בתשובה לשוורץ, 17/07/15 16:47
אליפות העולם בזריקת אנקדוטות 659756
יש כ- 3,000 תקיפות כריש בשנה ברחבי העולם. מדובר בנתון שולי וזעום לעומת מספר הטבילות השנתי הגלובלי (מעל 10,000,000,000 -רובן שלי). בקליפורניה היו כ- 50 מקרי תקיפה ולמרות זאת תרבות הגלישה משגשגת. לא פגשתי אף פעם מישהו שהותקף ע"י כריש אבל ראיתי כ-‏300 גולשים וגולשות חותרים באמוק אל החוף וכמה עשרות רוחצים שנסו מהמים כשהמציל הכריז שזוהה כריש באורך של 10 רגל.

נשארנו כעשרה עד לשקיעה ובגלל כללי הגלישה המקומיים שמחתי הדיווח שהביא לריבוי גלים פנויים. כולנו הבטנו מדי פעם במים העכורם שמסביבנו וצחקקנו בעצבנות. אצבעות רגלי מעולם לא זכו לתשומת לב שכזו. אותו גיבור מגניב יצא מהמים כשפגש בחופי ארצנו בכריש סקרן למדי למרות בקיאותו בסטטיסטיקה והקפיד שלא להפנות את גבו לים.

1- פחד, גם כשאינו רציונלי משפיע באופן דומה על הפרט והציבור.

2- אף אחד לא יכול להוכיח שמישהו מהרוחצים או הגולשים פחד כי פחד לא רואים. רואים תופעות שמזוהות באופן מובהק עם פחד או איום ומהם ניתן להסיק על קיומו.

3- למרות שרובנו מפחדים מכרישים אנחנו עדיין רוחצים בים. זה לא מבטל את קיומו של הפחד, רק מוכיח שניתן להתגבר על פחד. אמצעי ניטור, רשתות ההגנה וסיורים מהחוף ובסירה מעידים על קיומו של פחד ציבורי מכרישים.

4- לכריש בניגוד לערבי, אין העדפות גזעניות.

4- לכריש בניגוד לערבי אין אמונות דתיות ומנהיגים שקוראים לחיסול יהודים.

5- הכריש מפיק תועלת ממעשיו. משערים שהתקיפות קשורות במרחב מחיה שהופר והיותנו מקור לא רע לחלבון. לפושע הלאומני או לטרוריסט אין תמיד תועלת מובנת. גם חוסר הגיון באלימות רצחנית מעצים פחד. השימוש נפוץ במיוחד בסרטי אימה מהסוג המיותר.

6- גם אם סטטיסטית מכלל הרציחות והפשיעה חלקם של הערבים קטן הדבר מחזק את טענתי. כי יחסית לחלקם הקטן באוכלוסיה, מימדי הפשיעה הלאומנית והטרור שמופנה כלפי יהודים שחריגים בהרבה - מבליטים את הגזענות והאנטישמיות הערבית (שאינה מובנת). ברור שיש פחות ערבים ורובם לא עוסק בפשיעה וטרור.

7- בתמונה הגדולה לכרישים נגרם עוול. הם עדיין ניצודים בהמוניהם וחלק מהזנים נמצא בסכנת הכחדה. מדוע הציבור שמבין שלא כל זני הכרישים טורפים רוחצים ממשיך ומפחד?
כי הציבור יודע שרק כרישים טורפים אנשים בים.

לסיכום- הפחד אולי התחושה המשפיעה ביותר בחיי אנוש (בעוצמה וחשיבות ולא בתדירות מופעים) לא ניתן להוכחה. אי אפשר להסביר פחד בעזרת סטטיסטיקה ובטח בנתון חלקית או מוטה, או מוסתר. אפשר רק להצביע על מופעים וביטויים שמעידים על פחד. אין לי דרך להוכיח למתרחצים שלא יצאו מבריכת גורדון ומשמכשכים רגלים במי ים מפולטרים שבקרב רוב הרוחצים שנכנסים דרך החוף אל המים מקנן פחד מכרישים. לא תמיד הוא מודע, לא תמיד פעיל- אבל מכרישים, רובם מפחדים.
אליפות העולם בזריקת אנקדוטות 659770
ככה ניתן לכמת פחד.
נתונים סטטיסטיים על הפחד של יהודים מערבים, בהשוואה לפחד של ערבים מיהודים.
אליפות העולם בזריקת אנקדוטות 659778
כך האלמוני, סתם ואחרים מן הסתם ‏1 חושבים שנראית הוכחה קשיחה אבל שנינו יודעים שהדיון לא יסתיים באנחת רווחה והסכמה כללית על קיומו של הפחד היהודי מהערבי. עכשיו תבוא הסתייגות דוגמת אבל בקרב אזרחי תל אביב, בקרב גושדן, בקרבת הגבולות ועל גבול הקירבה...

1. אני מעדיף להסתכל על זרימת כסף, ובמיוחד בכמויות גדולות כנתון שמעיד שבעתיים לעומת "סקר סטטיסטי שנערך באופן מדעי" על קיומו ומידת החשש.
אליפות העולם בזריקת אנקדוטות 659838
"אחד מכל שלושה אנשים מקרב האוכלוסייה הערבית, מרגיש פחות בטוח להסתובב באזורים בהם יש אוכלוסייה יהודית ו-‏54% מהיהודים בארץ חוששים להגיע ולערוך קניות ו/או סיורים ביישוב ערבי. "

כלומר:
54% מהיהודים חוששים מהערבים
33% מהערבים חוששים מהיהודים

יש הפרש בין שני המספרים האלה - יותר יהודים חוששים מערבים מאשר להיפך - אבל כל ניתוח הוגן של המצב ידבר על מצב של חשש הדדי.
לא נראה לי ש"היהודים הם מיעוט נרדף החי בפחד" זה ניתוח הוגן של נתונים אלה.
אליפות העולם בזריקת אנקדוטות 660312
תגובה 660307

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים