|
אני לא יודע כמה כוח המחשוב של גוגל שווה כאן למול החומרה הייעודית: קצת רקע לטבלאות (טבלאות? טבלות?) שבדף: פעולת הכרייה היא, כזכור, לב ליבו של פרוטוקול ביטקוין. הפעולה נועדה להעניק תשלום למי שדואג לבדוק את אמינות ההעברות והמאמץ נועד לוודא שיש הסכמה של רוב המשתתפים. כלומר: ההסתברות לזכות בתחרות על הווידוא (שהפרס עליה הוא דמי הכריה וכן עמלות העסקאות) היא בעיקר התאם למהירות החישוב. ליתר דיוק: החישוב של פונקציה אחת: SHA256.
בטבלאות מופיעים אמצעי חישוב שונים ויש בהם את יעילות החישוב. היעילות נמדדת במהירות החישוב (Mhash - מליוני הרצות של SHA256 שהיא סוג של פונקציית ערבול - hash function) ביחס לעלויות שונות (לדוגמה: עלות האנרגיה הנדרשת לחישוב).
הוזכר כאן פרוטוקול Litecoin. אחד השינויים שבו הוא שהחישוב המסובך שבו אמור להיות מסובך יותר (תאורטית: בלתי אפשרי) למימוש במעגל משולב ייעודי (בעל כמות קטנה של זכרון(?)).
אבל כן, בפועל ביטקוין נהנה מאופי אינפלציוני: המימון מגיע מכך שכל הזמן זורם פנימה הרבה כסף. כמות הכסף הזו אינה בשליטה של איזה גוף מרכזי. יש לציין שבהמשך אמורה להיות בעיה הפוכה של העלמות מטבעות: אם אני מוחק בטעות את המפתח הסודי (הארנק) שלי, הכסף שבו אבל לבלי שוב. מעניין אם יתפתחו בעתיד כלים חוקיים להתגבר על הבעיה הזו ("לך תוכיח שכבר אין לך מפתח").
|
|