|
||||
|
||||
סליחה, אמרת קינמון? "Cassia cinnamon contains varying amounts of a chemical called coumarin, which might cause or worsen liver disease. In most cases, cassia cinnamon doesn’t have enough coumarin to make you sick. However, for some people, such as those with liver disease, taking a large amount of cassia cinnamon might worsen their condition." (מקור: https://nccih.nih.gov/health/cinnamon . נחש בעצמך איזה קינמון מוכרים בחנויות. רמז: הקאסיה הוא הזול יותר). בזאת אינני בא לטעון שצריך בהכרח להמנע מקינמון אלא רק להדגיש את האבסורד בטענה "זה בשימוש הרבה שנים לכן כנראה יעיל ולא מזיק". אנקדוטה: פרופ' חוליו וינשטיין שהוא מומחה לסוכרת ערך פעם מחקר על קינמון, ולהפתעתו גילה שהוא לא משפיע על רמת הסוכר בדם אבל משפיע לטובה על יתר לחץ דם. לא ידוע לי על אישוש הממצא הזה במחקרים נוספים כך שאולי מדובר במקרה קלאסי של p-hacking. אגב, כמה *אלפי* חומרים נבדקו במחקרים שונים לגבי השפעתם על סוכרת סוג 2, עם תוצאות שונות. נראה שלחלק מהחומרים אכן יש השפעה על חלק מהאנשים, אבל עד שלא תימצא דרך לנבא מה יעזור למי (ובעיקר: כמה) המידע הזה לא ממש עוזר כי החיים קצרים מכדי לבצע ניסויים עצמיים. אפשר אולי ללמוד משהו על יעילותם של הטבעיים האלה לעומת תרופה "כימית" משערוריה קטנה שהתרחשה כאשר התגלה סוד היעילות של תוסף "טבעי" אחד שיובא ארצה ונקרא db cane. בבקשה: https://www.health.gov.il/NewsAndEvents/Recall/Docume... . |
|
||||
|
||||
שתי הדוגמאות שהבאת מחזקות את הצורך להשתמש בשירותיו של איש מקצוע טוב. נטורופת טוב אמור לדעת לא להציע קינמון מהזן הנחות לבעלי מחלת כבד. הנטורופתית שלי חוקרת היטב כל ספק עד שהוא זוכה לאמונה. שרלטנים ורמאים יש בכל מקצוע, כנראה יותר איפה שהרגולציה רופפת. ומה אתה מצפה מחברה שקוראים לה ג.ח.י? |
|
||||
|
||||
That's p(-)hacking awesome.
|
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |