|
||||
|
||||
כפי שויקי מאשרת, שניצל וינאי הוא מעגל, ובטיולי באוסטריה לא ראיתי שמוצע שניצל מבשר אחר (ובפרט לא מבשר אחר). כל מיני פיליסטינים או קמצנים בשאר העולם עושים אותו מחזיר. |
|
||||
|
||||
בטיולי בגרמניה ראיתי אותו מחזיר. וכך גם הויקי האנגלית מאשרת. |
|
||||
|
||||
זה סוג של רמאות. במקומות איכותיים מבדילים בין 'שניצל וינר שטיל' (בסגנון וינאי) שיכול להיות מכל בשר, לבין 'וינרשניצל' שהוא מעגל. במסעדות איכרים ובמקומות פשוטים יותר לא תמיד שומרים על ההבדלה. |
|
||||
|
||||
זה רמאות, אם כותבים "עגל" ומגישים לך חזיר. לא אם כותבים "חזיר". המילה pork מופיעה 28 פעמים בערך על שניצל אצל הדודה. היסטורית, בארצות הנוצרים, בשר-חזיר היה הרבה יותר זמין וזול מעגל, מסיבות מובנות מאליהן. |
|
||||
|
||||
מה היא מאשרת? אני לא חולק שעושים בעולם שניצל מכל מיני בשרים וקוראים לו "שניצל", גם מחזיר. אבל את אמרת שהשניצל המקורי הוא מחזיר. יש שניצל יותר מקורי מהוינאי? (טוב, תלוי מה זה "מקורי". אני מניח שכרונולוגית לפני שנוצר ה"מותג" "שניצל וינאי", היה שניצל כמאכל עממי, וסביר שאז הוא היה לרוב מחזיר. אבל אינטואיטיבית כשכתבת "המקורי" סביר להבין מזה שאת מתכוונת ל"מותג", מה שהכי מפורסם כשניצל, ומה שנחשב על-ידי כולם לאידיאל. וינאי, ומעגל.) |
|
||||
|
||||
אני חושבת, שמטבע הדברים, אם יש שניצל וינאי, מעגל, הדעת נותנת שיש גם שניצל אחר, רגיל / פושט, שהוינאי נבדל ממנו. |
|
||||
|
||||
השניצל המקורי הוא לא מוינה. קראתי פעם שבמקור השניצל הומצא ע״י הביזאנטים, מהם הגיע אל המאורים, דרכם עבר אל האיטלקים ומשם הגיע לאוסטריה. |
|
||||
|
||||
מאורים? בניו זילנד? אולי התכוונת למורים (מוסלמים בספרד)? |
|
||||
|
||||
הוא התכוון מופים. |
|
||||
|
||||
מופּים וחופּים, נגנו בתופים? |
|
||||
|
||||
כן אבל הכוונה היא למורים בצפון אפריקה, עוד לפני שהם הגיעו לספרד. |
|
||||
|
||||
לביזנטים היה קשר קולינרי יותר חזק עם המורים מאשר עם האיטלקים? |
|
||||
|
||||
הביזנטים שלטו תקופה מסוימת בצפון אפריקה. |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |