בתשובה לאריק, 21/05/20 16:37
ניתוח התמותה בבלגיה, ועל תמותה נסתרת מקורונה 720593
>> ברזיל נמצאת במצב הקשה ביותר עם 2.5 בדיקות בלבד פר מקרה.

הקורונה משתוללת בדרום אמריקה.
בברזיל דווחו 676 אלף מקרים, וזה כשמספר הבדיקות רק נושק למיליון, כלומר מקרה מדווח על כל 1.5 בדיקות. אם המספרים נכונים זה מטורף! רק אחת מכל שלוש בדיקות שם יוצאת שלילית? הם מדווחים על מעל 300 אלף שהחלימו‚ איך יודעים שהחלימו אם לא נבדקו עם תוצאה שלילית? משהו לא מסתדר במספרים. כנראה מספר הבדיקות לא עודכן הרבה זמן. קצב גידול המקרים החדשים היומי הממוצע בשבוע האחרון הוא 3.9% והאטה שלו בחודש האחרון די קטנה. בשבוע הראשון של מאי קצב הגידול היומי היה 6.9%.
בפרו (191 אלף מקרים) שיעור המקרים באוכלוסיה הכוללת מתקרב לצמרת העולמית, עבר את בלגיה ומתקרב לספרד וארה"ב. הם הצליחו לרדת לקצב גידול יומי של 2.5%
בצ'ילה (127 אלף מקרים) שיעור המקרים באוכלוסיה עוד גבוה יותר, ורק מדינות המפרץ קטאר כווית ובחריין עוברות אותה (אם לא סופרים גמדות כמו . גם שם הם תקועים על קצב גידול יומי של 4% ולא מצליחים לרדת ממנו.

אז אוקיי, צ'ילה נכנסת לחורף עכשיו. אבל בברזיל שיעור המקרים באוכלוסיה באזורים המשווניים אפילו גבוה יותר מזה שבריו ובסאו פאולו. זה נראה לא טוב.
ניתוח התמותה בבלגיה, ועל תמותה נסתרת מקורונה 720599
אריק, אני מפנה תשומת לבך לגרף המקרים החדשים בכל העולם, ב-worldmeter. כאן בישראל, בעומק הבקבוק של חגיגות החזל"ש, די קל לשכוח שמגפת הקורונה הולכת ומתפשטת מדי יום על פני הגלובוס.עכשיו, החזית היא במקסיקו וברזיל, אבל העולם הוא רחב ופתוח.
ניתוח התמותה בבלגיה, ועל תמותה נסתרת מקורונה 720609
כן. מוזר לי לשמוע דיבורים על "גל שני" עוד לפני שהגל הראשון שכך.
אני מופתע מאוד לרעה מכך שהעקומה הלוגריתמית של מקרים בעולם לא השתטחה. חשבתי שהיא תתחיל להתיישר בסביבות מיליון מקרים בעולם, ואז באה ארה"ב. אחר כך ציפיתי שהיא תתחיל להתיישר ב 2 מיליון, וארה"ב המשיכה להפתיע לרעה. אחר כך באה דרום אמריקה והפתיעה שוב.
מוזר לי שמדינות לא לומדות מנסיונן של המדינות שקדמו להן. איטליה לא למדה מסין, ארה"ב לא למדה מאיטליה, ברזיל לא למדה מאיטליה וארה"ב. השאלה היא לא סגר או לא סגר, אלא מערכות של בדיקה, נהלים של סינון ובידוד, שליטה ובקרה. מה היה צריך לקרות כדי שבשלב ראשון ימדדו חום לכל הנוסעים הנכנסים בישראל, בארה"ב, בברזיל או בפרו, ובשלב שני גם לכל הנוסעים בתחבורה הציבורית?
ניתוח התמותה בבלגיה, ועל תמותה נסתרת מקורונה 720612
כשאני חושב על המנסים לחזות לאת התפתחות מגיפת הקורונה אני נזכר בהתייחסותו של לייבוביץ לאמונה בבואו של המשיח: אם הוא בא, זה סימן שהוא משיח שקר. כך גם כל "נביאי הקורונה" בעיני. ככל שהם יותר בטוחים בתחזיות שלהם כך האמון שלי בתחזיות שלהם פוחת.
ניתוח התמותה בבלגיה, ועל תמותה נסתרת מקורונה 720619
אני חושב הפוך.
מה שרואים בישראל זה גל שני פאר אקסלנס. מדובר בהדבקות חדשות מנשאים אסימפטומטים אני חושב ולא ממאובחנים של הגל הראשון. בתופעה זו, ישראל לגמרי מובילה בעולם, אולי יחד עם דרום קוריאה. במדינות אחרות אם יש גל שני, קשה מאד להבחין בו מפני שהגל הראשון עדיין קיים.
ולכן להבדיל מן הגל הראשון, אין לנו אפילו בסיס לייחוס מפני שאפאחד לא קדם לנו.
בערוץ הטלגרם משהב"ר נראה ששותפים להערכתך שהגל הראשון בישראל לא נגמר ומרגיעים אותנו שמספר המקרים הפעילים היום הוא כפול ממה שהיה לפני 63 ימים. נראה שלחבר'ה שם יש בעיה של העדר לימודי ליבה. אתה לא משווה את מס' הנדבקים היום בגל השני למספרים מן הגל הראשון. אתה צריך להביא בחשבון רק נדבקים חדשים השייכים לגל השני. במקרה זה מס' המקרים כפול היום ממה שהיה לפני 5 ימים וזה ניו יורק בתחילת אפריל.
בגל הראשון ישראל נהנתה מתמותה נמוכה במיוחד. מה יקרה בגל השני? כנביא קורונה, אני מהמר על תמותה נמוכה. הבעיה היא שהפעם יהיו הרבה מיתות מיותרות. המון העם לא יסכים לוותר על הילולות הפרום, ועל הכל כלול במירון ובכרתים כדי להעניק לכמה שכיבים מרע עוד כמה חודשי חיים.
ניתוח התמותה בבלגיה, ועל תמותה נסתרת מקורונה 720620
נ.ב.
למי שמתרעם על ההערכה האלארמיסטית שלי, אציין שקצב ההכפלה שחשבתי (יום 5/ 1) הוא מינימום, מפני שלא הבאתי בחשבון מקרים מן הגל הראשון שממשיכים להסתיים.
ניתוח התמותה בבלגיה, ועל תמותה נסתרת מקורונה 720621
ומסתבר שלמעבדות של קופות החולים אין מספיק כח אדם כדי לבדוק את כל הבדיקות מהימים האחרונים, ולכן נאלצו להקשיח את הקריטריונים ולא לבדוק את כל הנדבקים הפוטנציאליים.
ניתוח התמותה בבלגיה, ועל תמותה נסתרת מקורונה 720624
כדי שיתחיל גל שני צריך שהגל הראשון יסתיים, ואני מבין את זה שצריכים להיות אפס או מאוד קרוב לזה מקרים פעילים מהגל הראשון כדי לקרוא להתפרצות מחודשת גל שני.
הגל הראשון הסתיים במספר חורים בעולם כמו ניו זילנד, גרינלנד, איי פארו וכו'. הוא עומד להסתיים באיסלנד (3 מקרים פעילים, מתוך 1807 מקרים מאומתים שהיו שם בסך הכל) ובסין (65 מקרים פעילים מתוך 83000 סך הכל מקרים).
בארץ היו ב 28 במאי 1909 מקרים פעילים ומשם המספר חזר לגדול (אתמול 2474).

אני חושב שאנחנו לא לבד. בקוריאה ירדו למספר חד ספרתי של מקרים חדשים ביום ב 19 לאפריל, ונשארו בסביבה של 4-14 מקרים חדשים ביום עד 8 למאי. בשבועיים הבאים מספר המקרים החדשים היומי שם היה בין 13-35, אבל מ 28 למאי ועד היום הם עלו מדרגה נוספת לרמה של 50 מקרים ליום בממוצע. מספר המקרים הפעילים אצלם הגיע לשפל ב 26 למאי (681 מקרים פעילים), ומשם התחיל לטפס חזרה (אתמול 951)
ניתוח התמותה בבלגיה, ועל תמותה נסתרת מקורונה 720626
לדעתי תנאים כאלו הם מותרות של עולם שכבר איננו.
אני מוכן לציין סיומו של גל כאשר מס' המקרים החדשים יורד לרמת רעש. בישראל פחות מ-‏10 מקרים לשבוע לא נזכה לראות בימי חיינו. אני מרשה לעצמי לזרוק מספרים משום שברמה כזאת אני חושב שיפסיקו את הבדיקות.
מה שמייחד את ישראל, הוא שבעקומת החולים הפעילים רואים יפה את נקודת האקסטרמום שבה המגמה מתהפכת מירידה לעלייה והירידה במספר המקרים הישנים אינה מצליחה לשטח את עליית המקרים החדשים.
יש עוד מדינות שבהן יש התפרצויות חדשות (טורקיה, איראן, גרמניה), אבל שם הויכוח שלנו הופך לסמאנטי, מפני שלך הבדל בין 2 גלים צמודים לבין גל אחד עם פיקים מקומיים.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים