בתשובה לדוד, 10/03/14 15:51
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628576
סליחה, מה אתה קופץ עם שפעת החזירים?
עם שיתוק הילדים בהודו גמרת?
יש לך תשובה לשאלה ששאלתי בתגובה שאליה הגבת?
ירי אוטומטי תכוון למגיבים אחרים, לא לתלמידך הנאמן!
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628580
היה מבצע חיסון בהודו, חיסון עם נגיף מוחלש, פרקטיקה שאסורה בארה"ב ובאירופה שגרמה לשיתוק של 47500
תינוקות מה זה לא חמור? ומי ישלם על המחדל הזה? זה היה קמפיין של ביל גייטס שבגלל החיסונים הקלוקלים שלו הוא גרם לנכות לאלפי תינוקות

ככל הידוע לי אף אחד לא נמצא מאחורי סורג ובריח בעקבות הפשע הזה.
כן אני חושב שמיצינו את הנושא אלא אם כן אתה חושב אחרת
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628589
אני בהחלט חושב אחרת.
אתה צריך להעלות טענה, ואחר כך לענות על השאלות שלי, ואז נראה אם אנחנו מגיעים לאותן מסקנות.
בינתיים אני מסכים שהיה מבצע חיסון בהודו עם נגיף מוחלש‏1 ושיש קשר בינו לבין עליה דרמטית בשיתוק ילדים שאינו פוליו.
קראתי את הכתבה והמחקר עליו היא מתבססת טוען שהקשר החזק יותר נמצא כאשר החיסון ניתן שש פעמים ויותר.

שאלתי אותך שאלה פשוטה ולא ענית לי. השאלה היתה כמה פעמים אמורים לתת את החיסון הזה?
אני אשאל בנוסף האם יש לך מושג למה נתנו אותו 6 פעמים ויותר, בדרך כלל במשך 6 חדשים רצופים?

_________________
1שהשימוש בו בארה"ב הופסק בגלל שגרם במשך 20 שנה ל 154 מקרים של פוליו בעצמו (נתוני CDC) ולא בגלל שגרם לשיתוק ילדים שאינו פוליו כמו בהודו. לפי החישוב שלי זה יוצא בערך אחד לחצי מיליון מחוסנים אם כל אחד קיבל רק חיסון אחד.
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628592
כמה פעמים אמורים לתת את החיסון הזה? את השאלה הזאת צריכים לשאול את ארגון הבריאות העולמי את ביל גייטס או את ארגון יוניסף כי הם אלה שהיו מאחורי הקמפיין הזה.
את התשובה אני אישית לא יודע, אולי תמצא אותה באיזשהו אתר באינטרנט. לא בדקתי את הפרטים.
כל מה שאני יודע זה ש-‏47500 ילדים נהפכו נכים
דבר נוסף שאני יודע זה שהקמפיין הזה ממשיך בפקיסטן אפגניסטן ניגריה ולאחרונה סוריה.
אני לא רוצה לעלות עכשיו תאוריות קונספירציה לגבי הקמפיין
שנשמעים מפי אוכלוסיית היעד שהיא בעיקר מוסלמית ומאנשים חשדניים במערב
אבל אין מנוס מלהקשיב להם
חוק שאני פועל על פיו "הקשב לכולם אך אל תבטח באף אחד"
גם ככה יש פה רבים בפורום שמחפשים קונספירציות גם בגרביים של יריביהם הוירטואליים על מנת להרוס את אמינותם ולבטל את כל דבריהם
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628593
יש מי שטוענים שהילדים האלה נהפכו מנכים מסיבות אחרות (ויש להם גם נימוקים)
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628594
כן אבל זה מקור ''ממוסד'' שמתקיף את ''ההזויים''. אותי יותר מעניין להקשיב למקור ''להזויים'' כי הם אלה שטוענים את הטענות. זה עדיף מלשמוע מיד שנייה שיכולים לסלף ולהשמיץ את הצד שמנגד.
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628596
מדוע אתה נוטה להעדיף מקורות שנחשבים בדרך כלל לבעלי מוניטין נמוכים?
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628600
תשמע אם צפריר כהן יבוא בטענה ואתה יודע שהוא מתנגד לדברי אני לא חושב שזה יהיה חכם מצידך לפנות אליי בשביל לדעת מה הוא אמר, עדיף ללכת למקור, ללכת לצפריר כהן.
מוניטין? זה דבר שצריך להרוויח. זוכרים את הנשק להשמדה המונית בעיראק שלא היתה ולא נבראה. שם מת המוניטין.
יש רק חוק אחד " הקשב לכולם אך אל תבטח בשום מקור" תחקור בעצמך מה באמת קרה. זו עבודה קשה יותר. אבל עצלנים שמסתמכים על ידיעות אחרונות וכ"ו את האמת לא ידעו.
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628603
אתה יודע ודאי שיש דירוגים של אוניבסיטאות, יש כתבי עת נחשבים יותר ופחות, יש מאמרים מצוטטים יותר ופחות וגם החוקרים עצמם מוערכים על פי השגיהם. כלומר יש לנו רשת פלורליסטית למדי, שבה ההערכה שאנו מיחסים לכל שחקן תלויה בהישגיו, ובהערכה שיש לנו לשחקנים האחרים שאיתם הוא קשור.

אתה נוטה להעדיף בשורה של נושאים צמתים מפוקפקים, מבודדים ברשת. חוקרים שלא מועסקים, או מיומנותם המקצועית לא בדיוק בתחום המחקר, כתבי עת שקשורים באג'נדות וממוקדים רק בהן וכדומה.
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628607
אוניברסיטאות, כתבי עת, מאמרים וחוקרים . אתה כנראה לא מעריך נכונה את הכוחות שמשפיעים עליהם. כוחות של כסף, כוחות של עסקים,כוחות של ממשל ופוליטיקה, כוחות אלו משתמשים באותם אוניברסטאות מגזינים מאמרים וחוקרים כאוות נפשם

תהיה בטוח שאוניברסיטה מאיראן תחשוב אחרת מאוניברסיטה בישראל

קח לדוגמה את השימוש במיקרוגל. התעשייה והאנשים שדחפו את המכשיר הזה טוענים שזה מכשיר בטוח
במשך שנים המכשיר נאסר ברוסיה בגלל מחקרים שהוכיחו את הנזקים
אבל בסופו של דבר התעשייה וכסף גדול ניצחו את המדע
כיום בכל מקום ניתן לקנות מכשירי מיקרוגל
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628609
אבל אתה לא ראית את חומר הגלם של החוקרים, אתה לא איש מדע, אתה לא מבין את ההוכחות ואת השיקולים הסטטיסטיים. כשיש טענות סותרות אתה צריך להחליט על מי לסמוך. שוב, מדוע אתה מעדיף צמתים מבודדים ברשת, מדוע אתה מעדיף את דעת של מי שהקהילה המדעית בזה לו? את כולם קנו בכסף? כולם רמאים?
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628612
הלוואי שהיינו חיים בעולם אוטופי כמו ב - מסע בין הכוכבים הדור הבא - שבה אנשים טובי לב נמצאים בממשל ושהמערכת היתה פועלת על פי מדע טהור שלא נגוע בכסף רווח ושחיתות. אבל לצערי לא כך הוא הדבר. אומנם יש אנשים טובים ומדענים כנים אבל דבריהם כמעט אינם נשמעים. אנחנו חיים במאה ה21 ולא במאה ה-‏24
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628613
כיצד התגלתה לך האמת הזאת? האם יתכן שקראת אותה באותם אתרים עצמם שבהם אתה מוצא את התאוריות האלטרנטיביות? האם אותם צמתים מבודדים הם הטוענים שהחוקרים בכל האוניברסיטאות המובילות בעולם כולם מושחתים, ואתה החלטת להאמין להם?
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628615
אותם אתרים ''אלטרנטיבים'' מופעלים ע''י אנשים רגילים כמוני וכמוך, זה העם, זה הציבור, זה אנחנו, חלקם חסרי השכלה וחלקם בעלי השכלה. ואנשים מדברים בחופשיות על מה שהם רוצים. אין עורך עיתון שיכול לצנזר את דבריך, אין מערכת שמנוהלת ע''י משפחות של מיליארדרים בעלי קשרים בממשל. אין צורך ברשיון מטעם המדינה להפעיל את ערוץ התקשורת. ואין פחד מתביעות משפטיות. אני מעדיף עיתונות של העם, עיתונות חופשית. שלא כבולה ע''י הממשלה או כסף גדול.
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628617
זה נחמד שאנשים כמוני וכמוך יכולים לדבר בחופשיות בשעות הפנאי שלהם, אבל בעניינים רציניים יש צורך גם בכישרון, וגם בידע, וגם באחריות שנובעת מהצורך לפרסם ולעמוד בביקורת ובסטנדרטים של הטובים ביותר. זו הסיבה שיש סלקציה החל מהקבלה לאוניברסיטה כסטודנט, ועד לקבלת קביעות. יש מקומות שהסלקציה חמורה יותר והם במקרה גם היוקרתיים יותר, ויש מוקמות שכמעט אין סלקציה. זו השיטה של המערכת לברור את המוץ מהקש. זו הדרך לזהות למי כדאי להאזין ומי מספק רעש רקע.

בכנות, אתה ממש יודע שהרווארד, אוקספורד, קיימבריג', סטאנפורד ועוד מאות אוניברסיטאות במדינות שונות - כולן מפחדות, כולן מקבלות הוראות, כולן מצונזרות?
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628620
הרבה פרופסורים ודוקטורים שאומרים את דעתם נחשבים לאויבי המערכת וקונספירטורים
ברור שאני מקשיב לפרופסורים דוקטורים מהנדסים וכדומה ומקשיב להם ולא מה שהתקשורת הממוסדת, התעשייה או הממשל אומר.
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628629
דוד, מותר לי להזמין אותך לקרוא וללמוד הייטב ספר שיעזור לך (האמת לעוד הרבה אנשים, גם לכמה חוקרים שאני מכיר) לשפוט יותר טוב את מה שאתה קורא?
נסה להתחיל מזה <קישור Introduction to bio statistics http://www.biostathandbook.com/ >, או שאם אתה יכול להרשות לעצמך לרכוש את הספר intuitive biostatistics זה בכלל יהיה יותר טוב. מדובר בשני ספרים מאוד נוחים לקריאה, בלי הוכחות של משפטים ושאר סיבוכים.
הם לא מדברים על תחום מסויים, בטח לא על פוליו, גידולים אורגניים וכו'...

קח לך קצת זמן, קרא אותם, השתמש בהם במגוון דרכים ואחר כך נחזור לדיון. עד אז, לדעתי הדיון חסר ערך, מלבד הכיף של להראות שכולנו חכמים גדולים.
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628599
אתה טוען שהמקור פסול?! איך זה מסתדר עם "הקשב לכולם אך אל תבטח באף אחד"? על פניו נראה שאתה פועל על פי הכלל "הקשב ללא ממסדיים ותבטח רק בהם"
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628611
התפקיד של העיתונות הממוסדת הוא לא לדווח מה באמת קרה או מה שבאמת חשוב.
התפקיד שלה הוא להתעסק בזוטות, תככים פוליטיים, רכילות, שערוריות כספים ומין. אופנה ספורט בידור. היא נועדה בעיקר להסיח את ההמונים ממה שבאמת חשוב. גם כל העיתונים מספרים את אותו הסיפור מאותה זווית. אין מחלוקת. אומנם יש עשרות עיתונים אבל הם שייכים לאותו נרטיב. אני כמעט ולא מוצא בהם הבדל. כאילו שכולם מדווחים ממקור יחיד.
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628643
הסיבה שהחיסון בהודו ניתן 6 פעמים הוא מכיוון שהחיסון האורלי, בהודו ובשאר המקומות בעולם, הוא ביעילות נמוכה אם הוא ניתן רק פעם אחת או פעמיים. החיסון האורלי חייב להינתן פעם אחר פעם מספר פעמים כדי להגיע ליעילות גבוהה. במילים אחרות, יש אינטראקציה בין מתן חיסון קודם למתן חיסון שבא אחריו. מכיוון שכך יש כנראה חשיבות להפרשי הזמן בין מתן מנת חיסון אחת לבין מתן מנת החיסון העוקבת לה. יש כנראה עוד גורמים המשפיעים על יעילות החיסון (ונזקיו) שקשה מאוד להעריך אותן. בהודו תהליך החיסון נגד פוליו היה כשלון מוחץ, חיסלו לכאורה את את הפוליו המקורי אבל החומר המחסן שם פגע לפחות פי 6 מהפגיעה של פוליו, למרות זאת, כל הכשלון של חיסון פוליו אורלי טואטא שם מתחת לשטח.

ככל שיכולתי לברר בארצות מערב, דומות לישראל, יש צורך במתן לפחות 3 פעמים מנת חיסון פוליו אורלי על מנת שהיעילות שלו תהיה יותר מ- 90 אחוז. אני חוזר, כי זו נקודה חשובה: פרקטיקה אמינה של חיסון אורלי היא רק אם נותנים את החיסון האורלי בשלוש מנות בהפרשי זמן נאותים. מנת חיסון אורלית בודדת כפי שניתנה בישראל היא בעלת יעילות חיסון של בין 20 ל- 33 אחוז בלבד, המספר לא ברור כי לא ניבדק דיו. הפוליו בישראל השנה עבר כנראה , ברובו המכריע, לא בגלל החיסון אלא בגלל מכלול נסיבות שבהן לחיסון האורלי יש רק חלק מוגבל מאוד. כל הפסטיבל של ניצחון החיסון האורלי בישראל בשנה האחרונה , שהוא בפירוש הונאת הציבור על ידי חצאי אמת ורבעי אמת, אישש את חוסר האימון שלי במידע הרפואי המונפק בישראל לציבור בצינורות מימסדיים.
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628645
סליחה על השאלה, אבל: למה כל(?) תגובה שלך לאחרונה מופיעה פעמיים?
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628654
כן, תודה, בינתיים כבר למדתי על ההבדל בין החיסון המומת (סאלק) למוחלש (סאבין).

אבל הטענה שלך שהחיסון בהודו היה כשלון מוחץ על מה היא נסמכת? על אותם 50000 לוקים בשיתוק שאינו פוליו?
אתה טוען שהחומר המחסן פגע "לפחות פי 6 מהפגיעה של פוליו". יש לך משהו להגיד על הפגיעה הזו (איזו מין פגיעה זו ואיך היא קורית) או שאתה רק חוזר על מה שכבר הספקתי לקרוא באתרי התלהמות שהצליחו להוציא את העובדות הרחק הרחק מהקשרן?

להזכירך המטרה של ארגוני הבריאות היא למגר לחלוטין את הפוליו מהעולם כפי שהצליחו לעשות עם אבעבועות שחורות. נותרו רק שלוש מדינות אנדמיות, והודו כבר לא ביניהן- שם נרשם המקרה האחרון בינואר 2011.
כמובן שניתן לשאול האם זו ההקצאה היעילה ביותר של משאבים או סתם זריית כסף לרוח וזה יהיה ויכוח חסר תועלת בעצמו כי לא ניתן להשיב את הגלגל אחור, אבל כשאתה אומר שהנזק בפעולות עולה על תועלתן אני מצפה שתביא קצת נתונים וטיעון מסודר ולא תזרוק האשמה ריקה לאוויר כפי שעושה דוד.
אתה טוען שהכשלון טואטא מתחת לשטיח אבל בארגון הבריאות העולמי הנתונים זמינים- ראה תגובה 628616
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628591
אז הסתכלתי בעצמי
ובהודו לו"ז חיסון הדחף לפוליו הוא שתי מנות בשנה עד גיל 5.
Pulse Polio Immunization Program: The Pulse Polio Immunization Program was started in 1995 to eradicate polio. Under this program, all children below the age of 5 years are administered two doses of the oral polio vaccine per year.
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628597
מעניין אם הקרן משלמת לרופאים בהודו לפי מס' מנות החיסון שהם מספקים לציבור. זה יוכל להסביר דבר או שניים.
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628616
אחד היתרונות של חיסון אורלי הוא שמתנדבים יכולים לחלק אותו.

בענין NPAFP זו הכתבה הכי מאוזנת שמצאתי.
את המספרים של WHO לגבי NPAFP בדקתי בעצמי באתר שלהם והם אכן גדולים כמתואר.

ישנם שני הסברים אפשריים לגידול העצום ב NPAFP בהודו, שאכן מתרכז בשני החבלים המועדים אוטר-פרדש וביהאר.
1. התלהבות יתר של הממשל ההודי שגרמה לאוברדוז שגרם איכשהו לסימפטומים: הם עצמם (זהירות pdf) מתגאים במאמץ מעבר לחיסון מבית לבית גם לחסן ילדים במעבר ע"י מבצעי חיסון בתחנות רכבת, תחנות אוטובוס, כינוסים דתיים וכו', כך שבהחלט יתכנו ילדים שקיבלו עשרה חיסונים בשנה. ארגון הבריאות טוען שאין בכך סכנה.
2. רגישות יתר לאומית שבעקבותיה מדווח כל חשש לחשד (כפי שטוענים נציגי הממסד).

הדרך להבחין בין שתי התשובות היא כמובן לבדוק את שיעור התמותה מ NPAFP. הבעיה היא שהם כל כך ממוקדים במטרה של חיסול הפוליו אז על כל הדברים שנשללו כפוליו (היינו - NPAFP) לא בוצע מעקב ככל שראיתי.
מאידך כותבי המאמר שעשה את כל הרעש (PMID: 22591873) טוענים ששיעור התמותה מ NPAFP כפול מזה של פוליו. לא הצלחתי למצוא את המאמר עצמו ברשת אלא רק האבסטרקט.
קישורים אליו היו שבורים.
אם אכן התמותה מ NPAFP משמעותית האבחון של הסימפטומים אינו היסטרי אלא אמיתי, וכנראה שלקבל 6 ויותר חיסונים בשנה זה לא כל כך בריא כמו שמציג את זה ארגון הבריאות העולמי.
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628618
להבהיר: מדובר על מספרי NPAFP בהודו בלבד, שעלו מדי שנה מ 2002 עד 2012 מ 8000 לשנה בתחילת התקופה ל 60000 בשנה בסופה.
לעומת טווח עולמי של 0-2 ל 100000 ילדים עד גיל 15, בהודו השיעור הגיע ב 2012 ל 16.3, ובאחד מהמחוזות המועדים אף כפליים מהמספר הזה.
שיעור דו ספרתי של NPAFP נמצא גם בניגריה ואפגניסטן שהן שתיים משלש המדינות האנדמיות האחרונות, ובבחריין.
מצאתי בשעטו"מ מחקר על הסיבות ל NPAFP בהודו 628748
והנה הוא
הממצאים מעודדים - כ 21% מה NPAFP הם תסמונת גיליאן-בר. מה שמעמיד את השיעור של GBS על בערך 2 ל 100000 - בתוך השיעור המקובל בעולם של 1-3 ואפילו לא רחוק מהשיעור בארה"ב (1.3-1.9). כלומר החיסון לא גרם לעליה בשיעור ה GBS
20.7% מה NPAFP הם שיתוקים של מחצית הגוף hemiplegias שאין לי שמץ מהם והאם הם יכולים להיות קשורים.
7.1% מה NPAFP נובעים מדלקת קרום המוח
ואילו 35.7% מהמקרים הם כל מיני תסמינים שהם לא כל כך AFP
שורת המחץ :
The comparison of the other causes of non-polio AFP before and after the introduction of the liberal policy for AFP surveillance showed the increased reporting of pseudoparalysis specially related to the skeletal system rather than the true acute flaccid paralysis

השורה תחתונה מבחינתי : הגידול ב NPAFP הוא בהחלט כתוצאה מליברליות יתר בבדיקה מצד אחד ותסמינים מדומים מצד שני, ולכן קשה ליחס לחיסון השפעה רעה, עם הסתייגות בנוגע ל hemiplegias שצריך עוד לבדוק אם 2 ל 100000 זו רמה מקובלת או לא. מישהו?
מצאתי בשעטו"מ מחקר על הסיבות ל NPAFP בהודו 628777
תודה.
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628619
אולי. מעניין אם היתה עליה כלשהי ב NPAFP בישראל לאחר מבצע החיסונים האחרון.
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628633
לפי הדיווח בידען, רוב רובם של המשותקים בשיתוק רפה חד לא היו חולי פוליו, כך שיתכן שקיים גורם נוסף לשיתוק אצל ילדים בהודו.
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628650
אל תסתמך יותר מדי על הידען., לא רק בעניין זה. העורך שם בעל אג'נדות שאחת מהן היא "תקשיבו אך ורק לקונסוס, השאר שרלטנים". המספרים ששבדקתי, מסתמכים לפי זכרוני על אירגון הבריאות העולמי בפרסום צדדי שלו הם הרבה יותר דרמטיים: בעקבות החיסון האורלי בהודו מספר ניפגעי השיתוק בשנים האחרונות הרפה הוא פי 6 מנפגעי החיסון הרפה בשנים שקדמו לו. נזק פי 6 זה לא קצת נזק, זה כשלון מוחץ של החיסון האורלי בהודו. כעת יש צורך לברר למה היה בהודו כשלון, לפי ההתרשמות שלי אף אחד לא יברר כי כבר הוכרז שהיתה שם הצלחה, יותר מדי אנשים חשובים שחגגו את הנצחון ימנעו את החקירה.
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628662
ההבדל בין מי שצועקים "קונספירציה" לחוקרים רציניים הוא שחוקרים רציניים מנסים לבדוק את הסיבה ולא סתם לצאת בהכרזות.

אם נסתכל על המאמר שבו נזרק המספר (‏1 - קישור לתמצית) נראה תמצית די מתלהמת. אבל אם נסתכל על מאמר אחר שמצטט אותו‏2 נראה שדווקא חוקרים מה יש שם. אותו מאמר חוקר את אחד הגורמים החשודים. זה כמובן סתם מחקר אחד. אני לא מצוי בפרטי המחקר העדכני בתחום ולכן לא יכול לפרט יותר.

בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628781
אגיב לדבריך , אולי, מאוחר יותר. בהגהה.
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628690
האג'נדה של עורך הידען מקובלת עלי, ואני לא זוכר שנתקלתי בכתבה שלהם שנראתה או שמצאתי אותה כלא מהיימנה. אם אתה מטיל ספק במהיימנות שלהם, כמקור דיווח שניוני, אתה מוזמן לפרוש כאן דוגמאות ספציפיות (לינק לכתבה השגויה + לינק והסבר למקור הנכון). קל מאוד להזמין את העורך להגיב כאן, אני חושב שהוא אפילו ישמח.

בכל אופן, אתה עדיין לא עונה לטענה המקורית - רוב רובם של החולים בשיתוק רפה חד לא היו חולי פוליו.
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628718
צב מעבדה אתה עברתה אינדוקטרינציה. לצערי אתה כבול בתוך כלא חשיבתי. אני לא מבין איזה דוגמאות אתה רוצה שיביאו לך. כי כל אדם שיכול לחשוב בכוחות עצמו יכול לראות.
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628740
לפחות בדבר אחד אתה צודק, יש לי תפיסת עולם די מגובשת לגבי איך בודקים שאלות מכאניסטיות.

אם בא לך להרחיב את אופקיי עם דוגמה או שתיים, אשמח מאוד. כי אני לא יכול לחשוב בכוחות עצמי ולא מצאתי דוגמאות טובות למה שיחסת לידען.
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628743
טוב אני אסביר לך. לא יכול להיות שתמיד אבל תמיד מה שהממשל הממסד והגרסה הרישמית אומרים זה האמת. מפני שהרבה פעמים אלה שצעקו והיו נגד הנרטיב המקובל שכונו במשך שנים ''הזויים'' ובעלי קונספירציות, צדקו בסופו של דבר לאחר שהממשל כעבור עשרות שנים חשף מסמכים סודיים שהיו חסויים או שהקהילה המדעית מחליטה לזנוח את הפרקטיקה המקובלת ולאמץ את זו של ''ההזויים'' ולכן בתור אתר שמתהדר בנייטרליות ושמתיימר להיות ראציונאלי ומדעי , פשוט לא יתכן שהוא תמיד יקבל את גרסת הקונצנזוס. ולא רק זאת הוא עוד מתקיף בשצף-קצף כל מי שחושב בניגוד למה שמקובל. ולכן הוא לא אמין.
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628746
אפשר דוגמאות מהעבר?
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628749
מה שהממסד המדעי-רפואי-ממשלתי טעה?

הנה לך צפייה מהנה (בעצם מענה).

בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628752
מדובר שם על הטיפול בגזזת [ויקיפדיה] באמצעו קרינת רנטגן.

ברור שהממסד הרפואי טועה מדי פעם. להממסד הרפואי (והמדעי) יש תהליך של למידה ושיפור. ההקרנות ריפאו את הגזזת אבל באותו הזמן לא היה ידוע שהן מעלות את ההסתברות לחלות בסרטן. בהמשך (1960) פותח טיפול טיפול תרופתי נוח יותר שהחליף את ההקרנות. באמצע שנות השבעים אבחן הממסד המדעי את הקשר בין טיפול בגזזת וסיכוי גבוה יותר לחלות בסרטן בלוטת התריס. ההקרנות נראו גם כסיבה סבירה.

בהמשך החליטה המדינה לפצות את נפגעי הטיפול בחוק (הם נדרשו על ידי המדינה לעבור את הטיפול שבדיעבד התברר כמזיק, ולכן מגיע להם פיצוי).

רק שנים לאחר מכן צולם הסרט הלא מדויק על "ילדי הגזזת".

אבל לעצם העניין: מי התריעו כאן על טיפול לא נאות? (בזמן, לא כמה עשרות שנים לאחר שהממסד המדעי זנח את הטיפול וכן זיהה אותו כבעל תופעות לוואי מסוכנות)? מה היו הנתונים הסודיים שהמדינה הסתירה?
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628753
מעניין שארגון יוניצ"ף (UNICEF) שהיה בזמנו אחראי למחדל הגזזת כיום הוא אחראי למחדל הפוליו בהודו 47500 תינוקות נכים.
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628754
עדיין לא הסברת לי מהו בדיוק המחדל. שאלתי כמה שאלות בתגובתי הקודמת.
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628835
זה כבר 60 אלף בשנה‏1 וזה לא בגלל החיסון האוראלי (ראה תגובה 628748) אלא כנראה בגלל שרשת הדיווח הלכה והתרחבה, כיאה למשימה הלאומית.

בשנת 1985 היו בהודו לפי הערכת ארגון רופאי הילדים ההודי כ 200 אלף מקרים של פוליו בשנה. בשלוש השנים האחרונות אפס מקרים.
ארגון הבריאות העולמי מעריך את מקרי הפוליו בעולם בשנת 1988 ב 350 אלף מקרים בשנה. בשנה שעברה נרשמו בקפידה 466 מקרים מהם 63 מקרים של הדבקות בוירוס של החיסון. נותרו רק שלוש מדינות אנדמיות: ניגריה, פקיסטן ואפגניסטן.

בקיצור, לא הצלחת לשכנע אותי שנזקי חיסון הפוליו האוראלי עולים על תועלתו.

יש לך משהו אחר ?

1 ארגון הבריאות העולמי סופר. אני מבין שבמקרה הזה המספרים שלו קבילים בעיניך.
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628838
ולמה -אמ הגיע למסקנות שונות משלך?
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628839
למה אתה שואל אותי? בוא נשאל אותו.
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628842
זה הנימוק שאתה נותן לתלמידך אריק, אותו הבטחת לשכנע באותות ובמופתים שעמדתך בנוגע לחיסונים מבוססת על עובדות ושיש לך "ידע של מומחה" בתחום? אתה לא מרגיש שיש כאן, אולי, איזה פגם קטן?
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628849
חחחח גרמתה לי להתפקע מצחוק אתה מזכיר לי את הרשע הקטן(le Nabot) מהיה היה.
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628843
איפה הנתון של 60 אלף, לינק לנתון בבקשה אם אפשר.

אני מחפש לינק שאבד לי בעניין הגידול במקרי שיתוק רפה ב 15 השנים האחרונות בהודו, הלינק הזה הופיע באתר של who , לפי זכרוני אותו לינק כולל נתונים דומים (לא מספרית) לגבי שאר ארצות העולם.

היחוס של הגידול במספר נפגעי שיתוק רפה ודומיהם , כפועל יוצא של שיפור המעקב, לא ממש משכנע אותי. אבל אינני מוכן להתווכח בנושא לפני שיש לפני את הלינק שאבד לי.

דווקא המגמה של גידול מספר המשותקים בהודו ל- 60000 מ- 48000 בשנתיים האחרונות מחזק את ההרגשה שלי שהגידול נובע מהחיסון האורלי ולא משיפור המעקב; אבל אין טעם בוויכוח כאשר אין בפני הנתונים כולם, אין לי כרגע לינק עליהם.
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628850
בתגובה שקישרתי לך קודם יש את הקישור לאתר של WHO ובו אתה מכניס מדינה ושנה ומקבל את כל דווחי NPAFP ומקרי הפוליו האמיתיים.
למה הגידול בשנתיים האחרונות מחזק את ההרגשה שלך? בשנתיים האחרונות ירד מספר החיסונים שניתנו.
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628856
סתם מחשבות שעולות לי למה האו"ם וביל גייטס כל כך מתעסקים בחיסונים. כל ההתעסקות הזאת בחיסונים נראית לי תמוהה, הייתי אומר מעט מחשידה. כי יש דברים שהרבה יותר חשובים מחיסונים. כמו מים נקיים, היגיינה, מזון בריא ומגוון, הימנעות ממזהמים...קצת מוזר לי שהם בכזאת שליחות בהולה לתת לכל הילדים חיסונים.
אני שמעתי את ביל גייטס אומר

“The world today has 6.8 billion people… that’s headed up to about 9 billion. Now if we do a really great job on new vaccines, health care, reproductive health services, we could lower that by perhaps 10 or 15 percent.”
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628857
שאלה טובה. אבל יש שאלה קצת שונה: האם הם לא מתעסקים בנושאים אחרים, כגון מים נקיים, הגיינה, מזון בריא ומגוון והמנעות ממזהמים.

בדקתי בדף הבית של WHO. יש שם קישור בולט לידיעה על <http://www.wpro.who.int/southpacific/programmes/heal... שיפור הרגלי הבריאות של ילדים באוקיאניה>. לא טרחתי לבדוק תחומים אחרים.

וכן, תודה רבה למי שדואג לחיסונים של אותם ילדים והופך את העולם למקום קצת יותר בטוח עבור כולנו.
שיפור תנאי מחייה מגביל ילודה 628858
עוד הרצאה ב-TED

The world's population will grow to 9 billion over the next 50 years — and only by raising the living standards of the poorest can we check population growth. This is the paradoxical answer that Hans Rosling unveils at TED

http://www.ted.com/talks/hans_rosling_on_global_popu...
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628859
מה ההקשר לאמירה הזו? למה יצטמצם המספר?
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628860
באמת שמעת את ההרצאה המקורית של גייטס, או שרק קראת את הציטוט החלקי הזה?
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628862
לפני שאנחנו ממשיכים עם כל מיני מחשבות שעולות לך, מה עם 47500 תינוקות משותקים בהודו? ההסבר שלי מקובל עליך או לא?

עכשיו בוא נדבר על ביל גייטס.
ראשית בוא נדייק- אתה לא שמעת את ביל גייטס אומר את זה אלא קראת את זה כי זה ציטוט שהוצא מהקשרו.
ביל גייטס, האיש העשיר ביותר בעולם, מכר חלק גדול ממניות מיקרוסופט שהחזיק, אלו שהפכו אותו להיות האיש העשיר בעולם, ותרם את הכסף לקרן ביל ומלינדה גייטס שהקים בשנת 2000.
האיש המתוק והטוב הזה, שיזכה לבריאות וחיים ארוכים, העביר את מוקד העשיה שלו לפני חמש שנים מביזנס לפילנתרופיה.
אם הוא עוסק בפילנתרופיה אפילו בחצי מהיעילות שבה עשה ביזנס, אני חושב שלא אתה ולא אני יכולים להעביר ביקורת על הבחירות שלו.
על האיכות של הניהול של קרן ביל ומלינדה גייטס יעיד וורן באפט.
וורן באפט גם הוא אחד האנשים העשירים בעולם, וגם חסכן ידוע, והוא בן 84. במותו הוא יתרום יותר ממחצית הונו (עשרים ומשהו מיליארד דולר) לקרן ביל ומלינדה גייטס. הוא חושב שהם עושים עבודה יותר טובה מכל אחד אחר ולכן הוא תורם להם.

כן יש הרבה דברים שצריך לעזור לעולם השלישי. תקדיש זמן ותקרא על קרן ביל ומלינדה גייטס ותראה מה הם עושים, או תשב שעה שעתיים ביוטיוב ותקשיב לראיונות עם ביל גייטס ותבין איזה איש חכם וצנוע הוא האיש העשיר בעולם. יום אחד במקום לבלות באתרים של חצאי אמיתות והוצאת דברים מהקשרם תקרא קצת על האיש הזה.
אז אולי לא תתמה ותחשוד באנשים טובים‏1

1 שבת צז א' וגם יומא יט ב'
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628863
מה עם 47500 משותקים בהודו? אנחנו מחכים ל-אמ לא?
ואני כן שמעתי את ביל גייטס בהרצאה ביוטיוב ולא מתוך ציטוט.
ידוע גם שבאיזה שהוא שלב ביל גייטס קנה מניות במונסנטו שזה כבר סימן לא טוב.
אתה אומר שהוא איש מתוק ואילו אחרים אומרים שהוא השטן בתחפושת.
את התשובות אין לי אבל שאלות יש....
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628869
מה זאת אומרת מחכים ל-אמ? אתה היית אמור ללמד אותי! הסכמנו שתאיר את עיני בנושא אחד ובינתיים לא שכנעת אותי בדבר.

תראה אותך: אני אומר ביל גייטס איש טוב ומתוק, ואתה אומר אחרים אומרים ההפך. אבל מה אתה- דוד אומר?
גם אני שנאתי את גייטס בשנות התשעים, כשווינדוס היה GUI על כרעי תרנגולת של דוס. אבל בשנים האחרונות גיליתי שהוא אדם מוסרי אמיתי, הלוואי על כולנו. הנה- שיניתי את דעתי מהקצה לקצה ואני לא מתבייש בכך.

הבן האמצעי שלי הוא ילד סנדוויץ' קלאסי - מרגיש מקופח ונוטה לייחס לאנשים כוונות רעות. בכל פעם שאני תופס אותו בקטע מקופח אני אומר לו- אם אתה היית במקומו מה היית עושה? הוא מבין, מחייך ומרגיש יותר טוב עם העולם עד הפעם הבאה.

הרשת מלאה במלעיזים בפרוטה. אם אני אצטרך ללמוד כל נושא שתשלח אותי אליו כדי לבדוק האם אולי אחד מהם צודק אני מהמר שאמות בשיבה טובה לפני שאגיע למחציתם.
אז בוא נעצור כאן- אתה תפסיק לשלוח אותי לאתרים עם תאוריות קונספירציה חצי אפויות ואני אפסיק לבלבל לך במוח עם עובדות.
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628865
דווקא לא הוצא מהקשרו. זו סתם אמירה שמניחה שהעלאת תוחלת החיים, הסיכוי של ילדים להגיע לבגרות, יקטינו את הילודה ואת גודל האוכלוסיה.
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628866
כרגע נתת את ההקשר החסר.
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628867
מה ההקשר? אפשר לפרש שביל גייטס רוצה להוריד את השימוש בפד"ח, ולכן להקטין את גודל האוכלוסיה ע"י הפצת חיסונים שגורמים עקרות.
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628870
בטלוויזיה הרוסית יש תוכנית שנקראת מחפש-האמת תראו מה הם אומרים

בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628871
תהיה רציני לרגע, אתה באמת חושב שביל גייטס רוצה להרעיל את האוכלוסיה, ועוד מודיע על כך בגלוי בהרצאה ב-TED?
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628872
לא אמרתי דבר. רק נתתי קישור לתוכנית מהטלויזיה הרוסית. אין תשובות רק הרבה סימני שאלה. ובאמת למה הרוסים העלו כזאת תוכנית לשידור?
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628873
כל ה-RT הזה הוא ערוץ תעמולה מליגה ז'. תהיה קצת רציני, אתה הרי לא ילד בגיל ההתבגרות, נכון? נכון או לא נכון?
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628874
קודם כל הערוץ הרוסי הוא הערוץ החדשות הגדול ביותר באינטרנט למעלה ממיליארד צופים. וגם הוא הערוץ הזר הנצפה ביותר באנגליה והשני בארה"ב אחרי הבי-בי-סי. לא ניתן להתעלם ממנו. ואיזה ערוץ אתה מכיר שהוא לא תעמולה?
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628881
יש מיליארד דוברי רוסית בעולם?
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628878
אני מכיר מאגר נתונים אחר של who שערוך בצורה דומה למאגר של who עליו הצבעת. יתכן מאוד שמדובר באותו מאגר נתונים אלא שיש שוני בשאילתות שמופנות אליו, דהיינו שוני בטופסי השאילתות. טופס השאילתא שלך לגבי השנים האחרונות בהודו מדבר על כ- 60000 משותקים מסוג כלשהו, טופס השאילתא שלי מדבר על בערך כ- 48000 משותקים מסוג כלשהוא אחר. נראה שיש שוני בין איפיוני המשותקים בטופס שלך ובטופס שלי לכן אי אפשר לעשות השוואות. עדיין חשוב לי למצוא את הטופס שלי כי אותו אני מכיר וממנו אני יכול להסיק מסקנות, הטופס שלך לא עוזר.

לא רוצה להעיר הערות לגבי מסקנותי בלי שהטופס שלי מונח לפני.

לא יודע למה אתה מפנה אותי לדויד. אין לי דיון איתו בעניין המשותקים מהודו, גם אין לי כרגע ענין בוויכוחים ויכוחים שיש לו בענין זה עם אחרים.
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628776
השאלה היא איך אתה יודע לזהות את המקרים בהם הממסד המדעי טועה (ואין שום ספק שהוא טועה לפעמים), וכשלדעתך הוא טועה איך אתה יודע לזהות איזו מהאלטרנטיבות היא הנכונה.
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628778
על ידי חקירה מעמיקה של הנושא. אחרי שאני יודע את הנושא ברמת מומחה אני נתקל בכתבות פסבדו-מדעיות בידען או כתבות פרופגנדה.
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628782
חקירה מעמיקה כגון זאת שערכת לגבי חיסונים לפוליו (וכנראה גם לשחפת)? לדעתך יש אפשרות שמי שלמד רפואה במשך כמה וכמה שנים טובות, ומאז עובד בתחום במשך עשרות שנים אולי הצליח להעמיק בחומר טיפה יותר ממך, או שזה לא סביר?
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628853
לא כל מי שיש לו אוזניים הוא ארנב (אולי הוא שועל?).
לא כל פרסום מדעי הוא true positive(אולי הוא false positive?), וראה תגובתי הראשונה בדיון.

זה שהידען מפרסם ידיעות מדעיות מקובלות לא אומר שהן שגויות. אם אתה טוען שהידען מפרסם שטויות, בבקשה קשר לידיעה כזאת בידען ולתוצאות מדעיות מבוססות שמראות את השגיאה. דרך אגב, גם אם זה קורה מדי פעם זה לא נורא, רוב הפרסומים המדעיים לא ניתנים לשחזור ויתכן שהם שגויים.
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628861
אני מכיר את האגנדה של הידען בכול מה שקשור למזון מהונדס. אבי בליזובסקי הוא תומך נלהב של התעשייה הזאת.
אני מקשיב למדענים פחות משוחדים האם ראית את סרט ההסברה הזה..
אם לא. אז לפחות תקשיב למה שיש להם לומר.
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628884
דוד, דמיין שאנחנו בתחילת המאה ה-‏20, ובעיתון המקומי, מישהו טוען שמכוניות ומנוע הבערה הפנימית שלהן גורמות להתקפי לב, שחוטי החשמל בקירות הבתים גורמים לאוטיזם ופיגור, ושמכונות הרנטגן בחנויות הנעליים‏1 גורמות לסרטן. איש המדע של אותה תקופה היה צוחק עליו ואומר שאין הוכחות לאף אחד מהדברים האלה, 100 שנה אחר כך, אנחנו יודעים האיש מהעיתון צדק לגביי המכונות בחנויות הנעליים, שנאסרו לאחר שהמדע גילה שיש בהן סכנה (וטעה לגביי השאר). אז זה אומר שעכשיו אנחנו צריכים להאמין לך לגביי "חיסונים, מזון מהונדס, ופלואור"?

בכל שנה מועלות תיאוריות מדעיות מרובות ששונות מהקוצנזנזוס רובן פשוט שגויות ומוכחות ככאלו, עד שהמדע לא קיבל תיאוריה מסויימת, אין סיבה להניח שהיא נכונה.

בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628789
אגיב לדבריך, אולי, מאוחר יותר.

אני עדיין חוכך בדעתי אם אפרסם תגובה ארוכה שלי לדבריך אלי במקום קודם, כאשר ניתקלתי במגיב האלמוני הקופץ הטרדן, התגובה רשומה אצלי במחשב אבל אני לא בטוח שאני שש לפרסם כי אין לי זמן לוויכוחים ארוכים כמו שעושה דויד; אבל אולי אגיב שם בכל זאת.

לגבי המשמעות של ניפגעי חיסון אורלי בהודו אגיב כרגע רק בכמה מילים.

החטאת לגמרי את הכוונה שלי. בכלל לא משנה אם המשותקים רפה בהודו ניפגעו מפוליו או משיתוקים אחרים , מה שחשוב הוא שהחיסון האורלי הלא זהיר שם _הוא שגרם_ לכל מקרי השיתוק הרפה (רוב מכריע, ליתר דיוק). זה מקרה קלסי של הבדיחה "הניתוח הצליח אבל החולה מת".

מה שחשוב אפילו יותר מהכשלון בהודו הוא _הטיוח_ של הכשלון הזה והצגתו כהצלחה. כי ההתנהגות הזו יכולה לחזור על עצמה בפרוצדורות רפואיות אחרות. הטיוח עצמו של הכשלון בהודו כל כך מוצלח שרוב האנשים שהתעניינו כל לא יודעים עליו.
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628794
אבל האם הוא באמת גרם לכל המקרים הללו? האם לא מדובר על עליה בדיווח? או אם יש עליה: למה נראה לך שהיא בגלל החיסון (ולא, לדוגמה, בגלל הכנסה לשימוש של גידולים מהונדסים גנטית)? ואיפה אתה רואה טיוח?
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628796
אחח אם רק יכולתי להתנסח בדרך יפה כל כך.. הוצאתה את מילותי מהפה
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628801
אני לא נוהג להעיר על שגיאות כתיב, אבל אם אתה מורה בתיכון כדאי שתבדוק את האיות של המילה ''הוצאת'' לפני שאתה כותב אותה על הלוח.
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628802
אני לא מורה לעברית.
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628805
התגובה הזאת מצחיקה בכל כך הרבה רמות.
פעם ראשונה שאני רואה האכלת טרול מתוך שעמום לאורך זמן ארוך כל כך. אבל הבידור בתגובות כגון זאת שווה את כל המאמץ. תודה לכולם
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628811
לפי הפורום הנוכחי אני רואה שמבוגרים הם לא שונים הרבה מתלמידי הילדים. עמיתיי למקצוע מטיחים כלפיי שאני מורה אליטיסטי. חבר למקצוע ענה להם דוד הוא הכן מורה אליטיסטי אבל עם מצפון. אני פשוט מתעניין רק במבריקים בכיתה. "האלים" בירכו אותם עם אינטילגנציה שהם יכולים להבין דברים מורכבים ולהבין מציאות שאחרים לא. מספיק שאתה מסביר להם פעם אחת והם ישר קולטים. יש גם אחרים עם ראש על הכתפיים שרוצים להבין גם אם בפעם הראשונה נכשלו בהבנה. גם להם אני עוזר וכעבור זמן מה גם הם מבינים. לעומת זאת יתר הכיתה בערך 80 אחוז זה פשוט חבל על הזמן שלי וחבל על המאמץ וחבל שהמערכת מחייבת אותם להיות בבית הספר. יש לי ביקורת חריפה על מערכת החינוך וזה שתלמידים יהיו יותר זמן בבית הספר לא עושה אותם לחכמים יותר. אם 4 שעות ביום לא מספיקות אז גם 8 שעות לימוד ביום לא יספיקו זה פשוט נהפך לבייביסיטר.
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628812
פחות מוצלח מהתגובה הקודמת אבל עדיין מבדר בדרכו.
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628813
שמע, אתה גורם לי, בפעם המי יודע כמה, לשמוח שעזבתי את ''מערכת החינוך'' בגיל חמש עשרה.
תודה.
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628814
אפשר לשאול מה אתה מלמד?
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628816
דקדוק אנגלי.
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628817
האם דקדוק אנגלי לא דורש בעיקר שינון ומעט מאוד הבנה?
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628818
טרול חדש בפורום?
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628821
דווקא לא טרול.

באופן כללי אין פה הרבה טרולים, בודדים, אבל יש הרבה שמרנות.
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628819
זה דווקא יפתיע אותי, מאחר ועל פי זכרוני הקלוש לימודי הדקדוק העברי בבית הספר דרשו לוגיקה בעיקר ומעט שינון. האם יש שוני כה ניכר (מתודולוגי) בין הדקדוק האנגלי לעברי?
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628820
מה שאותי מפתיע במיוחד זה הנתון לפיו דקדוק אנגלי נלמד בבתי הספר בארץ (דקדוק עברי בקושי נלמד), ושיש לכך מורה ייעודי - לא המורה לאוצר מילים באנגלית ולא המורה לספרות אנגלית.
אין ספק - שי פירון שיחק אותה שוב.
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628822
דקדוק אנגלי לתלמידים רכים בשנים אך סתומים ללא תקנה - אולי דוד לא מלמד בישראל, אלא ברפובליקה מרכז אפריקאית? או בנגלדש? היתכן שזו הסיבה לניסויים בבני אדם שרשויות הבריאות עורכות שם במסווה של חיסונים?
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628826
רק אני פה חושב שדוויד הוא *תלמיד* בי"ס?
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628829
אולי די?
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628824
כמות היוצאים מן הכלל גדולה בהרבה באנגלית מאשר בעברית, מה גם שהעונים על הכלל "מוזרים" למי ששפת אמו עברית, בעברית כל ההטיות הן נגזרות של השורש, באנגלית הקשר בין go ל- went הוא מוזר לדובר עברית ולא אינטואיטיבי,הן העברית "הומצאה" מחדש במאה השנים האחרונות תוך סדר ומשמעת בניגוד לאנגלית שסובלת מאלף ויותר שנות אבולוציה והשפעות מכיוונים שונים.
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628828
אני חולק עליך השפה האנגלית היא שפה מאוד ראציונאלית בלי שמות זכר ונקבה לעצמים דוממים או למספרים. 2 הבעיות העיקריות בשפה האנגלית הן שהגיית המילים היא שונה מהאנגלית הכתובה ושהכול הפוך באנגלית למשל באנגלית אומרים אדום-אוטובוס במקום אוטובוס אדום.
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628868
האדום-אוטובוס זה החלק הקל של השפה. מה שממש קשה באנגלית זה שהיא כתובה משמאל לימין ו(תחזיק חזק) באותיות לטיניות. הידעת שאנגלית היא לא שפה שמית?
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628875
הפעם אולי הבעיה היא לא בדוד עצמו (הפלא ופלא) אלא בתלמידים שלו, שלעדותו הם ממש לא מבריקים. אם כבר היו במשאלי רחוב טלויזיוניים תלמידים שחשבו ש"הרצל זה מהתנ"ך", ולא הצליחו לענות לשאלה אם ראש הממשלה הראשון היה בן גוריון או רבין - אז למה שהתלמידים של דוד ידעו שהאנגלית היא לא שפה שמית, ובכלל מה זה, לעזאזל, שפה שמית?

(ואשר לאדום-אוטובוס הלונדוני - הם לא הוצאו מהמחזור לפני כמה שנים, לצלילי בכיים המר של מקומיים ותיירים גם יחד, ואחר כך הוחזרו עם מנוע עזר או משהו מעין זה?).
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628636
מ 2002 עד 2012 היו כל שנה בין 8 ל 20 מקרים של AFP (כולם כמובן NPAFP)
ב 2013 היו 32 מקרים.
השאלה בעינה עומדת- בגלל החיסון או בגלל הערנות אצל הצוות הרפואי?
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628677
השאלה אכן שאלה, אבל הנתונים האלה מדאיגים (אגב, מאיפה השגת אותם?)
הודו לה' כי טוב 628703
מאותו אתר של ארגון הבריאות העולמי שכבר קישרתי אליו בנוגע להודו.
הודו לה' כי טוב 628823
אני מכיר מספרים שונים מאוד, גם כן לקוחים ממאגר מנתונים דומה של ארגון הבריאות העולמי. יתכן שמדובר באינטרפטציות שונות של מאגרי הנתונים. המספרים שכתובים בלינק שלך נראים מאוד מתונים ולכן מעוררים רושם שבעיית השיתוק הרפה בהודו היא עניין זניח לגמרי, במאגר הנתונים השני (שלי) המספרים מבהילים .

מה שמרגיז הוא שלא מצליחים להגיע בנקל דרך חיפוש בגוגל למאגר המבהיל, חיפושים של שעתיים ויותר בגוגל לא הובילו אותי למאגר הנתונים שלי. אני מניח שהמחפש הרגיל לא יגיע אליו מחמת עייפות. הגעתי למאגר השני, המבהיל, לגבי שכיחות עצומה של שיתוק רפה בהודו בדרך עקיפין, לא דרך גוגל.
  הודו לה' כי טוב • צפריר כהן
  הודו לה' כי טוב • שוטה הכפר הגלובלי
  הודו לה' כי טוב • צפריר כהן
  הודו לה' כי טוב • אריק
  הודו לה' כי טוב • שם(חובה)המקורי
  הודו לה' כי טוב • אמ

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים