|
||||
|
||||
"הנהנים מתזונה מאוזנת של ירקות, אגוזים, זרעים וחלבונים." המשפט המוזר הזה מופיע כמעט בכל כתבה על תזונה בריאה. מילא ירקות, אבל במה לעזאזל מדובר כשמדברים על אגוזים וזרעים? כוס שומשום לארוחת בוקר? מזון תרנגולות לארוחת צהרים? מיקס קשיו בין לבין? האם זה באמת מה שהם ממליצים? |
|
||||
|
||||
זרעים זה גרעיני חמניות, גרעיני דלעת, שומשום, ועוד. דגנים לא נחשבים ל''זרעים'' למרות שהם אכן זרעים מבחינה בוטנית. וקטניות זה שעועים למיניהם, אפונים, ועדשים. |
|
||||
|
||||
בארץ זרעים זה בעיקר טחינה, שהיא מוצר בסיסי נוח וזול ונמצא כמעט בכל בית. קשיו זה טוב כי הוא בסיס להכנת גבינות ורטבים, אבל בגלל המחיר זה לא מזון יומיומי. ההמלצה היא כמו תמיד אוכל מגוון עם מעט חלבונים, קצת שמן וכמה שפחות סוכר, אבל זה לא אומר שטבעונים מקפידים על זה, מי שהקפיד קודם מקפיד גם כשהוא טבעוני, מי שהיה בשלן קודם הוא בשלן גם כשהוא טבעוני, לדוגמה, אבי-ז'אן לוי |
|
||||
|
||||
אגוזים ושקדים כנשנוש. גרעיני חמניות בסלט. גרעיני דלעת וגרעיני פשתן טחונים כתחליף קמח בכל מיני תבשילים1. טחינה. ממרח גרעינים על לחם. ממרח אגוזים ועגבניות מיובשות. רוטב בשמל מקשיו. 1 גם גרעיני חמניות. וגם אגוזים יעשו את העבודה. |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |