בתשובה להפונז, 10/11/16 9:35
אני מצפה לנסיונות התנקשות בטראמפ, כמו בג'ון ובובי קנדי. 686380
לי אין ספק שהאיבה כלפי טראמפ מצד המימסד נובעת מכוונתו לעשות רפורמות נירחבות בחברה ובמימשל האמריקאי. לכן יש לו אויבים רבים מן המימסד שינסו לעצור בכוח את הרפורמות העתידיות שלו. לא אתפלא למשל אם הוא יעשה מאמץ מירבי לשילוב אמיתי של השכבות החלשות (בעיקר כושים והיספנים) שבודלו מהחברה האמריקאית. השכבות החלשות הללו שומרו בתור שכבות חלשות מופרדות מהחברה האמריקאית ותלויות במימסד (בדרך זו המימסד ניסה להאריך את שליטתו בארצות הברית בשיטה של "הפרד ומשול").

גם ג'ון קנדי ורוברט קנדי היו רפורמטורים ומשום כך התנקשו בחייהם. אני לא שוכנעתי על ידי הסיפור שג'והן קנדי ורוברט קנדי נירצחו על ידי שליחי עולם הפשע, אלא אם כן קוראים לשליחי המאפיה ודומיה שהתערבבו עם המימסד בשם "שליחי עולם הפשע".

טראמפ צריך ללמוד מהלקחים של ההתנקשות בג'ון קנדי ובובי קנדי ולדאוג בכל כוחו למניעת התנקשות בו כדי לעצור את הרפורמות הנידרשות בחברה האמריקאית. הוא גם צריך להכין את סגנו פנס לקראת סיטואציה כזו. כמו כן כדאי שהוא יכניס לקבינט שלו (10 השרים שלו) מנהיגים חזקים (המוכר בהם הוא רודי ג'וליאני אבל מן הסתם יש עוד מנהיגים טובים שהוא יכול להכניס לקבינט השרים).

טראמפ גם צריך לחשוב על יורש אם הוא לא יוכל למלא את משרת הנשיא בקדנציה השניה בגלל גילו (משרת הנשיאות דורשת מאמץ פיזי ואינטלקטואלי כבדים, הרבה יותר מהכושר המקובל של אדם שיהיה בגיל 74+ בקדנציה שניה). מהבחינות הללו דווקא סין מאורגנת היטב לסיטואציה שבה מנהיג זקן מאבד את יכולת העבודה תוך כדי זמן מנהיגותו, אצלהם ככל הנראה יש קאבינט של מנהיגים בפוטנציה שיכולים להתמודד עם בעיית ההזדקנות של המנהיג תוך כדי זמן הנהגתו.

האיבה נגד טראמפ בציבור הרחב, לא הרשימה אותי במיוחד מבחינת האונטיות שלה. מסתבר שב- 2016 ניתן היה עדיין להסית את הציבור באמצעות התיקשורת המימסדית. עם זאת - בבחירות האחרונות הסתבר שהאינטרנט מאפשר פלורליזם מחשבתי שמתמודד בכבוד עם התיקשורת המימסדית. יתכן שהאינטרנט בשנים הקרובות יחליש מאוד את היכולת של התיקשורת המימסדית (אם כי זה לא בטוח, כי התיקשורת המימסדית חדרה לאינטרנט בשיטה שניקראת "תעמולה אסטרוטורפית").
רגע של עיוורית 686416
טראמפ הוביל בזירה האינטרנטית ולמי שעקב אחר המדדים היה ברור שהתמונה מהסקרים ברשתות השידור מעוותת למדי.
______

-לגבי הרפורמות והשיח המעוות.

חברה יכולה לשאת אחוז מסויים של אוכלוסיה נתמכת.
לצד הנזקקים מתקיים אחוז מסויים באוכלוסיה נתמכת שיכול לשפר את מצבו הכלכלי במאמץ.
יכול אבל לא רוצה. אנשים שמסרבים אידיאולוגית, מנטלית תרבותית להשתתף במשחק ‏1. כאלה שמעדיפים לחיות בזבל אבל העיקר- במינימום מאמץ.

את מספר הנזקקים (זקנים, חולים, מוגבלים, חד הוריות) מפלגה לא יכולה לשנות ולכן הם פחות רלוונטיים ככוח אלקטורלי אבל מפלגה בהחלט יכולה לפעול כדי להגדיל את מעגל הסרבנים.
מפלגות שמנסות להגיע לשלטון ע"י הגדלת קהילות הסרבנים המתחזים ובכך להכביד על מעמד הביניים העובד ולאיים על קיומה של החברה נקראות מפלגות חברתיות.
מפלגות שדוגלות בצמצום המתחזים והפניית תקציבים גבוהים יותר למי שבאמת צריך לקהל סיוע נקראות אנטי-חברתיות.

אובמה הגדיל את התמיכה בהיספאנים והשחורים ויצר במו ידיו מליוני מסכנים מבחירה שתקועים עכשיו עמוק יותר בבוץ ומגששים את דרכם באפילה.
זה ממשל חברתי, כן?

1. למיטב זכרוני בניינטיז מובטל בדנמרק קיבל סיוע "סוציאלי" בהיקף של 2,000$ לחודש ודיור מסובסד.
דור שלם של צעירים עירוניים עישן את עצמו לדעת מבלי לעבוד או ללמוד -והיו מלגות נדיבות בשפע.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים