אי-דיוקים 77481
אם ממשיכים באיילון דרום עד שהוא נגמר, מגיעים לחולון, לא לירושלים
וכמובן שסניפים כשרים של מקדונלד'ס יש בכל הארץ, לא רק בירושלים.

תודה
אי-דיוקים 77523
נו, קטנוני שכמותי, אבל הבורגר בר הוא ברחוב שמאי, לא הלל. הלל זה הרחוב המקביל,, עם פיצה צ'יליז, פיצה נפלאה.

והארוחות בשונקה הם בהחלט להיט.
וגם העיסקיות בספגטים, ברחוב רבי עקיבא.
אי-דיוקים 78045
אכן שמאי, קבל את התנצלותי, ואכן פיצה מצוינת (התופסות מדהימות, הרוטב דווקא לא משהו), קבל את ברכתי.

לגבי ספגטים: אני לא מצליח להבין מה אנשים מוצאים במסעדה הזאת. הספגטי הוא לא תוצרת בית, ובזאת מסעדה שמתיימרת להתמקד רק בהם כבר נכשלה. חוץ מזה, רוב הרטבים לא מעניינים או סתם מבושלים ברשלנות (הכבד, למשל, תמיד יבש). המחירים והשירות דווקא בסדר, אבל בשביל אוכל לא יצירתי אני יכול לאכול בשיפודיה הסמוכה למקום מגורי.
אי-דיוקים 78064
היתרון הגדול של ספגטים הוא בתמחור ההגיוני של המנות הגדולות שלה. כמו כן, התפריט שלה נתן לי לא מעט רעיונות לרטבים ביתיים. אני מסכים, שרוב הרטבים לא מעניינים ואלו שכן הם בדרך כלל פחות טובים מתוצרת המטבחון שלי (לטעמי) אבל יש להם כמה הצלחות, שאני מתקשה לשחזר בבית, במיוחד רוטב הקרבונארה שלהם.
אי-דיוקים 78234
אה, קרבונרה (carbonara), איזה רוטב מצוין.
ראשית, הרשה לי להמליץ לך על www.pastarecipe.con, שמכיל לא פחות מ-‏10 גרסאות של הרוטב הזה. ווארייציה מוזרה ניתן למצוא באתר בו מוצגים המתכונים של חברי הקונגרס האמריקאי (כן, בחיי!), כאן - http://www.virtualcities.com/ons/me/gov/megvjb1.htm.

שנית, הנה מתכון גנרי:

טגן כמה כפות שמן-זית (אפשר גם חמאה, אם אתה מעדיף) במחבת והוסף פנימה בין 100 גרם לחצי קילו בייקון חתוך לקוביות. אפשר להוסיף גם בצל קצוץ, ובאמצע הטיגון גם שום, אבל לא חובה.
כשהבייקון נהיה בהיר מוסיפים חבילת שמנת מתוקה, או אפילו שתיים (שומרים קצת מהשמנת בצד), ומצמצמים עד שהרוטב נהיה סמיך יותר. תוך כדי התהליך מתבלים במלח ופלפל, ואפשר גם אגוז מוסקט.
בינתיים מכינים את הפסטה, וכשהיא מוכנה שמים אותה בקערה גדולה.
מערבבים 1-3 ביצים (לפי הטעם, ואפשר גם רק חלמונים) עם קצת שמנת מתוקה ובין שליש לשלושה-רבעים של גבינת פרמזן מגוררת.
שופכים את הרוטב המוכן על הפסטה, מערבבים, שופכים את תערובת הביצים על הכל ומערבבים שוב.

מגישים חם, סמיך ומצוין (הגרסה של ספגטים הולכת על הגימיק עם הביצה בסוף, לערבוב עצמי, אבל בכל המקרה הטריק הוא לא לבשל את הביצה).
אי-דיוקים 78314
זה לא שלא מבשלים את הביצה, אלא שהחום של הפסטה מבשל אותה, ולכן חשוב *מאוד* להוסיף אותה לפסטה כשהיא לוהטת.
והסיבה שהרוטב נקרא קרבונרה, אגב, היא בשל כמויות הפילפל השחור העצומות שמקובל להוסיף לו (עד שהוא נראה כמו מלא חתיכות פחם (קרבון))(1).

(1) אסכולה אחרת טוענת שהרוטב נקרא כך בגלל שהוא היה חביב על כורי הפחם, אבל בכל מקרה בכל מקום שאכלתי אותו הוא היה מלא פלפל.
אי-דיוקים 78334
ואני חשבתי ש"קרבונרה" קשור איכשהו ל"קרבונרי" - שוטרים/חיילים באיטלקית או משהו כזה?
אי-דיוקים 78358
זה לא מה שאני שמעתי.
אי-דיוקים 78388
"Carbonara" is n o t related to "Carabinierei", a special military police force which has been named after the carbine rifles it used when created in the 19 century in the Kingdom of Piedmont-Savoy and later in Italy. "Carbonari" is also unrelated - this was the name of a secret, democratic and republican underground movement which fought for the liberation of Italy in the 1830s.
אי-דיוקים 78389
Oops! Sorry for the typo - the correct spelling is "carabinieri",
The unique nature of this police force was and is that it is part of the army. It originally policed the rural areas of Italy to combat brigandage. The more dubious part of its history is its support for the authoritarian monarchy and Italian fascism. In modern times, however, it played an important part in fighting the Mafia. General Dalla Chiesa, the tough anti-Mafia prefect who was murdered in the 1980s belonged to the carabinieri. In recent times, though, the carabinieri have been the butt of many jokes about their alleged stupidity. The carabiniere is the essential idiot figure in those jokes, which also convey Northern Italian snobbery towards the mostly Southern Italian recruits of the corps.
Thanks! 78443
אי-דיוקים 78080
השיפודיה הסמוכה למקום מגוריך אמנם תגיש לך מקרוני עם שועית אבל לא תעשה לך משלוח עד הבית.
ספגטים כן.
הבעיה היחידה היא שהם הקטינו את המנות במשלוחים וכרגע, המנה שמגיעה הביתה היא בגודל המנה שמוגשת במסעדה. הקופסאות עדיין יופי של קופסאות.

עברנו לביקורת מסעדות ירושלמית כללית? דולפין ים ואין לי מה להוסיף (אין לי גם זכות בתור מי שלא יצאה למסעדות כבר הרבה מאוד זמן).
אי-דיוקים 77548
ואכן תודה למע''צ שעד שעדכנה את השילוט היינו פעם אחר פעם מגיעים עד יבנה כדי להסתובב.
אי-דיוקים 77610
אם תסעי מכיוון הגבעה הצרפתית לדרך בגין‏1, השלטים הנחמדים ומאירי העיניים יפנו אותך למרכז העיר - דרומה, ולתל-אביב - צפונה. צפונה? כן, צפונה. השלט ממליץ לכל הנוסעים לנסוע תל-אביבה דרך 443. נכון נחמד מצידם? אפשר לעשות מזה מתיחה לפספוסים - הנה זוג תיירים שלא מבינים מהחיים שלהם (האחרונים בארץ, ככל הנראה), בוא ניתן להם לנסוע דרך השטחים ונצלם את התגובות שלהם כשהם יהיו קורבנות של פיגוע ירי! איזה קטעים!

1 תל-אביבים ושאר אנשי פריפריה: דרך בגין זה האיילון של ירושלים. לא בגלל שהוא עובר לכל אורך העיר (הוא לא) אלא בגלל שהוא תמיד בבניה.
אי-דיוקים 77615
וכמדומני ביציאה מהרצליה, השילוט לירושלים יעלה אותי דווקא על כביש גהה, דרך צומת בר אילן שהוא אורך יותר וכל זאת כדי לא ליצור עומס נוסף על איילון.
אי-דיוקים 77621
למעשה, מדובר בשילוט ישן, מלפני שהיה חיבור ישיר לאיילון. אז, אנשים היו צריכים לנסוע דרך כביש החוף, דרך כביש 5, ומשם לעלות על האיילון. מניסיון - בשעות הקריטיות, מדובר בדרך נוראית שמאריכה את הנסיעה עד מאוד (למרות שזה לא עיקוף גדול). השילוט, אם כן, מפנה את הנוסעים לנסוע ישירות לכביש 5, משם לכביש 4 (גהה), שממנו ניתן כבר לעלות על כביש 1 לירושלים. אולי בקילומטרים זה ארוך יותר (קשה לי להאמין), אבל בשעות הבוקר, למשל, זה פשוט לוקח פחות זמן.
היום, שיש חיבור ישיר לאיילון, כמובן שמוטב לנסוע דרכו.
אי-דיוקים 77562
נתיבי איילון נגמרים איפשהו בין דרך קיבוץ גלויות למחלף גנות. אם תמשיך ישר תעבור את מחלפי גנות, שפירים ואת הנתב"ג תמשיך עוד קצת בכביש ותגיע לירידה לכיוון לוד רמלה, פתח תיקוה* ושוהם. אגדות מספרות שאם תמשיך בצומת הזו מזרחה תגיע לירושליים אבל הפיאסטה שלי מתה קצת אחרי הירידה ללוד אז ויתרתי על ההמבורגר.

* לאחרונה החלו קברניטי העיר פתח תיקוה ליצור רושם תוך שימוש באמצעים פסיכו גאומטריים והצבת שילטי דרך המכונים לפתח תיקוה במקומות שבהם היא עדיין לא רלוונטית כלל, שעירם יושבת בסמיכות לערים רבות כמו הוד השרון, רעננה וכפר סבא שבשרון, לוד שוהם, רמלה ואפילו רחובות (שבשפלה אם אני זוכר נכון את שיעורי הגאוגרפיה של המורה טובה), קריית אונו, יהוד וגבעת שמואל שבבקעת אונו והחמור מכל נתניה ומושבי עמק חפר המרוחקים ממנה עד מאוד.

וכך כשרוצים תושבי ישובים אלו לבקר בעיר גדולה שאינה רחוקה מידי (כמו תל אביב או רמת גן), הם נוסעים להיזדנגף ברחובות אם המושבות ובקניוניה, וכשהם רוצים לעבור ניתוחי לב דחופים נוסעים חולי נתניה למרכז הרפואי על שם רבין ולא לאיכילוב למשל.

האם מדובר במזימה זדונית של המנהיגים המוניציפליים להפוך את עירם המשמימה ליותר ממה שהיא, קרי מעיר שינה אפרורית וחסרת חיים למרכז מטרופולין תוסס, או שמה מדובר בשרידים פרהיסטוריים מהתקופה שבה פתח תיקוה באמת הייתה מוקד עליה לרגל? ימים יגידו.
אי-דיוקים 85126
אם ממשיכים באיילון דרום עד הסוף, מגיעים למחלף וולפסון (הלוחמים) שבגבולן של ת''א, בת-ים וחולון.
המחלף בהקמה, ועם סיומו - מי שממשיך ישר ולא יורד מהכביש, יגיע בסופו של דבר לצומת חבל עזה, הידועה בציבור כמחסום ארז (וזאת לאחר שנפתח קטע כביש חדש ממחלף אשדוד דרומה העוקף את צומת בני דרום).

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים