|
||||
|
||||
מסקנה נוספת מהמחקר: עישון מגן מפרקינסון. Nעבר לכך, החלב הזה חשוד בכך שהחיל זיהום חריג במזהמים: הפטכלוראפוקסיד. כל זה נכתב רק על פי הכתבה בהארץ. הידיעה ב־TIME מספרת שמדובר על חומר הדברה שכבר הוצא משימוש. במקור השתמשו בו לריסוס עצי אננס. [לא קראתי בכתבה, אבל אני מניח שאין סיכוי שהריסוס המסוכן הזה ייכנס לפרי, או שלא ריססו בעונה, או משהו דומה. אחרת גם אכילת אננס הייתה אינדיקציה לחשיפה לחומר הזה]. אבל השתמשו בענפים מהעצים הללו להזין פרות, וחומרי ההדברה הגיעו משם לחלב. אז המחקר הזה מצביע ככל הנראה על קשר בין מדביר החרקים הפטכלוראפוקסיד (וניקוטין, שגם הוא מדביר חרקים) לפרקינסון. החלב הוא כאן רק מדיום. |
|
||||
|
||||
אתה יודע, כאשר A גורם ל-G, ו-A מכיל (גם) B, ההיסק לפיו B גורם ל-G הוא אפשרי, אבל לא הכרחי, ודורש בדיקה כמו כל דבר אחר. |
|
||||
|
||||
אתה מוזמן לקרוא את המאמר ולקרוא מה כתבו החוקרים (ונדמה לי, אבל אני לא בטוח: למה תועדה מראש צריכת המזון של אותם האנשים). מעבר לכך, המחקר לא הראה שצריכת חלב (עם או בלי חומרי הדברה) גורמת לפרקנסון וגם לא הראה שצריכת ניקוטין מגנה מפרקינסון. כזכור: המחקר לא הראה סיבתיות. לכן מה שצריך לעשות עכשיו הוא מחקר מסודר שבו מזינים אוכלוסיה של אנשים חלב (או תחליף) עשרים שנים. ורק לאחר מכן אולי נדע :-) |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |