|
||||
|
||||
לספר אני יכול, אולי כשזמני יהיה יותר בידי, אבל מכאן ועד להמלצה ספציפית לאדם ספציפי הדרך ארוכה, ואולי לא כדאי לעשות אותה. התקציר המקוצר מאד הוא בלי סוכר כמעט בכלל, מעט מאד פחמימות ריקות, בלי שום מוצרי חלב ופעילות גופנית פעמיים בשבוע. והלואי שהייתי יכול לומר לך שאחרי כמעט עשר שנים2 אני עדיין מצליח לעקוב אחרי זה. אבל בשנים הספורות שהקפדתי, זה הראה תוצאות נאות מאד. בכל מקרה, עד היום אני שותה תה ללא סוכר ונמנע (רוב הזמן) ממשקאות ממותקים0. באשר למתיקה - שוקולד 85% זה ממש טעים. בייחוד שאחרי שאתה מתרגל לחיות עם פחות סוכר, אתה מגלה שמה שאהבת בשוקולד פרה זה את טעם הסוכר ולא את טעם השוקולד1. 2 וחשוב יותר - שתי ילדות מקסימות. 0 אתה מדבר עם מישהו שזכה פעם בהתערבות וסיים בקבוק קולה שלם בפחות מחמש דקות. 1 נכון גם לתה, אגב. |
|
||||
|
||||
לגבי הקולה, השיטה שלי היא לסווג את הקולה לא כשתיה אלא כממתק. זה לא אומר שאסור לשתות קולה, אבל צריך להזהר לא לבלבל רצון לממתק עם צמא. הכלל הוא שלפני ששותים קולה צריך לשתות כוס גדולה של מים (או יותר אם אתה עוד צמא).1 אם עדיין בא לך ממתק אחרי המים, שתה קולה בסבבה. אני הייתי צרכן בינוני של קולה (ואחר כך צרכן די כבד של דיאט קולה) וכיום כבר כמעט לא מסוגל לשתות קולה בגלל המתיקות (ודיאט בגלל טעם הלוואי), אם אני שותה זה קולה רגילה עם המון קרח שגם מדלל את המתיקות וגם מקהה את הרגישות של הקולטנים. 1 וזה עניין של כוח רצון וגם של זמינות. אני משתדל לא לקנות קולה בכמות שעולה על 330 מ"ל (ועדיף בקבוק עם סגירה חוזרת על פחית). כשנגמר אפשר לקנות עוד. חבל שלא מוכרים בחנות פחיות קטנות כמו של מטוסים: 120 מ"ל של קולה זו הכמות האידיאלית כממתק. |
|
||||
|
||||
הבעיה עם שוקולד חלב היא לא רק הסוכר (אולי בכלל לא1), אלא גם המרקם האלוהי שנמס בטמפרטורה של 37 מעלות ובשוקולד מריר אין את זה. (עדיין לא טעמתי אף אחד מהשוקולד-חלבים הטבעוניים, אז אולי זה פתור כי לא יכול להיות שאין דרך לפתור את זה. ידידיה, טעמת?) 1 אני מסתכלת על חפיסת שוקולד מריר, יש בה 40 גרם סוכר, זה פחות ממה שיש בשוקולד חלב? |
|
||||
|
||||
1 א. כן, זה פחות. 1 ב. זה מריר לחלשים. בשוקולד שאני דיברתי עליו יש 17 גרם סוכר2. 2 מתוך מאה גרם. |
|
||||
|
||||
אני לא חובב שוקולדים גדול, לשמחתי, אבל במיוחד בשבילך בדקתי היום את השוקולד עוגיות של אייצ'וק, וגם חילקתי לכל הקרניסטים במשרד. פסק הדין: כל מי שאוהב שוקולד חלב אהב את זה, הוא נמס מאוד ובאופן כללי יותר טוב משוקולד פרה. הם לא היו יודעים שזה טבעוני לולא הכירו אותי. כאמור אני לא פיינשמקר של שוקולדים אז לא יודע להשוות לאיכותיים יותר. בהארץ דווקא חשבו שזה הפחות טוב מהשוקולדים הטבעוניים, מתנשאים שכמותם, אבל אולי זה אומר שיש עוד למה לצפות. |
|
||||
|
||||
תודה על התחקיר :-) נשמע שאני אהיה ברקיע השביעי! |
|
||||
|
||||
יש לי תחושה שגם הגיל עושה את שלו ומקל עליך להסתפק בפחות סוכר. אני לפחות מוצא שככל שאני מתבגר אני מגלה שדברים טעימים לי עם פחות סוכר מאשר קודם, ולעתים מוצרים שאהבתי בעבר מתגלים לי כמתוקים מדי לטעמי הנוכחי. |
|
||||
|
||||
הלוואי וזה היה נכון. כמו שרמזתי, כיום אני לא מצליח להימנע מסוכרים כמו אז בשלהי העשור הקודם. |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |