעובדי-טופו למיניהם, כמו שאני ניסיתי כבר כמה פעמים במחזוריות ובאכזבות חוזרות. נדמה לי שפעם כבר כתבתי לך (לא זכור תחת איזה כינוי) שקומפוט נעליים זה לא טעים, ונחשי את הבשורה הדרמטית? - זה עדיין לא טעים :-) |
|
||||
|
||||
ניסית להוסיף גרביים? |
|
||||
|
||||
שרוכים, שרוכים. חבל על גרביים טובים. |
|
||||
|
||||
אבל לשרוכים אין את הארומה שיש לגרביים. מה הפלא שזה לא טעים? |
|
||||
|
||||
חשבתי, אפעס, שזה שהשרוכים מזכירים מקרוני, זה יעזור איכשהו. לא עזר בכלל, אולי בגלל הצבע (אל תענה את מה שאתה כנראה מתכוון לענות בעניין הצבע - כבוד אכסניא, הירידה מתחת לכל ביקורת וכולי..). אגב ארומה, בארומה בבילינסון אכלתי לפני כמה זמן מרק אפונה משובח, ודווקא בלי גרביים (נדמה לי. בעצם מי יודע). אמנם לקחו כסף כאילו כל אפון עשוי מאורניום מועשר, המנוולים, אבל היה טעים. אפשר היה לדון בסעודה עתידית לשם התנסות משותפת, אבל לצערי המרק ההוא חיסל לי את התקציב. |
|
||||
|
||||
רק שלא ירמה אותך ויתן לך את הסוליה במקום את המעטפת. |
|
||||
|
||||
עכשיו ארומה מציעים כריך מ''חביתת'' קמח חומוס, במחיר כמו שאר הכריכים שלהם. לא רע בכלל, בעיקר עם זורקים הצידה את הר המלפפון החמוץ (או לפחות את רובו) שהם שמים בכריך כדי שלא יהיה בריא מדי. |
|
||||
|
||||
די משעשע לקרוא לזה חביתה, בקמח חומוס יש כמות פחמימות דומה לזו שיש בקמח רגיל, אמנם עם חלבונים נוספים שמעשירים אותו. אז בעצם אתה אוכל כריך לחם בלחם, מועשר בחלבונים. חלק מהרעיון בלעשות כריכים בריאים יותר ומאוזנים יותר זה דווקא להקטין את כמות הפחמימות שבהם, שממילא יש די והותר מהם בלחם שמסביב לתכולה. כריך עם ממרח חומוס וחביתה אמיתית נשמע לי הרבה יותר מאוזן. |
|
||||
|
||||
הבעיה שלחם חיטה לא בריא בכלל עדיף שיפון או כוסמין |
|
||||
|
||||
>>במקום חלב פרה בקורנפלקס או בקפה חלב צמחי, במקום גבינות לבנות גבינות צמחיות, טחינה, חומוס. במקום חביתה חביתת ירק, פריטטה מקמח עדשים או קמח סויה, שקשוקה טופו. במקום בשר או עוף שווארמה צמחונית, מג'דרה, קציצות עדשים. טוב, טחינה ומג'דרה סבאבה, לגבי כל השאר- !Nobody expects the Spanish inquisition ולידיעה, יש לי דברים רעים לומר על הקורנפלקס, לפני החלב. ובסופו של דבר אחרי מאמץ והקפדה במשך שלשה שבועות ויום על תפריט נטול חיים (תרתי משמע) שכזה מה יצא לי? הרי שכחת את הופלים. אם אני לא מוציא את הופלים מהתפריט הטריגליצרידים שלי יצחקו עליך כל הדרך ל CAD. בסופו של דבר צמחונות זו אידאולוגיה והצמחונים מקריבים הקרבות מתוך הכרעה מוסרית. אני לא מכיר צמחונים מטעמי בריאות, רק צמחונים מטעמי מוסר, כולל אחותי. ואם לקחת את זה עד הסוף אז ההזמנה שלך לאתגר 22 דומה להזמנה של "בוא תעשה שבת". איך אמר פראנק זאפה בשיבתו כסנטרל סקרוטינייזר: You'll love it! It's a way of life |
|
||||
|
||||
ולעניין "פריטטה מקמח עדשים", ראוי להוסיף את דבריו של ליבוביץ' זצ"ל: "דברים בטבע לא משנים את התכונות שלהם רק בגלל שהאדם מחליט לתת להם איזה שם יפה..." (בתוספת הנפת יד מאיימת כלפי מעלה). |
|
||||
|
||||
נזכרתי בזה היום כשראיתי על קופסת עוגיות בטעם חמאה את הכיתוב Vegan Friendly |
|
||||
|
||||
מנסיוני, היומיומי צר לי לציין, עוגיות הן אכן השטן הקטן. |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |