|
אני מתקשה לקנות את המהלך הלוגי שמתחיל בכך שלאנשים קשה להבין סטטיסטיקה, ומסתיים בהונאה. כן, אולי יש סקרים מוטים של גורמים אימטרסנטיים, אבל הסקרים שאתה בא אליהם בטענות כנראה לא היו כאלה. אם אתה רוצה למנוע ײהונאהײ, אז תאמץ את ההצעות של האייל האלמוני. למשל: תאסור על מדגמים שלא עונים על קריטריון מסויים או תקן מסויים להשתמש במילה ײסקרײ או ײמדגםײ. בדיוק שאסור לקרוא למשקה בשם ײמיץײ אם אין בו אחוז מסויים של פרי. ותוסיף שכל סקר חייב לפרסם את גודל המדגם, אחוז השגיאה ושיטת הדגימה (שוב, כמו שבמוצרי מזון חייבים לפרסם את הרכיבים).
לגבי השימוש בסקרים. הסקרים אינם מתקיימים בואקום. האם העובדה שבארבעת הימים האחרונים לא התפרסמו סקרים - האם העובדה הזו מנעה מפוליטיקאים לשקר בכל מיני קמפיני גוועלד? ההיפך הוא הנכון. קמפייני הגוועלד מגיעים לשיא דווקא כאשר אין סקרים. אם אתה תמנע סקרים חודש לפני, או בכלל, אתה מנטרל את האלטרנטיבה היחידה שהיא עוד איכשהו מדוייקת במידה כלשהי, ומשאיר את השטח לשקרים וספקולציות.
זאת ועוד. אפשר לטעון בצדק שאם החוק מציב אחוז חסימה, אז המידע האם מפלגה מסויימת קרובה או רחוקה מאחוז החסימה - המידע הזה הוא חיוני עבור האזרח. עובדתית להרבה אנשים חשוב מאד אם המפלגה שהם עומדים להצביע עבורה עוברת את אחוז החסימה. או סתם אם יש לה סיכוי להחליף את מפלגת השלטון. זה לא סביר להסתיר מהם מידע כי אתה חושש שהמידע הזה לא מדוייק מספיק. זה כמו שתאסור לפרסם תחזית מזג אוויר, בגלל שהמידע הזה לא מדוייק מספיק. ולגבי הפסקה האחרונה שלך - ײיעברו לחשוב על שיקולים אחרים להצבעתםײ. זה פשוט תקווה בלתי ריאלית. אני מתקשה להשתכנע שאנשים יצביעו לצומת (דוגמא ממערכת הבחירות האחרונה) מבלי לחשוש שהיא לא תעבור את אחוז החסימה. גם אם תאסור על סקרים לחלוטין, הם עדיין יחששו וירצו לדעת וישאלו את החותנת ואת החבר ויקראו את השמועות בסמסים אנונימיים ובפוסטיפ בפייסבוק.
|
|