748835
לגבי ההערכות הטכנולוגיות - אני יכול לספר קצת מנסיוני בעבר בחברה בתחום שמקביל לסריקת שבבים - סריקת צגים שטוחים‏12.
הטכנולוגיה הזו נשלטה באופן בלעדי על ידי יפן, קוריאה וטאיוואן משלהי המילניום הקודם, אבל כבר בתחילת העשור הקודם החלו להיפתח בסין מפעלים רבים לייצור מסכים שטוחים - חלקם בשיתוף פעולה הדוק עם היצרנים הקוריאניים ואולי גם אחרים. תוך כמה שנים הם התחילו לתפוס נתחים של עשרה ואז 20 אחוז מהשוק, וקל היה לראות שהם בדרך לתפוס נתחים גדולים יותר ויותר. נכון שבתחילה הייצור בסין היה עבור מסכים ברמה בינונית - טלויזיות ולא טלפונים - אבל הם התקדמו די מהר.
תוך כדי כך, תהליכים מקובלים (ומאתגרים לחברות שמייצרות את ציוד הבדיקה והייצור היקר מאד הזה) בתחום הם שכשאתה מוכר ליצרן סיני (וגם קוריאני) קו מכונות שכזה, הוא עושה מאמצים גדולים ובדרך כלל גם מוצלחים לבסוף להעתיק את המכונות שלך כדי שיוכל לייצר אותן לבד ולא להסתמך על קבלן חיצוני.
יחד עם הנתון שחלק ניכר מהידע עובר גם מהחברות שמשתפות פעולה עם המפעלים בסין מסיבותיהן (הכלכליות) עמהן, ההנחה שהסינים מפגרים עשרות שנים מאחורי הטכנולוגיה ה"מערבית" (מזרחית ראוי לקרוא לה, לאור מיקומם של המפעלים המובילים בתחום) נשמעת לי חלשה למדי.

1 בעצם הטכנולוגיה ליצירת צגי מחשב/סלולר ושבבים היא מאד דומה בעקרון: נידוף חשיפה וקילוף של עשרות שכבות דקות של מוליכים למחצה (ולא למחצה) שיוצרים את המעגלים המורכבים שמכילים הן השבבים והן המסכים. השוני העיקרי בין שתי הטכנולוגיות הוא הרזולוציה הנדרשת - עבור מסכים הרכיבים הם ברזולוציה של מיקרונים בודדים, ועבור שבבים הם בעשיריות או אפילו מאיות מיקרון‏3.
2 היום אפשר לקרוא לה KLA - אחת מהמוזכרות בכתבה לעיל.
3 וכמובן, הבדלים בסקאלות יכןלים להביא להבדלים גם בטכנולוגיה, החל מאורכי הגל שבשימוש, האופטיקה הנדרשת ועוד.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים