|
מעבר לענייני התשלומים, יש כאן משהו שלא מובן לי. מתוך הכתבה. דבריה של מנהלת המחלקה לתזונה ולדיאטה במרכז הרפואי הדסה בירושלים, דורית אדלר:
„הוצאת שומני הטראנס מהמרגרינה אינה הופכת אותה לבריאה, אלא ל"פחות מזיקה". [...] יוניליוור נקטו בצעדים ש"שיפרו באופן משמעותי ביותר את המרגרינה, אך עדיין עדיף בלעדיה. אם אדם לא מסוגל להיגמל - עדיף לאכול מרגרינה לייט או ממרחי לייט מופחתי קלוריות ושומנים רוויים וללא שומני טראנס״
אז יש במזולה שומני טראנס או אין? מקורו של השם ‚מזולה’ הוא בכך שהחברה ייצרה במקור שמן תירס (Maize). כיום היא מייצרת מגוון מוצרי שמן. אז לפי הידיעה יש לנו ‚מרגרינת תירס’ שבפועל עשויה ממני מדקלים, לפתית ופשתה1.
הסימון שהחברה ביקשה היה להדגיש את העובדה שהיא לא כוללת שומן טרנס. מנגד, עדיין מדובר על גוש שומן. לכן עדיף להשתמש בזה במקום במרגרינה שכוללת שומן טרנס (יש כאלה עדיין בשוק? יכול להיות שבשנת 2005 השינוי הזה היה עדיין חידוש), אבל לא ברור לי עד כמה זה שונה מחמאה או משמן צמחי רגיל שנצרך בכמות דומה.
1 במקביל לחברה הישראלית שמן יש מותג בשם עץ הזית. על כל בקבוק שלהם אפשר לקרוא בגאווה את סיפור הגאה של החברה שהייתה מחלוצות התעשייה הציונית. הכיתוב הזה מופיע גם על מיכל של תרסיס שמן תירס שמיוצר בארה״ב ומיובא לארץ ע״י החברה.
|
|