|
||||
|
||||
אני לא יודע אם הטענה שלך נכונה או לא, אבל זה בכלל לא משנה לדיון. א. רפואה מונעת במובן עליו אנחנו מדברים (קריא - של סלט טאבולה או ויטמנים) לא ממומנת על יד קופות החולים. אבל גם אם כן, מבחינת כמות הכסף, מערכת הבריאות הישראלית היא כל כך חסרת חשיבות שזה לא היה משנה את המצב. ב. אין באמת ''ידע טוב''. אמנם היום אנחנו יודעים יותר ממה שידענו לפני עשור, אבל חוסר הידע שלנו בנושא הוא כל כך צורם שזה מדהים. |
|
||||
|
||||
א. מדינת ישראל הצליחה להשפיע לאחרונה על הרגלי התזונה באמצעות מיסוי: מיסוי על מאכלים לא בריאים אך טעימים. המיסוי הזה עצר גם את מירוץ החימוש בין יצרניות המזון למאכלים עם המון סוכר ומלח. ברור שזה לא קרוב לפתרון הבעיה, אבל זה משפר את המצב. זה, בשילוב עם פעולות הסברה מתאימות, הן בדיוק השקעה של המדינה בפעולה מונעת. מבחינת כמות הכסף שמערכת הבריאות הציבורית בישראל תצטרך להשקיע עוד כמה עשרות שנים, הפעולות הללו מאוד משמעותיות. |
|
||||
|
||||
מסכים. כשהגעתי למדף של המיץ פטל בסופר ומחירו הוכפל (כי הוא עשוי רובו ככולו סוכר) רעדה לי היד. גם בקולה צמצמתי. |
|
||||
|
||||
תשווה את ה"השקעה" הזאת להשקעה העולמי בתעשיית הפארמה לבד. זה אפילו לא מתקרב לאותם סדרי גודל. הפעולות האלה חסרות משמעות1, בין השאר משום ש(1)הן לא מעודדות מחקר ופיתוח, (2)הן קטנות מידי כלכלית מכדי להשפיע, (3)הן לא גורמות לאף גורם במערכת הבריאות העולמית לשנות את דרכיו... 1 ז"א, אולי יש להן הרבה משמעות על דברים אחרים, שהם אולי חשובים יותר, אבל אני מנסה להשאר מרוכז בנושא שמעניין אותי2 - פיתוח אפשר של רפואה מונעת סינטטית ואיך דעת הקהל תקבל פיתוח כזה. 2 ושאני די משוכנע שאתה לא מדבר עליו. |
|
||||
|
||||
א. אני מופתע שכבר יש נתונים מוצקים שמראים את ההשפעה המבורכת של צעדי המיסוי האחרונים. יש לך סימוכין לטענה? |
|
||||
|
||||
אין לי נתונים מדויקים אבל נראה לי שלפחות המטרה המוגבלת של עצירת מרוץ החימוש הושגה. הסתכלתי לאחרונה על משקאות קלים ישראליים וכמה שהגיעו ממדינות שכנות. כמות הסוכר והקלוריות במשקאות ישראליים קטנה במקצת ממה שזכרתי. הכמות אצל השכנים גדולה עודד יותר ממה שזכרתי במשקאות ישראליים לפני כמה שנים. (וכן, מבחינתי כל המשקאות הקלים הללו מיותרים ומזיקים. אבל עדיין יש מזיק ומזיק יותר) כמובן שאני מקווה שתקטן גם הצריכה של משקאות ממותקים, חטיפים ושאר ירקות(?), אבל כאן אין לי נתונים וזה בכלל לא ברור האם וכמה זה ישפיע. |
|
||||
|
||||
מחזק את הרושם שלך עם רושם שלי מחטיפים מלוחים: יש עדיין בייגלה מלוח, שנקרא במפורש "בייגלה מלוח" והוא עם מדבקה אדומה; ורוב השאר התכנסו אל 395 מ"ג נתרן ב-100 גרם, בדיוק מתחת הרף האדום. אני מדבר על החטיפים הפושטיים והטראשיים ביותר. לעומתם, כאלו תוצרת חוץ ששממותגים כבריאים יותר (אורגניים, מרכיבים טבעיים בלבד, דגנים מלאים, נמכרים בחנויות טבע) הולכים ברובם אל 800 מ"ג ומעלה. |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |