|
||||
|
||||
הכיוון של התגובה שלך וכל התגובות שבהמשך מצביע אך ורק על אי הבנה. בתגובה שלך אליה התיחסתי- כשכתבת שתחליף לביצים הוא תמיד יקר או דורש זמן ממש לא היה ברור שאתה מתכוון לתחליף מבחינה בריאותית, אני הבנתי שאתה מתכוון לתחליף לביצים מבחינה פונקציונלית. לידיעתך ההבנה שלי בבריאות ובמזון בריא היא רחבה מאד, ולמרות שכתבתי על השימוש בביצים בעוגות אינני אוכלת או אופה עוגות. ציינתי את זה אך ורק כדוגמאות להבהיר שהתחליפים מבחינה פונקציונלית לפחות הם פשוטים מאד, זולים וזמינים. לא ברור לי מאיפה הבנת שאני משווה תזונתית פירורי לחם ועוגות לביצים- מציעה שתקרא שוב את מה שכתבתי אין שם משפט כמו "עוגה היא תחליף זול וזמין לביצה" אלא- שבעוגה ניתן בקלות ובזול להחליף את הביצה ברסק תפו"ע. עכשיו נעבור לנושא הבריאותי שקשור לביצים ותחליפיהן- אם בחלבון עסקינן- בוא ואבשר לך בשורה, לאף טבעוני לא חסר חלבון, חלבון קיים בכל מוצר ומאכל כמעט וגם ללא שימת דגש מיוחד על החלבון בהרכבת התפריט השבועי, נדיר מאד שטבעוני יגיע למצב של חוסר בחלבון (אם זה קורה שזה טבעוני "ג'אנק" שאוכל רק ג'אנק פוד ושטויות שלא חסר מהן ללא חומרים מן החי, ואז הוא שקול לחלוטין לכל קרניסט שאוכל ג'אנק פוד שאולי לא חסר לו חלבון אבל חסרים לו המון דברים אחרים). חלבון זמין איכותי נהדר ובכמויות מספיקות בהחלט יש בכל הקטניות וברוב הדגנים, כאשר יש לפחות ארוחה אחת ביום הכוללת דגנים וקטניות לא חסר חלבון לאיש והביצה לא נחוצה כלל. בגלל שהתיחסת גם לנושא המחיר- קטניות+ דגנים בכל מצב זולים יותר מביצים. |
|
||||
|
||||
עכשיו שמתי לב שכן כתבתי שכל תחליף ביצה הוא זול, זמין, ובריא יותר מביצה. אז המילה ''בריא'' כן הופיעה בתגובה שלי. אבל, היא לא התיחסה ל''עוגות'' או ל''פירורי לחם'' כבריאים, אלא ל- קמח חומוס בחביתה כבריא יותר (אני עדיין כן מתיחסת לנושאים כמו כולסטרול, סוכר (החלמון) ושומנים פחות בריאים שאין בחומוס) לתפו''ע בעוגה כתחליף יותר בריא מהביצה בעוגה, לקמח חומוס כמדביק פירורי לחם בריא יחסית לביצה באותו שימוש לקוואקר טחון (או פשתן)וטחינה בקציצות, וכן הלאה. גם אם כל המוצרים הנ''ל אינם בעלי תכולת חלבון גבוהה כמו הביצה, (שוב, החלבון לא חסר בתזונה הטבעונית), עדיין אינך יכול לטעון כי הם פחות בריאים מביצה, אם כבר יש להם אספקטים שהם אף בריאים יותר. בוודאי שאינם יקרים יותר או דורשים זמן עבודה רב יותר מביצה כפי שטענת בתגובתך אליה הגבתי אני. |
|
||||
|
||||
הכולסטרול והשומנים בביצה בריאים מאד. אני הורדתי 30% מהכולסטרול שלי תוך חצי שנה, תוך אכילת ביצה כל יום. וכמובן ללא תרופות כלל וכלל. אבל זה לא רק אני אומר, כמובן. ושוב את חוזרת לעוגות - מי שאוכל עוגות, מזיק לעצמו באופן הרבה יותר חמור ממה שמזיקה לו הביצה בכל אופן שהוא. אם הוא רוצה להתחיל לדאוג לבריאותו, הביצה היא אחרונת דאגותיו, ואם בה הוא משקיע את המאמץ, חבל על הזמן שלו. רמז - שיתמקד בסוכרים ובפחמימות שלו. כן, ממש להכין ולטגן קציצות לא דורש יותר זמן מביצה. Who are you kidding. פי עשר זמן ומאמץ, מניסיון. |
|
||||
|
||||
מה יהיה? אני לא מהנוטים לכתוב את זה לאנשים אבל - בעיות בהבנת הנקרא? אני מפצירה בך לחזור אחורה לכל אחת מהתגובות שכתבתי מתחילת הדיון בביצים ולהראות לי איפה בדיוק אני ממליצה על אכילת עוגות, או על אכילת עוגות כתחליף לביצים. בסך הכל ציינתי שלכל שימוש של ביצה יש תחליף, ומכיוון שאחד השימושים של ביצה אצל מי שכן אוכלים עוגות, מבלי שאכנס להם לתזונתם והאם זה בסדר או לא לאכול עוגה כל יום, אחת לשבוע או אחת לחודש, הוא בהדבקת הבלילה והתפחת העוגה, הבאתי את זה כ ע ו ד א ח ת מ ה ר ב ה ד ו ג מ א ו ת. הגענו להבנה בעניין? תודה. |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |