|
||||
|
||||
מצטער, אבל זה דומה מדי לשירות הצבאי שלי מכדי להיות אקזוטי. |
|
||||
|
||||
אז מה דעתך על צביעת גושי חמאה בתמצית גזר שגורר ונסחט במיוחד? (מפני שהחמאה יוצאת לבנה מדי לטעמם בחורף, מסיבות שאני לא זוכרת, וחמאה צהבהבה נראית טוב יותר). |
|
||||
|
||||
תמית גזר זו אחת האירוניות הגדולות בתחום המזון ה"טבעי" ותוספי המזון למיניהם: החומר הנותן לגזר את צבעו הוא הבטא קרוטן. חומר זה משמש בין היתר כצבע מאכל (E160a), ובתור שכזה ליעד במלחמתם של שוחרי המזון ה"בריא" למיניהם (לא לחומרים משמרים, לא לצבעי מאכל). אלא מאי, הבטא קרוטן הוא חומר דרוש לגוף (צריכה יומית של בטא-קרוטן לאדם מבוגר צריכה להיות 2–7 מ"ג ליום), שכן הוא אבן היסוד ליצירת ויטמין A. בתור שכזה הוא נמכר בחנויות הטבע למיניהן כתוסף בריאות המאריך ומשפר את חיי האדם. |
|
||||
|
||||
בטא קרוטן במינון גבוה מגדיל את הסיכון לסרטן ריאות אצל מעשנים. אגב, גם ויטמין E בכמות גדולה מעלה את שעור התמותה). שני אלה היו בכותרות לאחרונה בקשר לאי-נחיצותם של מולטי-ויטמינים. |
|
||||
|
||||
כן, אני מודע לכך שבטא קרוטן במינון גבוה מגדיל את הסיכון לסרטן ריאות אצל מעשנים. כמות של פי שלושה עד עשרה מהמנה המומלצת ליום במשך 5-8 שנים. כשמדובר בויטמינים (וביסודות קורט) מומלץ לא להגזים. לא לכאן ולא לכאן.1 אני לא הייתי מודע לכך שויטמין E בכמות גדולה מעלה את שעור התמותה באופן כללי. שיעור התמותה הוא לא 100% מכלל האוכלוסיה, בלי קשא למינון ויטמין זה או אחר? ____ 1 ההמלצה שלי2 - אל תתנזרו ממאכלים צבועים בבטא קרוטן, ואל תצרכו כדורי בטא קרוטן. 2 מי שנוהג לפיה עושה זאת על אחריותו הבלעדית. |
|
||||
|
||||
"שיעור התמותה הוא לא 100% מכלל האוכלוסיה?" - בד"כ לא עד סיום המחקר (מה שקרוי endpoint). ______________ (יש הטוענים שהשוטה איבד את חוש ההומור שלו. לעומתם, יש הסוברים שמעולם לא היה לו כזה) |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |