|
אני מבין שגפת גפנים זה סוג של ביו-דלק. עד היום כל הנסיונות של שימוש בביו דלק לא הצליחו, מסיבות שונות. הביו דלק הכי מפורסם כנראה היה דלק שמופק מתירס (אולי היו עוד דגנים לצורך ביו דלק רק שאיני זוכר מהם).
הבעיה בעניין התירס היא שגידול תירס לצורכי דלק גרע משוק המזון פחמימות מזינות.
בלי קשר, אבל מעניין, מישהו פיתח זן של תירס שאינו מצריך שום בישול כדי לאכול אותו. אני מנחש שזן תירס זה עתיר בסוכר, לכן עושה את התירס טעים לאכילה. אולי לחילופין זן תירס זה מורכב מפחמימות מאוד פריקות מה שגם כן עושה אותן יותר טעימות ובעלות מתיקות קלה.
|
|