|
||||
|
||||
למה חלב צאן בריא יותר מחלב פרה? תשובתה של ד"ר רלי אבל, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה בקופת חולים כללית, מחוז מרכז בנוסף ליתרונות התזונתיים (מכיל יותר ויטמינים ומינרלים מאשר חלב פרה, וגם ספיגתם בגוף טובה יותר) ישנם יתרונות בריאותיים של ממש: - מכיל יותר חומצות שומן קצרות בהשוואה לחלב פרה. חומצות השומן הקצרות מאפשרות עיכול קל יותר, הן מנוצלות ביתר קלות לייצור אנרגיה ולכן פחות מופנות לאחסון ברקמת השומן בגוף, ובנוסף הן תורמות לירידה בייצור כולסטרול. - גודל חלקיקי השומן בחלב צאן קטן יותר, מה שגורם ליצירת תמיסה הומוגנית ועיכול טוב יותר וזה הופך את השימוש בו למומלץ גם במצבים של מחלות מעי, דלקות אחרי ניתוחי מעי וכו' - מכיל פחות לקטוז בהשוואה לחלב פרה. - בגלל הרכב החלבון הייחודי שבו, עיכול חלבוני החלב מחלב צאן טוב יותר, מה שתורם להפחתה בתסיסה במעי הגס ובסופו של דבר להקלה על תסמינים דומים לאלה של חסר בלקטוז. ובחלק האחרון של הכתבה עולים ליתרונות רפואיים - חלב עיזים תורם לחיזוק המערכת החיסונית : למרכיבים בריאותיים הנמצאים בחלב עיזים יש השפעה מיטיבה על תפקוד כדוריות הדם הלבנות. - פועל נגד הידבקות מחיידקים העלולים לגרום לזיהומים ופגיעה עצבית. - ומה שידוע לכל הורה שמסתובב בפורומים: מרפא אפטות בפה. |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |