בתשובה לקוזמו, 12/07/16 22:00
1984 679778
כי הליכוד בשלטון. זה נוגד את האידאולוגיה שלו, ואת האינטרס של המממנים האמריקאים שלו.

אבל גם כי נערי האוצר טוענים שהמס לא אפקטיבי: העשירים-באמת מוצאים תרגילים (כגון אחזקת רכוש בנאמנות, עסקאות מתנה+השאלה) והגבייה לא משתלמת.
1984 680020
הגבייה לא משתלמת? ניתן להניח הנחה זאת על כל דבר.למה לחפש נהגי מוניות שלא נותנים קבלה?למה לחפש עסקים קטנים? אם רוצים-גובים!

בויקפדיה יש התייחסות מפורטת לסוגיית מס-עיזבון - מס ירושה [ויקיפדיה]

מס עיזבון נקבע על ידי הכנסת באוגוסט 1949, רטרואקטיבית מאפריל 1949. החוק קבע פטור מהמס לתרומות למדינה, לרשויות מקומיות, לקרן הקיימת ולקרן היסוד. שיעור המס וגובה העיזבון הממוסה נקבעו בהתאם לקרבת היורשים לנפטר. מדרגת המס הגבוהה ביותר לצאצאי הנפטר נקבע ל-‏40%, בעוד מדרגת המס הגבוהה ביותר לקרוב רחוק נקבע על 70%

המס בוטל החל מ-‏1 באפריל 1981 ומשרדי מס עזבון נסגרו באוקטובר 1982. ביטול המס זכה לביקורת של האופוזיציה שכינה אותו שוחד בחירות. ועדת בן בסט טענה כי ביטול המס נבע מהאינפלציה הערה שהייתה באותה עת. במאמר ביקורת על הרעיון לחדש את מס העיזבון דחה יחזקאל פלומין, שהיה ממנסחי הצעת החוק לביטול המס, את קביעת הוועדה, וטען שהמס בוטל מתוך שיקולים אידאולוגים של הליכוד כפי שהובא במצע המפלגה טרם הבחירות הועלו גם סיבות היסטוריות נוספות לביטול המס, כגון לחץ הדתיים והעובדה שהמס הפך לא כלכלי: הוצאות הגביה שלו התקרבו לתקבולים ממנו.

כאמור לעיל, ועדת בן בסט המליצה לחדש את מס העיזבון בשנת 2000. המלצתה לא יושמה, בין השאר לאור הביקורת עליה. עד היום מתהדרת ישראל בתואר "מקלט מס" בכל הנוגע למס עיזבון. בבחירות לכנסת ה-‏20 העלתה כולנו בראשות משה כחלון את הדרישה להחלת מס עזבון על עזבונות של מעל 10 מליון שקלים.

מס ירושה נהוג בכלכלות מפותחות רבות ברחבי העולם. בין השאר נהוג מס ירושה בארצות הברית, בריטניה, גרמניה, צרפת ואיטליה.
1984 680026
מעניין לדעת מדוע אתה תומך במס ירושה. הסברת מדוע אין במס תועלת גדולה לאוצר המדינה, ומדוע יגרום נזק כלכלי. אני מרשה לעצמי להניח שהסיבה היא לא ששמעת שהייתה ועדה שהמליצה, ושיש את זה במדינות אחרות. אתה מלין על השיקולים האידאולוגיים שאתה מיחס למתנגדי המס, אבל לפי ויקיפדיה הנימוקים בעד מס ירושה הם אידאולוגיים טהורים (צדק, שיוויון, וכדומה).
1984 680027
אני תומך במס הירושה מסכום גבוה - נניח 50M ש"ח ומעלה.
אם היה בישראל התחייבות הנתינה [ויקיפדיה] מוסכמת הרי שאולי מס הירושה היה מתייתר.אבל לאור העובדה שהישראלים העשירים כקורח קמצנים ומעבירים את הונם המופלג לדור הבא שימשיך לעשוק את הדור הבא ומידי פעם לזרוק כמה גרושים(וגם זה בליווי יחצנ"י מעורר סלידה),הרי שאין מנוס למסות אותם ב50%.כך יאה וכך נאה.ואם לא מתאים להם שיסעו למות במדינות אחרות.
1984 680037
כלומר הסיבה היא קנאה וצרות עין. יפה.
1984 680052
לעניין - קנאה וצרות עין -

אחד שיש לו 3M (כמוני למשל) לא מקנא באחד שיש לו 1B .יש סבירות שאני אקנא דווקא בזה שיש לו 3.1M .הרעיון הזה שכל פעם שמישהו בא ומעיר הערות על חלב עשיר השומן שהטייקונים יונקים מהפרות וישר חוטף על הראש שהוא - קנאי,צר עין,שילך לעבוד,שיסתכל בצלחת שלו וכו' ושאר ברכות -מבחילה ומקוממת.

לעניין - אני מרשה לעצמי להניח שהסיבה היא לא ששמעת שהייתה ועדה שהמליצה

-ובכן אני מרשה לך.ואני מרשה לך להשתכנע שכן קראתי את פרק ו'- מס עיזבון ואני גם מרשה לך להאמין לי שאני "קצת" מבין במיסוי מקרקעין. ואם גם היית מעיין בפרק ה' של המלצות הוועדה היית מבין שאם היו מיישמים את המלצות הוועדה בנוגע למיסוי המקרקעין לא היינו עומדים כאן היום ומתווכחים למה הנדל"ן בישראל עולה ועולה ומנשל דור שלם מלאחוז בתקרה או לשלם 50% ממשכורתו לאדם שמחזיק מעל דירה יחידה .

כך למשל בדברי ההסבר לאחת ההמלצות

" כל יחיד תושב ישראל, בגיל 18 ומעלה, יהיה זכאי לנכות מהשבח החייב במס ממכירת דירת מגורים (לא כולל זכויות בנייה) סכום מצטבר של עד 500,000 שקלים במהלך חייו, והוא יהיה רשאי לחלק את הניכוי כרצונו לאורך תקופת החיים....

על פי שיטת המס המוצעת כל תושב ישראלי יהיה זכאי לפטור מתשלום מס שבח בגובה של 500,000 שקלים. גובה הפטור ממס נקבע כך שמשפחה שבתחילת דרכה מתגוררת בדירת מגורים אשר ערכה קרוב לערך הדירה הממוצעת (או פחות) לא תחויב במס שבח לכל משך חייה. אולם היא תחויב בתשלום מס שבח אם עליית ערך דירת המגורים גבוה במידה משמעותית מהעלייה הממוצעת במחירי דירות למגורים. סכום המס יהיה 25% מן ההפרש שבין עליית הערך של דירת המגורים, ביחס למדד המחירים לצרכן, לבין מיליון שקלים.

שיטה חדשנית זו למיסוי עליית ערך דירות מגורים מבטלת את שלל הפטורים הנהוג כיום, בלי לפגוע בעקרון שלפיו ניתן למכור דירת מגורים בסיסית ללא תשלום מס שבח. זוג שיקנה בתחילת דרכו, דירה ששוויה מיליון שקלים, צפוי לצבור במשך 50 שנה, על פי ניסיון העבר, שבח הנמוך מהניכוי המגיע לשניהם. (בשנים 1961 עד 1999, עלו מחירי דירות למגורים בשיעור ריאלי ממוצע של 2.9% לשנה.)...

שיטה זו תאפשר למרבית האוכלוסייה להחליף את דירת המגורים ללא תשלום מס שבח, אולם, תאפשר לגבות מס מבעלי אמצעים שנהנו מעלייה משמעותית בערך הדירות שברשותם "

אני זוכר מקרה אמיתי שבו עולה צרפתי‏1 שהגיע לארץ בשנת 2005 רכש נכס בשווי של M3 שח ומכר אותו ב2009 בM10 ש"ח! על M7 הוא לא שילם שקל מס ! מכח אותו פטור של 49ב1 (דירה יחידה) ובאותו זמן אדם מכר את דירתו העלובה בעפולה ב250K ש"ח מיסו אותו במס של 50K ש"ח רק בגלל שאישתו קיבלה במתנה מאחיה איזה פרור (1/8 ) של דירה בכרמיאל שקיבלה במתנה מאחיה ומשום כך נשרף הפטור. האבסורד הזה זעק לשמים וועדת בן בסט הבינה זאת שנים לפני נסיקת מחירי הנדלן לרקיע השביעי והגבילה את הפטור המצטבר ל500,000 שח. - כמובן שלא קיבלו את ההמלצה שכן היו אינטרסים מובהקים ל פרות הבשן לדעת את מי להניק ואת מי לא.

בעניין מס הירושה:

פער הנימוקים בעד החוק לבין המתנגדים לחוק היה כה בולט ובניגוד להבנות שכבר אז בתחילת שנות האלפיים הפנימו שאנחנו כבר לא איזו מדינה עלובה וצעירה שיש להתחנן לתושבי חוץ שיבואו להשקיע וניתן להם את הכל.

הסיבה הראשית לביטולו של מס עיזבון, בישראל בטלה לנוכח ירידת האינפלציה בשנים האחרונות לסביבה של שיעור חד-ספרתי. קשה להפריז בחשיבות של צמצום העברת אי-השוויון בהתחלקות העושר בחברה ושיפור שוויון ההזדמנויות בחברה הישראלית. מדינת ישראל איננה עוד מדינה צעירה, ושיקול זה יילך ויגבר עם השנים. מס עיזבון הוא אמצעי מדיניות חשוב להשגת יעד זה. הצדק שמלווה בהנהגת מס עיזבון גובר על העלות המנהלית הכרוכה באכיפתו. שכיחותו הרחבה במדינות המפותחות והשיעורים הגבוהים יחסית מעידים על כך יותר מכול

שלושה נימוקים עיקריים מועלים לטובת הטלת מס עיזבון (או ירושה)

1) הירושה מגדילה את ההכנסה ואת רווחתו הכלכלית של היורש, ולכן, בדומה לכל הכנסה אחרת, יש למסותה.
2) הרצון לצמצם את העברת אי-השוויון שיש מדור לדור, ובכך להגדיל את שוויון ההזדמנויות בחברה.
3) יצירת שוויון בין פרטים המוכרים את דירתם לפרטים הגרים בה עד מותם. אדם שמוכר דירה לאחר עליית ערכה חייב במס (בהתאם להמלצות הוועדה, זאת אם עליית הערך היא גבוהה מאוד), ואילו אדם שערך ביתו עלה אך נשאר לגור בו עד יומו האחרון אינו חייב במס.

דווקא הנימוק השלישי מסביר את ההיגיון שעומד מאחורי אי מיסוי ירושות נדלן. לפי סעיף 4 לחוק מיסוי מקרקעין - ירושה (בדומה לגירושין) אינה נחשבת כמכירה. משמעות הדבר הענקת פטור נצחי לכל דור ודור כאשר הם מחזיקים בנכס ולא מוכרים אותו לעולם.
 
ומהם הנימוקים לאי מיסוי הירושה ?

טיעון רגשי מס הירושה הוא למעשה מס המוטל על אבלים, ושעתם הקשה תהפוך קשה יותר אם יוטל עליהם מס.

טיעון ציוני ישראל מהווה מקלט מס עבור עשירים יהודיים מארצות אחרות הרוצים להעביר את הונם לילדיהם במלואו. ישראל נהנית מעולים חדשים אלה, ואימוצו של מס ירושה עלול להרתיע אותם מלבוא דוגמה לעלייה כזו היא עלייתו של המיליונר תד אריסון, שפטרה את משפחתו ממס ירושה. ניתן להכליל את הדברים ולומר שמס ירושה עלול לגרום להגירה של בעלי הון ממדינה אחת לאחרת, ולפגוע במדינה בה קיים מס הירושה.

נגד מס הירושה עולים גם טיעונים פרקטיים:

קל להתחמק ממנו. מס הירושה דוחף אנשים למציאת מקלטי מס שונים בארצות העולם, להפקדת נכסיהם בידי חבר נאמנים ולפתרונות דומים. בסופו של דבר, פתרונות אלה יכבידו על התנהלותו התקינה של השוק החופשי, ולא יוסיפו את התוספת המקווה לתקציב או לרווחת המדינה.

כשבוחנים את הטיעונים זה מול זה מתגלית במלוא הדרה חרפתה של המדינה .

מס אבלים? שיברכו "בָּרוּךְ אַתָּה ה' אֱלֹהֵינוּ מֶלֶךְ הָעוֹלָם הַטּוֹב וְהַמֵּיטִיב" ‏2,יבכו וישלמו את המס.

העשירים יברחו? שיברחו! ושילכו לעזאזל באותה הזדמנות.טד אריסון היה ציוני שהגיע לארץ? בוקרה פיל מישמיש [ויקיפדיה].ראינו איך נובל בעניין הגז איימו שיברחו ועדיין ממתינים כמו כלבלבים בכל מחיר.

קשה לגבות ? ולגייס את כל ההוצל"פ על גביית חוב של צד ג' (לא המדינה!) על סך 500 ש"ח -זה קל מאוד.
 
------------------
 ‏1 הצרפתים עולים לארץ בגלל הציוניות שפועמת בליבם מיום עמדו על דעתם או בגלל שיקולים אחרים? כשאני קורא את אישקש מתייפח לי אתמול על הצרפתים שעלו אתמול -אני מבין שהצרפתים קצת יותר חכמים מכל אנשי הקש.

2 וכן פסק השולחן ערוך (או"ח סי' רכג ס"ב): "מת אביו, מברך: דיין האמת; היה לו ממון שירשו, אם אין לו אחים מברך גם כן: שהחיינו; ואם יש לו אחים, במקום שהחיינו מברך: הטוב והמטיב. הגה: שאין מברכין הטוב והמטיב אא"כ יש לו שותפות באותה טובה (טור)".
1984 680044
שמעתי לעצתך המלומדת ונסעתי למות במדינה אחרת. יאלה ביי.
1984 680053
בהצלחה מכל הלב.

ואם אתה חוזר - אנא ממך לא בחתיכה אחת.אין לנו אפילו 5 מ"ר ‏1 בשבילך.חזור רק בצנצנת.

1 על רכישת חלקת אדמה למטרת קבר- אין מס רכישה. למה? מחיר חלקת קבר יכול להגיע אפילו ל150K. שישלמו מס רכישה כמו שמשלמים על כל חלקת אדמה שרוכשים.מה גם שחלקת קבר זה לנצח נצחים בעוד שפיסת אדמה יכולה להמכר כמה פעמים בשנות דור.

ואגב- אין בחוק מיסוי מקרקעין שום פטור או הקלה בעניין.
1984 680060
מה לא היה ברור ב"יאללה ביי"?
1984 680061
לא סיכמנו שאתה הולך למות?

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים