בתשובה להפונז, 12/09/20 10:23
מהמקפצה על ל.ס.ד. 725310
ממוצע שיעור החיוביים במשרד הבריאות עומד על 8.55% (בניכוי יום שישי, שלא מוצג במלואו, ויום ראשון של שבוע שעבר כי ימי ראשון חריגים כלפי מעלה מבחינת אחוז החיוביים וכלפי מטה מבחינת אחוז הבדיקות‏1.
מנתונים היסטוריים שמצאתי‏2, ב-‏3 שבועות שקדמו לקפיצה הממוצע (כל התקופה שהסתיימה ב-‏2/9) עמד על 6.26%. אם הנתונים נכונים ותחת אפשרות 1, מדובר על גידול ריאלי של לפחות 36%‏3 (ועד 97%, שהוא בקירוב הגידול הנומינלי). שים לב שאפשרות מס' 1 לא שוללת משחק עם כמות הבדיקות, אבל היא כן שוללת משחק מתוחכם עם כמות הבדיקות בשילוב עם מדיניות אחרת. ז"א, ההנחה כאן היא לא שהדרג הפוליטי תמים וענייני, אלא שהדרג הפוליטי לא מקצועי או לא זוכה לשיתוף פעולה אקטיבי של כל הדרג המקצועי (כולל, ובפרט, גמזו).
מספר החולים קשה הוא באמת מדד הרבה יותר טוב, אבל הוא נמצא בהשהייה של שבועיים-שלושה. מכיוון שהשינוי הוא בעיקר בשבוע האחרון, המדד הזה לא רלוונטי כרגע (אבל כן נוכל לחזור אחרי שבוע-שבועיים ולראות מי צדק. לפחות כל עוד לא ישנו את ההגדרה של חולה קשה).
___________________
1 תומך באפשרות מס' 1 בהודעה הקודמת שלי.
2 https://ourworldindata.org/coronavirus-source-data נראה שהנתונים שם עומדים בקנה אחד עם הנתונים של משרד הבריאות ו-worldometer. יש אי התאמה קלה שנובעת כנראה מהאופן בו מוגדר תחילת וסוף יום. יש לציין שאין שם נתוני בדיקות, כך שאולי אני משווה אגסים לתפוחים. אני מוכן להמר על זה לצורך הדיון.
3 ולדעתי גם זה מוטה כלפי מטה כי במסגרת "מגן אבות ואימהות" כמה אלפי בדיקות כל יום מוקדשות לצוות רפואי בבתי אבות. לכן אולי צריך לנטרל את הבדיקות האלה, מה שכנראה יעלה את שיעור הבדיקות החיוביות.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים