|
הדיון הזה התעורר לפתע ונזכרתי בתחזית הזאת. אני לא זוכר מפני מה המאמר על הזיתים הזהיר והמאמר נעלם בתהומות הנשייה ואפילו ארכיון האינטרנט לא מוצא אותו. בכל אופן, 14 שנים עברו, שני הזיתים שבחצרי צמחו וגדלו, האחד, מזן ברנע, צימח השנה השנה יבול שיא של למעלה מ-100 ק"ג זיתים והשני, מזן מנזנילו, תמיד נשאר מאחור והסתפק בכ-30 ק"ג. התוצרת עשתה דרכה אל בית הבד הסמוך למקום מגורי והפכה לקצת יותר מ-20 ליטר שמן זית. זאת כבר מסורת. בכל שנה שיש יבול משמעותי (הזיתים לרוב מניבים לסירוגין הרבה ומעט) אני לוקח לי יומיים-שלושה למסיק והופך את היבול לשמן. כבר שנים שלא קניתי שמן זית בסופר ואת העודפים (כשיש) אני נותן למשפחה. בשורה התחתונה, אני ממליץ על גידול זית או שניים בחצר (עדיף זן עתיר שמן כמו ברנע או סורי).
|
|