השבוע נדחתה זמנית ההצבעה בכנסת על העלאת סכום הפיצוי המקסימלי על הוצאת לשון הרע ללא הוכחת נזק, מ-50,000 שקלים ל-300,000-500,000 שקלים.
יו"ר הכנסת ח"כ ראובן רבלין, מן המתנגדים לחוק, מנמק: "חופש הביטוי עומד בפני מתקפה חוקתית שבאה מתוך הכנסת. היוזמה להגדלת פיצויים ללא הוכחת נזק פוגעת אנושות בחופש הביטוי ועלולה להמיט אסון על העיתונות". אל עמדתו מצטרפים רבים במערכת הפוליטית ומחוצה לה כגון ח"כ מרידור, העיתונאי חגי סגל ושופט בית המשפט העליון בדימוס אליהו מצא, שהסביר כי התיקון "ירתיע את התקשורת מלעשות את עבודתה נאמנה" באמצעות איומים בתביעות על־ידי בעלי שררה, שפיצוי גבוה ללא דרישת הוכחה יאפשר להם לחסום תחקירים וידיעות שאינם מחמיאים.
פגיעה מיוחדת צפויה באמצעי תקשורת בעלי אמצעים מוגבלים, כגון מקומונים ובלוגים. אך החשש מתביעות בגין תיקון זה, עשוי להשפיע משמעותית גם על תכניהם של העיתונים הגדולים וערוץ 10, שגם כך סובלים מרווחיות נמוכה והפסדים.
יוזם ההצעה, חבר הכנסת יריב לוין מן הליכוד, דחה את ההתנגדויות והסביר שההצעה "תשמור על חופש הביטוי. כל עיתונאי צריך לבדוק סיפור לעומקו ולהעדיף את הדיוק על פני הסקופ".
|
קישורים
|