|
מהלך הניסוי:
הכנתי טחינה בבית1 במוצאי יום כיפור(שבת), ואז גם אכלתי חלק ממנה, והשארתי אותה במקרר, אטומה בניילון נצמד. הטחינה שהוכנה לא היתה נוזלית, אלא יותר לכיוון הצמיגי. מאז הקפדתי גם כל ערב לפתוח את הכיסוי פעם אחת לפחות + טעימה. ואז לאטום מחדש. היום בערב (שלישי) - פתיחה אחרונה וחיסול שארית הטחינה עם פרוסת לחם.
תוצאות: עד סיום הניסוי, הטחינה שמרה על טעמה, גם אם היא קצת התמצקה והיא כמובן קצת פחות טרייה מטחינה שהוכנה זה עתה. לא הרגשתי מרירות, וודאי שלא טעם מקולקל.
1 כארבע כפות גדושות טחינה מלאה, בין חצי ללימון שלם, מים קצת יותר מהלימון. לאחר הערבוב, מלח + 2 שיני שום כתושות.
|
|