|
בלילה האחרון שלי באוסטריה ניסיתי את מנת הדגל השנייה של הארץ הזו: טאפלשפיץ (Tafelspitz). זה נתח בקר מבושל במים, מוגש עם כמה תוספות לידו - חזרת, רסק תפוחים, קורנישונים ועוד משהו או שניים. בשר חסר טעם לחלוטין, העגל מת לשווא. אמנם מאוד רך, למי שאוהב אוכל מאוד רך ובלי טעם.
וזאת הקדמה לנושא התגובה הזו, השניצל. בכמה מסעדות בוינה ובשאר אוסטריה טעמתי שניצל וינאי (דיסקליימר רלוונטי להמשך: אף אחת מהן לא מסעדה יוקרתית במיוחד. ריכוך לדיסקליימר: לא יכולתי להבחין בהבדלים ביניהם). הבדל אחד שצד את עיני הוא שבעוד שבמתכונים עבריים לשניצל מקובל שאחת השאיפות היא שהציפוי יידבק היטב לבשר, באלו שטעמתי באוסטריה הציפוי והבשר נפרדים מאוד, ממש עם אוויר ביניהם. הבשר למעשה התבשל באדים של עצמו, ומה שיצא הוא יריעה נחמדה של פירורי לחם מטוגנים, ודי בנפרד בשר מבושל, רך מאוד, וחסר טעם ממש כמו הטאפלשפיץ.
שניצל העוף הישראלי לוקח בענק. אני מניח שגם בשניצל הישראלי הבשר מתבשל באדים, אבל הוא שומר על הטעם המינימלי שיש לעוף, ובגלל הדיקות הציפוי, הבשר והציפוי בלתי נפרדים זה מזה בביס.
|
|