|
||||
|
||||
מי1 שאוכל הרבה סלט ירוק צהריים וערב ומעט עוף ואורז, נניח, יכול בסופו של יום לקבל חלק לא מבוטל מצריכת הקלוריות היומית שלו משמן זית. _________ 1 אשתי, למי שתוהה. |
|
||||
|
||||
צריכה קלורית ממוצעת של אדם היא מסדר גודל של 2,000 קלוריות ליום. שמן הזית שמונח אצלי על המדף כרגע מכיל 900 קלוריות למאה מ"ל. כלומר כדי לקבל שליש מצריכת הקלוריות משמן זית, אדם צריך לצרוך בערך 66 מ"ל של שמן זית ליום, או לגמור בקבוק לשבוע וחצי לאדם1 (חמישה וחצי ימים לזוג). גם באגן הים התיכון, אני חושב שזה קצת חורג מהממוצע, וזה עדיין לא יחשב לצריכת שומן גבוהה. במחקר שהזכרתי קודם, הדיאטות התחילו מ20% מצריכת הקלוריות משומן, והגיעו ל75%. לאדם מדברים על ממוצע נורמלי של 30% (40% בדיאטה ים תיכונית). בקיצור, שמן זית זה אחלה, אבל לא הייתי ממליץ על שליש בקבוק ביום בלי לחקור קודם את הנושא. 1 בהנחה כמובן שלא מבצעים חטאים כמו טיגון בשמן הזה, או משאירים משהו מהטיבול בתחתית הסלט, חס וחלילה. |
|
||||
|
||||
היתה תקופה שנהגתי(בעקבות המלצה שקיבל חבר שסבל מאולקוס) לשתות כוסית שמן זית כל בוקר, לא היו לי בעיות בריאותיות קודם ולא הרגשתי שנוי במצבי אח''כ, אבל יציאות הבוקר הפכו לטובות יותר. החבר התחיל להרגיש הרבה יותר טוב ותכיפות ההתקפים שחווה ועוצמתם ירדו בצורה ניכרת, עד שעבר ניתוח ופתר את הבעיה לתמיד. |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |