בתשובה לewilde, 03/10/02 17:15
העיקור הוא אמנם פיתרון הומני! 96107
כבר היה כאן מיני-דיון בנושא הרגשות האימהים של החתולות ו"חווית" האמהות.
לי זה נראה האנשה של חתולים והשלכה של רגשות עליהם.
חתולות מעוקרות (כמו גם חתולים מעוקרים) לא נראים סובלים. לא ראיתי מעולם חתולה מעוקרת מנסה "לאמץ" גורים זרים או נוטה להתנהגות אמהית. לפי מחקרים מדובר בהתנהגות נשלטת הורמונים וניתן לגרום לחתולה להפוך לאמהית ("לאמץ" גורים או אפילו בובת פרווה) או לחילופין לשלול ממנה את אמהותה (ולהתנכר לגוריה שלה) ע"י טיפול הורמונלי נטו.
באתר העמותה למען החתול יש התיחסות לטענות נפוצות כנגד העיקור.
וסתם התרשמות כללית, הטענות בדבר "חווית ההורות" של חתולים נשמעות יותר מנשים. (כאמור, התרשמות, לא עשיתי סקר)
ואצל בני אדם? 96112
לא ניתן להשיג אפקט דומה על ידי טיפולים הורמונליים?

חתולות מעוקרות הן באופן כללי חיות שמנות, עצבניות ולא חברותיות. אם אלו לא סממנים של סבל ודיכאון, אז מה כן?
ואצל בני אדם? 96123
טרחת לקרוא את הקישור? חתולים מעוקרים הם לא דכאוניים ולא שמנים במיוחד. חתולים סגורים בבית קטן ללא פעילות גופנית הם לרוב שמנים ולעיתים קרובות גם דכאוניים. לחתולי הרחוב אין צורך לדאוג בהקשר זה, פעילות גופנית לא חסרה להם (חיפוש מזון ובריחה מסכנות) ורעב, מחלות והתעללות הם סיבות יותר סבירות לדכאון.
אני לא רואה שום קשר לבני אדם, וההבדל העיקרי, חווית ההורות לא תלויה ישירות בהורמונים. נשים (בניגוד לחתולות ולשאר בע"ח) לא נוטות לגרש את ילדיהן ולנתק כל מגע איתם כאשר אלו מסוגלים לדאוג לעצמם.
ואצל בני אדם? 96142
קראתי. כתוב שם:

"בעלי חיים שמנים בד"כ אוכלים יתר על המידה"

וגם:
"אכן, יכולה להיות נטיה להעלות במשקל בעקבות הניתוח, אך אין זה נכון כי הניתוח הוא הגורם הישיר לכך"

שזה בערך כמו: "אכן, שתיית אלכוהול מגדילה את הסיכוי למעורבות בתאונת דרכים, אך אין זה נכון כי היא גורמת תאונות באופן ישיר"

ועוד פנינים שכאלה.

אם מעניינות אותך עובדות:

Female cats altered at both 7 weeks and 7 months required 33% fewer calories than intact female cats. Muscle development in the male cat is androgen-dependent. Therefore, a decrease in muscularity will be seen in male cats no matter when they are altered.

לגבי שינוי התנהגות בחתולות מעוקרות, אחפש מקורות.
ואצל בני אדם? 96148
יופי, אז? אם חתולה מעוקרת צריכה פחות קלוריות אז בד"כ היא גם אוכלת פחות.
כמעט כל החתולים שאני מכיר (שלי ושל חברים) הם לא שמנים במיוחד (יש חריגים, כמעט תמיד חתולים שאינם יוצאים מהבית) ולא דכאוניים בכלל.
ואני אומר שוב, גם אם עיקור תורם להשמנה, עדיין יש צורך במזון רב לשם כך ובפעילות גופנית מעטה. שני התנאים הנ"ל לא מתקיימים אצל חתולי הרחוב.
ואצל בני אדם? 96164
אתה תומך בשחרור חתולי בית לטיולים יומיומיים?
ואצל בני אדם? 96274
החתולה שהייתה לי הייתה יודעת לפתוח את הדלת לבדה או את החלון ויוצאת לב לטיול האישי שלה.
חבל שהיא לא ידעה גם לסגור את הדלת אחריה.
ואצל בני אדם? 96292
אני משאיר זאת לשיקול דעתם של הבעלים. בארה''ב לא מקובל לתת לחתולי בית לצאת מהבית. בבריטניה כן. אני נותן לחתולים שלי לצאת ולהכנס באופן חופשי.
הנקודה החשובה, אם החתול סגור בבית, רצוי לשחק איתו ו''להפעיל'' אותו. כך ניתן למנוע עודף משקל (בלי קשר לשאלת העיקור) ולשפר את מצב רוחו.
ואצל בני אדם? 96325
עד כמה שידוע לי, בבריטניה, כל מי שמאמץ חתול מ''צער בעלי חיים'' ודומיהם, חותם על טופס שבו הוא מצהיר שלא יתן לחתול לצאת החוצה אלא אם כן ''החוצה'' זוהי חצר הבית.
אני לא נותנת לחתולות שלי לצאת, בעיקר בגלל הכביש הראשי.
ואצל בני אדם? 96335
לא שמעתי על נוהל כזה. לפני כשנתיים התארחתי אצל אנגלי, (שדווקא גר באדינבורו) שמגדל שני חתולי בית. לחתולים היתה דלת חתולים, שאפשרה להם כניסה ויציאה חופשית. לשאלתי הוא ענה, שזה די מקובל. כך גם שמעתי ממקורות אחרים.
חתולי היקרים יוצאים לחצר ביתי, אבל הם משוטטים ברדיוס די גדול סביב הבית. מאחר וכל הרחובות כאן צרים וחד סטריים, אני מקווה, שזה לא מסוכן מידי.
ואצל בני אדם? 96337
אני חושבת שהכלל הוא, שהם לא נותנים חתול למי שאין לו חצר. זה לא מצמצם בהרבה את מספר הבתים הכשרים- באנגליה כמעט לכל בית יש חצר, גם בעיר. ואי אפשר לעצור חתול מלעבור מהחצר אל הרחוב...
וכמעט תמיד, בבתים שבהם יש חתולים יש גם ''דלת חתולים'' קטנה בדלת (או בחלון), כך שהחתול יכול לצאת ולהיכנס כרצונו.
שיא הטכנולוגיה בתחום- דלת חתולים חשמלית, שנפתחת רק לחתול שלך, שעונד על צווארו קולר עם ''שלט'' קטן ששולח סיגנל לדלת. זה מונע חתולים אחרים מלהיכנס לבית.
ואצל בני אדם? 96598
הלוואי ויכולתי לתת לחתולה שלי לצאת, אבל אני גרה בקומה חמישית עם מעלית ואינטרקום, ויש לי הרגשה, שאם היא תצא, היא לא כל כך תצליח לחזור (בין היתר, כי היא לא תגיע לכפתורים של האינטרקום ושל המעלית, שלא לדבר על הפלדלת).

ככה שהחתולה שלי די תקועה בבית והיא בכלל לא שמנה ודיכאונית, למרות שהיא ישנה המון. היא מתרוצצת הרבה ומשחקת עם צעצועים שאני מביאה לה, ולפעמים היא סתם רצה בלי סיבה. ומדובר בחתולה שהיתה יוצאת ונכנסת כרצונה בדירה הקודמת (קומת קרקע עם חלונות שלמדה לפתוח בעצמה).

עיקרתי אותה כשהיא היתה בת חצי שנה, ומשיחות איתה עולה שהיא בכלל לא מצטערת שחווית האמהות נשללה ממנה, אלא מרוצה שהיא יכולה להמשיך ולהתנהג כגורה חסרת אחריות. מה גם שהגיזרה שלה לא נפגמה בכלל מההריון וההנקה.
ואצל בני אדם? 96669
אחי גר בבירמינגהם, ויש לו גינה. הוא אמנם גר בקומה שניה של בית דירות, והגינה שלו היא מטר על מטר וחצי של דשא (על הקרקע, כמובן, לא בקומה שניה) שמופרד בגדר קטנה מהמטר על מטר וחציים של השכנים שלו, אבל רשמית, יש לו גינה.
דבר שהוא די אדיוטי - אם היו מסירים את הגדרות הללו, לכולם היה הרבה יותר נחמד, לדעתי.
אבל אחי מגדל בכלל כלב, אז זה לא משנה.
ואצל בני אדם? 96774
גם בארץ ניתן להשיג דלת חתולים אלקטרונית.
ואצל בני אדם? 96137
החתולה שלי מעוקרת וכבר לא צעירה והיא:
1. לא שמנה
2. לא עצבנית
3. טוב, לא במיוחד חברותית כלפי זרים, אבל מאד קשורה אליי

אבל יש לנו חצר ויש לה חופש לעשות מה שהיא רוצה ואני יודע שזה מאד משמעותי מבחינתה, בייחוד אחרי שהיא הייתה בדיכאון עמוק כשלתקופה מסויימת נאלצתי לכלוא אותה בבית (עקב מגבלות רפואיות) ואחרי יומיים נכנעתי...
העיקור הוא אמנם פיתרון הומני! 96119
על ידי טיפול הורמונלי אפשר לעשות הרבה דברים גם לבני אדם. אפשר להזריק עייפות (בעצם לא הורמון, אלא רעלן שהמוח צריך לפרק), מרץ, אופוריה, מה שבא. זה הופך את הרגשות האלה לפחות אמיתיים מבחינת החווה?
אולי קשה יותר להזריק רגשות "מורכבים" יותר (אהבה, או פוביה ספציפית), אבל עדיין הרגשות שאנו חווים הם במידה רבה תוצר של כימיית המוח שלנו.

אישית אני לא חושב שלחתולים יש מוח מורכב דיו כדי שיכיל בתוכו ייצוג של עצמם, ולכן אין להם מודעות עצמית, ומימלא שום רגשות (בצורה בה אנו מבינים רגשות), אני פשוט חושב שה"טיעון ההורמונלי" הוא לא נימוק.

(גילוי נאות - אני מרוויח אישית מטיפול הורמונלי בבני אדם - חבֵרה בלי PMS. תחי הגניקולוגיה.)
שאלה 96127
מדוע הקונסנזוס‏1 הוא שכותבים "גניקולוגיה" ולא "גינקולוגיה"?

1 :-)
שאלה 96128
גינה = אישה. לוגיה = מדע. מה קיבלנו? גינקולוגיה.
תטל"א! 96133
תטל"א! 96228
= תעשי טובה לאנשים אחרים?
תטל''א 96231
= תשובה טובה לשאלה אחרת.

במקרה דנן, *תשובה טובה לשאלה* מה מקור המילה גינקולוגיה, שהיא *אחרת* מהשאלה שלי, שהייתה מדוע מעדיפים את הכתיב השגוי-לכאורה על פני הנכון.
תטל''א 96242
אה, הבנתי :-) נדמה לי שהתשובה היא: מתוך בורות.
תטל''א 619099
תשובה מאוחרת לשאלה האחרת: המשמעות היא כמובן: תורת הגינקו [ויקיפדיה], שלו, כידוע, צורה דומה לזו של אדם.
שאלה 96130
ואללה. לא ידעתי שאני כותב לא נכון. התשובה היא מן הסתם שה'ני' נשמע ארוך אז מוסיפים י'. וה'גינ' נראה בכלל כמו גִנ. בכתיב חסר אני אמור לכתוב בכלל גייניקולוגיה, לא?
כתיב חסר=כתיב חסר ניקוד 96132
כלבה וחתולים 121935
כלבתי ‏1 החביבה אימצה גורת חתולים יתומה והקשר בינן נמשך עד שהחתולה עזבה את ביתה (שכנים). לפני כשנה חתולה המליטה על גג ביתי וכלבתי אימצה גם גור של החתולה שינק ממנה! או לפחות ניסה (אני לא בטוח אם חלב ממש הוא קיבל ‏2). כיום החתול, אחיו הקטן ועוד גור שכלבתי עוסקת כיום בהתידדות איתו נמצאים ביחסים טובים עם כלבתי (חוץ מזה שהיא גונבת להם את האוכל).

1 מעוקרת מגיל צעיר ואף פעם לא המליטה.
2 מחקרים מראים שחיות נקבות מפרישות חלב כאשר הן מרגישות דחף אימהי. לא בדוק.
_

בעד עיקור
כלבה וחתולים 121937
למכרה שלי יש כלב רוטווילר שאימץ חתולה קטנה בתור חיית מחמד.
כלבים הם חיית להקה ובד"כ הם רואים את המשפחה שאצלה הם חיים כלהקה, רק שהם מדורגים בה הכי נמוך. אימוץ בעל חיים חדש משפר את הדרוג שלהם בלהקה גם אם לא מדובר בכלב. אצל חתולים זה יותר מסובך (ויעידו רוב אלו שניסו להכניס כלב לבית עם חתול) כי הם חייה טריטוריאלית שלא מקבלת בהבנה מצטרפים חדשים.
אצלי? בלגן רציני, אינטי (מס' 2) לא מפסיק לריב עם לצ'ה (מס' 3) וסילבי (מס' 1) מורידה כפות לכל מי שמתקרב אליה יותר מדי.

בקשר לחלב, הפרשת חלב קורה בעקבות הפרשת הורמון (פרולקטין אא"ט) בזמן הלידה/המלטה ובתנאי שקיימת רקמת שד/עטין מפותחת. אצל בעלי חיים שעוקרו לפני הבגרות המינית שלהם (אצל חתולות 6 חודשים) אין רקמת עטין מפותחת ולכן בשום מקרה לא יהיה חלב.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים